04-01-2014

Boskoop en Bodegraven bezocht om mijn geokalender wat te verfraaien. Nog leuke caches ook, vooral in Bodegraven.

 

traditional17800. Serie A12 - Sound of... by thijmens
17800smileyGeen idee hoe vaak ik de A12 al heb bereden. Het moeten er honderden keren zijn waaronder veel in het kader van geocaching. En natuurlijk passeer je dan elke keer Gouda met zijn geluidsschermen. Daarachter had deze CO een doosje verstopt. Hoewel mijn geocache-acties vandaag vooral in Bodegraven en Boskoop plaatsvonden, geraakte ik via wat zijwegen toch in Gouda verdwaald en besloot nog één cache te graaien om het af te leren.
Zo beklom ik de heuvels achter het geluidsscherm en na enig zoeken ontdekte ik de cache die niet meer geheel in de oorspronkelijke staat verkeerde. Ik heb met mijn schroevendraaiertje getracht dat weer in orde te brengen en het is volgens mij zo'n beetje gelukt.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17799. Bloemendaalse polder by tijodiri
smileyIk moest wel even flink omrijden om deze cache te kunnen graaien. Eerder deze dag reed ik er al heel dicht voorbij op de A12 en begreep dat ik in de buurt van het tunneltje bij Gouda moest zijn. 17799Gelukkig wist TomTom feilloos de weg en zo mocht ik een bruggetje gaan exploreren. Na alle hoeken minstens 5x vergeefs te hebben onderzocht, werd het tijd voor wat meer denkkracht. Het viel niet mee, maar toch kon ik bepalen in welke hoek ik het moest zoeken. En het klopte, al viel het graaiwerk niet mee. Precies tijdens mijn inspannende actie informeerde een voorbijganger of de brug nog stevig genoeg was en dat kon ik bevestigen. Mijn inspectiepet liet mij dus weer niet in de steek.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17798. Monskey serie: CONFETTI by Pluisje1
smileyCONFETTI is een strooiende Monskey
En houdt volgens mij wel van een feessie.

traditional17797. Monskey serie: DUTCH STAR by yvonjero
smileyDUTCH STAR is een voetballende Monskey
En heeft het spelletje aardig onder de knie.

traditional17796. Monskey serie: SCHEIDS by yvonjero
17794smileySCHEIDS is een autoritaire Monskey
En trekt zich niets aan van ongeacht wie.

traditional17795. Monskey serie: TINUS by Pluisje1
smileyTINUS is een tv-kijkende Monskey
En kijkt het liefst naar een slappe serie.

multi17794. Monskey serie: BELLA ITALIA TB Hotel by Pluisje1
smileyEen bijzondere uitgave in de Monskey serie, waar heel wat werk in wordt gestoken door de CO's. Deze hier bleek het klapstuk. Ik moest er wel flink voor door de Boskoopse modder ploegen, maar toen had ik ook wat. Zelf vervaardigd? Of loopt er nu een zielig kind rond die haar mooie stuk speelgoed kwijt is? Na voldoende bewondering plaatste ik mijn worteltekening en ging voort alhier, want in de buurt was nog meer te halen. Dank daarvoor.

traditional17793. Monskey serie: CHERRY by Pluisje1
17791smileyCHERRY is een wulpse Monskey
En doet het 't liefste met drie.

 

traditional17792. Monskey serie: JOELIA by Pluisje1
smileyJOELIA is een juichende Monskey
En roept regelmatig Joechey , maar dat rijmt nie.

 

traditional17791. Dozo's opa : John Doorzon by dozodoorzon
smileyGeen typisch 18+ omgeving zou ik zeggen. Het zou me dan ook verbaasd hebben die luie tv-kijkende opa hier op dit modderige pad noordelijk van Boskoop tegen te komen. Ik kwam zelfs niemand tegen, ondanks het feit dat hier nogal wat caches zijn te halen. In mijn eentje dus deze hier gegraaid. Leuk. Dank daarvoor.

 

17790traditional17790. Een Eitje by straategisch geodaan
smiley"Ligt dat ding er nog steeds?" antwoordde de antiekhandelaar toen ik binnen in de met Franse muziek opgeluisterde gezellige schuur een praatje met hem maakte. Het vinden van de cache was een eitje geweest en daarna was ik even naar binnen gestapt om te zien wat hier zoal verkocht werd aan antiek. Dat was smullen. Vooral ook van de kleine chocolade versnapering die ik ter plekke mocht graaien. Als je dus nog een leuk stuk antiek zoekt, bij Bodegraven aan de Oude Rijn even voorbij Fort Wierickerschans kun je je hart ophalen.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17789. Bruggetje Bodegraven by van der voortjes
smileyLag het nou aan mij? Bij het aanrijden keek ik uit naar een bruggetje, maar zag het niet. Nu thuis heb ik mijn geschoten fotootje nog eens goed bestudeerd en warempel, het is een stenen bruggetje! Zo kun je dus verrast worden. Ook de cache was een verrassing. Zoekt een zielig kind nu overal tevergeefs zijn verloren schepje? Ik vond het wel grappig. Dank daarvoor.

mystery17788. serie Dierenrijk: Kriebelkrabbel by MYZ4life
17787smileyLeuk begin van een cache-dag om hier aan de rand van Bodegraven een kleine serie te ontdekken. Het begon bij de volkstuintjes waar iemand de inhoud van een grote kar met paardenmest probeerde naar de tuintjes te transporteren. Ik heb hem sterkte gewenst. Even verderop nog zo'n gebied met een onafzienbare rij tuintjes en tuinhuisjes. Liefst twee grote complexen hier. Het lijkt wel of half Bodegraven hier zijn groenten teelt.
Het Veldzichtpad door de Hollandse velden lijkt me ook een leuke uitdaging voor cache-leggers om er iets moois van te maken. Vandaag mocht ik er ongeveer 100 meter van gebruikmaken. Na alle vier verrassende Dierenrijkcaches te hebben gevonden kwam er een stukje MULO-algebra om de hoek kijken om de locatie van de bonus te ontdekken. Gelukkig heb ik vroeger op school altijd goed opgelet en zo plukte ik ook de bonus van zijn bijzondere plekje. Dank daarvoor.

traditional17787. serie Dierenrijk: De wedstrijd by MYZ4life
smileyRennende slakken in het dierenrijk
Zijn niet de alledaagse praktijk.

traditional17786. serie Dierenrijk: De vriendelijke kluizenaar by MYZ4life
17784smileyEen kluizenaar in het dierenrijk
Gaf van vrijgevigheid blijk.

traditional17785. serie Dierenrijk: het Veldzichtpad by MYZ4life
smileyHet Veldzichtpad in het dierenrijk
Zette echt wel zoden aan de dijk.

traditional17784. serie Dierenrijk: Huisje, boompje, beestje by MYZ4life
smileyDe knusheid in het dierenrijk,
Hier met wagonladingen tegelijk.

traditional17783. Reeuwijkse P+R Carpool Cache by Nim1up | Adopted by Fyrandir
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Reeuwijk,
Leuk en praktisch tegelijk.