21-01-2014

Aangrijpende ontmoeting met een politieagente. Ook een ontmoeting met een geocacher. En dat allemaal in Rijswijk.

 

traditional17856. Knock Knock by t@bgirls
17856smileyIk kon kloppen wat ik wilde op het gesloten ijzeren hek hier vlakbij de Vliet in Rijswijk, niemand kwam en dus deed niemand open. Toen ben ik tot drastischer maatregelen overgegaan en daarmee bedoel ik het betere sloopwerk. Nog steeds geen open hek, maar wel mijn worteltekening kunnen plaatsen en daar ging het me eigenlijk om. Dank daarvoor.

mystery17855. Spokenbos by Junior B.
smileyIk zie zelden spoken. Het zit gewoon niet in mijn aard. Daarom stap ik meestal blij en nauwelijks voorbereid een nieuwe geocache-dag in en zie wel wat die brengt. Anderen daarentegen zien wel spoken, waarbij ongetwijfeld drankgebruik een zekere rol zal spelen, en gaan zich tot in de puntjes voorbereiden om niet voor onaangename verrassingen te hoeven komen staan.
Voor deze cache zag ik in de beschrijving wel een nerveus draaiend spookje en in eerste instantie kon ik daar niets mee. Dus mijn goede vriend Biertje maar eens gebeld om wat hulp, want hij had deze cache volgens de logs op 29 september 2012 gevonden en dan weet je het wel: alle gegevens feilloos opgeslagen in zijn archieven. Toch was er van zijn heldenbezoek aan dit bos niet veel info voorhanden. Via zijn geheugen mompelde hij wel wat feitjes die ik zelf ook kon bedenken en zo moest ik het probleem zelf tackelen.
17854Gelukkig lukte dat en had ik vage spookachtige coördinaten bepaald. Ze bleken tamelijk goed, zodat ik niet al te lang in het enge spokenbos hoefde te vertoeven.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17854. Zwerfvuil by t@bgirls
smileyEven flink de bezem door deze rustplaats aan de Rembrandtkade te Rijswijk gehaald en het resultaat mocht er zijn. Opgeruimd stond netjes en bovendien een worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

traditional17853. Verstoppertje by t@bgirls
smileyAls kind heb ik nauwelijks verstoppertje gespeeld. Gevoetbald moest er worden en niets anders. Toch blijk ik talent te hebben voor dit kinderspelletje, want de cache had ik hier in no time in handen. Kan ook geluk geweest zijn natuurlijk. In ieder geval hoefde ik op mijn oude dag niet lang door de bosjes hier in Rijswijk te struinen. Dank daarvoor.

traditional17852. De glazen toren by t@bgirls
smileyKantoren ombouwen tot woonverblijven. Dat is dus de oplossing voor twee problemen. Te veel leegstaande kantoorruimtes en te weinig woonhuizen. Je zou zeggen, had dan meteen woonhuizen gebouwd, een stuk goedkoper. Maar ja, ik zat hier in Rijswijk en daar hebben ze zo hun eigen filosofieën. Alzo mijmerend graaide ik met uitzicht op de glazen torenflats een heel leuke cache. Dank daarvoor.

