12-01-2014

Lekkere wandeling door het Loetbos voorafgegaan door een bezoekje aan de frustrerende plaats Krimpen aan den IJssel (3 frusties weggewerkt, 3 nieuwe frusties erbij).

 

multi17813. Rondje voor Misty by Kimopo
17813smileyEigenlijk moet ik multi's niet meer in mijn eentje doen. Zeker geen multi's waarbij het op lezen aankomt. Doe je dat namelijk niet zoals de CO het heeft bedoeld, dan loop je snel als een kip zonder kop door het Loetbos. Medecachers zouden mijn onbehouwen interpretatie eventueel kunnen corrigeren. Helaas wandelde ik vandaag alleen hier. Nu is dat ook weer niet waar. Het stierf hier van de wandelaars op deze mooie zonnige zondag, maar het waren geen geocachers en daar had ik dus niets aan.
Het begon al op wp1 waar ik na heel veel moeite slechts één van de 5 vragen zeker wist te beantwoorden. Op hoop van zegen maar verder gesukkeld naar wp2 waar volgens mij het antwoord 0 moest zijn. Maar ja, wie ben ik? De CO bedoelde het anders. Na wp3 mocht ik gaan rekenen. Niet dus, maar ik deed het wel, omdat in mijn hersens intussen alle signalen willekeurig hun weg zochten. Ik had slechts één houvast: de checksum van 214. Hoe kreeg ik de variabelen zo, dat hun som dit getal opleverde?
Kijk, en daar kwam mijn ware kracht aan de oppervlakte. Mijn hele werkzame leven heb ik zitten rekenen, dat het een lieve lust was. Een van de redenen waarom ik bij geocaching vrijwel nooit rekenfoutjes maak, hum. Na veel puzzelen en hier en daar mij bijzonder vreemd gedragend trippelend over diverse bruggen, had ik iets waar ik iets mee kon. Namelijk de cache graaien, hahaha. Zo die was in the pocket.
Je begrijpt wel, dat ik mij hier uitstekend heb vermaakt. Dank daarvoor.

 

17812multi17812. Gemaal Hillekade by Kimopo
smileyGoed dat er gemalen zijn in Nederland, anders liepen we hier niet zo vrolijk rond. En gemaal Hillekade in Ouderkerk aan den IJssel zorgt ervoor dat mensen in de Krimpenerwaard 's avonds rustig kunnen gaan slapen. Met al deze gegevens in mijn achterhoofd durfde ik de tocht wel aan, maar pas na eerst mijn lunch van vier volkoren boterhammen met chocoladepasta te hebben genuttigd + mok warme thee uit mijn thermoskan te hebben gedronken. Zo, ik was er klaar voor. Nou, nog niet helemaal.
Helaas moet ik nu verzwijgen wat er zich hier verder afspeelde, omdat ik anders zou spoileren. Ik moet wel eerlijk zijn en daarom toegeven dat ik mijn worteltekening in het logboek van de cache heb geplaatst. Nog wel overwogen de berekeningen te maken en naar wp1 te wandelen, maar toch niet gedaan uit een soort vreemde luiheid. Ik was namelijk nog van plan een multi in het Loetbos te gaan doen.
Dus, beste CO, dank voor de cache en sorry.

traditional17811. Het Polderpark by CGestel
17811smileyOok Ouderkerk aan den IJssel heeft een hangplek en precies daar heeft de CO een cache verstopt. Mijn advies is dan in het algemeen om een heel duidelijke hint te geven, zodat geocachers snel de cache vinden en dan snel wegwezen. Dit alles tot behoud van de cache. Omdat deze cache hier zonder hint al dik een half jaar ligt, zal volgens mij dat hangwerk hier wel meevallen. Toen ik er was op zondagochtend kwamen sporadisch hondenuitlaters langs die ik steeds vriendelijk groette om zodoende minder verdacht voor te komen.
Na flink lang op verkeerde plekken te hebben gezocht, kreeg ik de petling eindelijk in het vizier. Ja, daar kun je blijkbaar ook iets verstoppen. Dank daarvoor.

traditional17810. Zicht op het Veen by de Tureluurs
smileyHet zicht op het veen van Berkenwoude, dat lukte nog wel. De cache was een ander verhaal. Ik zag hem minstens drie keer over het hoofd, maar zonder in het water te kukelen ontwaarde ik de keurig verstopte rakker uiteindelijk toch. Dank daarvoor.

 

17809traditional17809. Vriendschap by CGestel
smileyWat is er mooier dan vriendschap? Een cache vinden natuurlijk! En dat deed ik hier in Ouderkerk aan den IJssel. Bij een schoon kunstwerk van twee metershoge robots die elkaar de hand drukken. Ik zag het doosje overigens al vanaf 10 meter zitten en ben zo vrij geweest hem aan de achterkant, dus wat meer uit zicht, maar toch wel op dezelfde plek, terug te plaatsen. Dank voor deze leuke cache.

traditional17808. Zomaar ergens in Krimpen #5 by CGestel
smileyAls je zomaar ergens in Krimpen aan den IJssel naar een cache gaat zoeken, vind je waarschijnlijk niets. Je moet natuurlijk wel wat houvast hebben. Bij voorbeeld coördinaten. Die had ik de vorige keer hier ook wel, maar het leidde niet tot een vondst. Nu wel. Het kan verkeren, zei Brederode en hij had gelijk.
Dank voor deze cache.

traditional17807. Met STIP op de kaart ... Krimpen aan den IJssel by Great4Fun
17807smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Krimpen aan den IJssel
Lag bepaald niet onder het plaveisel.

mystery17806. Powerrr by Great4Fun
smileyDe powerrr spatte eraf hier in Krimpen aan den IJssel. Dat moest ook wel zo zijn na het beantwoorden van alle vragen in de beschrijving. Met ferm gemoed betrad ik daarom de berekende stash area en met brute kracht ontmantelde ik de bijzondere cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional17805. B & W: Wethouder Hoogendijktunnel by Krimpenees
smileyOnbegrijpelijk, dat ik vorige keer hier deze plek over het hoofd heb gezien. En ik heb hier toen toch behoorlijk lang lopen zoeken. Nu was het meteen raak. Voortaan sla ik mijn eerste bezoek over. Helaas was het logboekje flink nat. Onderhoud dus gewenst. Verder toch dank voor deze cache.