17-01-2014

Drie caches Delft en omgeving die ik fietsend heb laten bijdragen aan het vullen van mijn jachtkalender. Het voorspel was een drama.

 

multi17816. I Love Delft by erikpet
9999bsmileyIn principe hou ik wel van Delft, maar na een paar uurtjes fietsen door de binnenstad en zeker 10 fotootjes niet te hebben kunnen lokaliseren, was de liefde aardig bekoeld. De Oranjesingel was het ergste, daar vond ik geen enkele passende foto. Niet gek natuurlijk, want achteraf zag ik, dat het de Oranje Plantage moest zijn. Tussen haakjes, in Delft is helemaal geen Oranjesingel, maar ik zag de Nieuwe Plantage aan voor de Oranjesingel. Kun je nagaan hoe erg ik de weg kwijt was. Ook godgeklaagd was het Heilige Geesthuis, dat nergens te vinden was op het Heilige Geestkerkhof. Sommige straatjes heb ik zeker 5x heen en weer gefietst, maar mijn adelaarsogen + brilletje lieten me regelmatig in de steek.
Zwaar gefrustreerd ben ik thuis verder gaan zoeken via mijn pc en uiteindelijk kreeg ik de plaatjes compleet en mocht ik de locatie van de cache uitrekenen. Tsja, daar was ik die middag zeker 17x langsgefietst. Maar de locatie was nu bekend en een week later tijdens mijn kalenderjacht vandaag kon ik deze cache mooi meepikken. Ook hier eerst nog het verkeerde object aan de overkant onderzocht, maar toen was het eindelijk raak en kon ik uiterst opgelucht mijn worteltekening kwijt. Natuurlijk toch dank voor deze leuke cache.

traditional17815. Vroedmeesterpad by Lemonjr
smileyMet een verloskundige als buurvrouw was ik wel benieuwd waar het Vroedmeesterpad zich zou bevinden. Het bleek ergens in de wijk Emerald van de gemeente Pijnacker-Nootdorp te zijn. Het leek mij ter plekke geen locatie voor veel bevallingen. Het enige wat mij hier beviel was de cache en dan vooral de uitvoering ervan. Dank daarvoor.

mystery17814. Leg Godt by vanBaarsel
17814smileyMet Lego kun je van alles bouwen, vooral tegenwoordig met alle variëteiten die ze daar in Denemarken weten te bedenken om kinderen zich aan dit speelgoed te laten hechten. Vroeger toen mijn kinderen klein waren, waren die mogelijkheden een stuk beperkter. Daarom heb ik op zekere dag in 1982 de DoeHetZelf-winkel in de Hoven te Delft een bijzondere opdracht gegeven: zaag een volledige spaanplaat (244x122) compleet aan kleine stukjes ter grootte van legoblokjes. De goede man is een middag bezig geweest en heeft er nog regelmatig nachtmerries van. Mijn kinderen daarentegen, vooral de jongens, hebben hun hele jeugd ermee gespeeld en konden al hun fantasieën er op uitleven. Wat ze er allemaal van hebben gebouwd is nauwelijks te beschrijven, vooral ook omdat ik het niet zo goed meer weet.
De bijbehorende puzzel bij deze cache begreep ik min of meer, maar de oplossing ervan heb ik steeds voor me uitgeschoven. Het gepiel met al die poppetjes had het grote risico, dat ik me een keertje zou vergissen en dan zal de oplossing wel niet kloppen. Enkele dagen geleden voelde ik me sterk genoeg om heel geconcentreerd alles uit te zoeken en de beloning was groot: keurige coördinaten. En die kon ik vandaag goed gebruiken in het kader van mijn kalenderjacht.
Zo fietste ik weer eens door de Delftse regio en kwam terecht op een riskante locatie. De glijsporen die ik aantrof, spraken boekdelen. Ook hier heb ik uiterst geconcentreerd de cache van zijn plekje gepakt en ook hier staan pielen om het logrolletje tevoorschijn te halen. Uiteindelijk met een hele grote zucht van verlichting, maar wel heel tevreden de locatie weer verlaten. Dank daarvoor.