traditional17851. De hunkerbunker by t@bgirls
17851smileyDe combinatie hunkerbunker en zeer knappe politieagente bracht mij hier danig in verwarring. Het begon overigens uiterst kalm toen ik arriveerde. Ik zette mijn fiets neer en nam de Rijswijkse omgeving in me op. Een flatgebouw aan de Huis te Landelaan met op de hoek een paar perceeltjes struikgewas. Ik toog rustig aan het zoeken en net toen ik op het bingo-moment de cache wilde graaien, werd ik onverwacht aangesproken door een vriendelijke, maar wel enigszins achterdochtig kijkende knappe politieagente op politiemountainbike. Of ik iets zocht. Ja dus. Wat ik dan kwijt was. Niets dus. Ik zag haar handen al langzaam richting aan haar buikriem bevestigde handboeien gaan en met uiterste zelfbeheersing perste ik snel het woord 'geocaching' over mijn lippen. Dat bleek een toverwoord. Een brede Mona Lisa-achtige glimlach verscheen op haar gelaat en de sfeer ontdooide volkomen. Gezellig hebben wij daarna uren staan kletsen over geocaching in het algemeen en politieactiviteiten in het bijzonder, maar het kan ook andersom geweest zijn. Natuurlijk toonde ik haar de fraaie cache, waarin zich overigens wel een kletsnat logrolletje bevond en wij waren het er samen over eens, dat onderhoud hier dringend gewenst was. Man, wat vliegt de tijd als het gezellig is. Het leken maar 5 minuten dat wij stonden te babbelen en toen vond ze het tijd om verder te gaan op haar wijkronde. Ze wenste me nog een prettige dag en liet mij in genoemde verwarring achter. Ik heb zo goed als mogelijk mijn initialen WC op het natte papiertje geprutst en de cache weer netjes opgeborgen.
Dank voor deze leuke cache.

17850traditional17850. Hier ben ik wel voor te porren! by -Zuur-
smileyMijn grootvader heeft in zijn dorp eens een varken gepord. Hij bood namelijk aan om even een boer te helpen bij het uitladen van de varkens. Opa hield wel van een grapje en had stiekem een speld in zijn hand waarmee hij al porrend een varken flink prikte. Het beest schoot er van schrik vandoor en het hele dorp maakte vervolgens jacht op het ontsnapte varken tot grote vreugde van de ouweheer.
Het porren zit mij dus in het bloed en dat kwam goed van pas bij deze op een merkwaardige plek verstopte cache. Hij floepte binnen de kortste keren uit zijn holletje. Leuk gemaakt trouwens. Dank daarvoor.

traditional17849. Akela van Ravenstijnboom by pb7tt
smileyIk dacht even in de beschrijving te lezen dat het boompje al was overleden nog voor het was geplant ("Op 21 april 2012 is door de toenmalige burgemeester van Rijswijk Ineke van der Wel ter herinnering aan Akela van Ravesteijn deze boom gepland die op 12 april 2011 is overleden."). Overigens staat er 'gepland' en dat maakt de tekst nog mysterieuzer.
Ter plekke bleek het boompje gelukkig nog springlevend en het zal hopelijk uitgroeien tot een enorme kolos ter herinnering aan de geliefde akela. Bovendien trof ik een meesterlijke verstopwijze aan, zodat ik blij mijn worteltekening heb geplaatst. Dank daarvoor.

traditional17848. Sion, stipje op de kaart by xizat
17848smileyNu dacht ik altijd dat Sion vlakbij the Rivers of Babylon lag (Boney M.), maar hier bij Delft is er ook een Sion. Wat leer je toch veel via geocaching en wat kom je sommige geocachers ineens vaak tegen. Koud had ik de cache teruggestopt of Eikenhofjes kwam aangescheurd in zijn medicijnkarretje van Opelmakelij. En meteen al een wonderlijk moment, want hij spurtte linea recta met zijn GPS naar de juiste plek.
Hieruit trok ik de conclusie dat hij zijn antieke mahoniehouten GPS thuis had gelaten, omdat bekend is dat de nauwkeurigheid van dat apparaat steentijdse proporties aangeeft in de orde van 'zoveel steenworpen' miswijzing.
Hijzelf wil ons in zijn log anders wijsmaken, maar laten we dat maar als goedbedoelde humor beschouwen. Kortom, we hebben weer even gezellig staan kletsen, maar toen moest ik echt door om deze dag op mijn jachtkalender definitief te kunnen doorstrepen als zijnde volbracht.
Dank voor de cache, hoewel wij aan de overkant een alternatieve en volgens ons betere verstopplek hebben ontdekt.