25-12-2013

Altijd fijn om door een het Hobbit-bos te dwalen, zeker als er nog caches zijn verstopt ook. In dit geval ging het om de Rhoonse Grienden.

 

multi17740. Wandelen met Roodkapje : Rhoonse Grienden by Team-Roodkapje
17740smileyAltijd fijn als je door het Hobbit-bos mag dwalen, zeker als er nog caches zijn verstopt ook. Met een beetje goede wil kun je hier in dit wilgen-walhalla een miljoen caches kwijt. Misschien overdrijf ik dan wel een beetje, maar er staan hier ontieglijk veel wilgen en hoewel ze aan een kant qua grilligheid op elkaar lijken, zijn er geen twee wilgen hetzelfde. Mooi om te zien vind ik dat vrijwel elke wilg een voedingsbodem is voor andere flora. Allerlei plantensoorten, maar vooral varens, tieren welig op de in alle standen scheefstaande, gebroken, gesplitste en uitgeholde knotwilgen.
Het was druk vandaag op de wandelpaadjes. Aan het eind van mijn tocht kwam ik een gezinnetje tegen, dat net vol goede moed aan de multi begon. Onderweg heb ik hulp gevraagd aan een ander gezinnetje, omdat mij niet duidelijk was welke brug door de CO werd bedoeld. Mede misschien door een kleine fout in de beschrijving was ik dusdanig in de war, dat ik er niet alleen uitkwam. Gelukkig maakten zij mij de toch aanwezige logica duidelijk en kon ik weer verder.
Verder heb ik een gezinnetje aangemoedigd een bal uit de sloot te vissen, vooral met het doel een mooi plaatje te kunnen schieten als het misging. Terwijl de vader grijnzend toekeek, haalde de zoon geholpen door zijn moeder de bal naar de kant, waarbij zijn voeten overigens niet droog bleven, maar dat was helaas weinig spectaculair.
17739Kortom, ik heb mij een middagje kostelijk vermaakt, waarbij ik helaas niet de Extra 1 heb kunnen vinden. Geen idee waar die verstopt was. Waarschijnlijk heb ik teveel naar andere zaken gekeken.
Dank voor deze mooie cache.

 

mystery17739. Wandelen met Roodkapje: Extra 2 by Team-Roodkapje
smileyAltijd fijn als je een toetje krijgt, zeker als je al tevreden was met de hoofdmaaltijd. Zo mocht ik onderweg door de Rhoonse grienden een extraatje meepikken. Helaas bevatte het potje een natte klont papier. Ik heb er een droog papiertje met mijn worteltekening in gestopt, maar onderhoud is hier noodzakelijk.
Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

 

mystery17738. Wandelen met Roodkapje : Extra 3 by Team-Roodkapje
17738smileyAltijd fijn als een projectie leidt tot succes, zeker als het een cache betreft. Zo plukte ik onderweg door de Rhoonse grienden mooi dit extraatje mee. De logrol was vochtig, maar nog wel beschrijfbaar. Toch zou ik bij een eventueel (maar wel noodzakelijk) onderhoud van Extra 2 ook deze logrol even vervangen.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17737. Met STIP op de kaart ... Rhoon by hans-sch
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Rhoon
Vond ik in hoogst (!) eigen persoon.

traditional17736. Hertenkamp Rhoon by Mandy&Mario
smileyAltijd fijn als je na lang vergeefs zoeken eindelijk toch de cache vindt, zeker als je het bijna had opgegeven. Ik vond het potje namelijk niet op de in de hint vermelde plek, maar gewoon ergens op de grond. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik een mooi plekje opgezocht dat wel voldoet aan de hint. Volgens mij is ie nu trouwens een stuk gemakkelijker te vinden dan sommige logs beschrijven. Misschien moet de CO zelf eens gaan kijken?
Dank voor deze cache.

17734mystery17735. Roodkapjes-Taaltermen by Team-Roodkapje
smileyAltijd fijn als je je keurig kunt uitdrukken, zeker als je de oplossing van deze puzzel wilt vinden. Ik doe altijd mijn best allerlei foutieve taaltermen te vermijden en in de gevallen dat zulks niet lukt word ik geholpen door mijn vriend Biertje die taalkundig gezien nooit en te nimmer de fout ingaat en met zijn allesziende blik (mits nuchter) alle ongerechtigheden in mijn teksten herstelt.
Overigens had ik deze mysterie cache al jaren geleden opgelost, maar was niet meer in de buurt van Rhoon geweest om de oplossing te verzilveren. Vandaag moest het maar eens zijn en ik werd niet teleurgesteld. Een enorme constructie wachtte mij. Dank daarvoor.

traditional17734. Overbruggen by 10tje72
51 50.965 4 28.948
smileyAltijd fijn als er een keurige brug over het water ligt, zeker als je aan de overkant moet zijn. En hier aan de rand van Barendrecht was dat het geval. In het water zwommen heel wat van de in de beschrijving beloofde vogelsoorten, alleen de uilen en roofvogels ontbraken. Volgende keer die er graag ook bij aub (maar ze hoeven niet te zwemmen).
Op de stash area eerst verkeerd gezocht. Pas toen ik de hint ten volle begreep, begreep ik ook dat de coords nogal onnauwkeurig waren. Ik vond het potje met 13 meter afwijking. Voor lieden die met hetzelfde probleem worstelen, heb ik mijn coords bij deze log vermeld.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17733. Rhoon-Portland by scfeyenoord1908
17733smileyAltijd fijn als je een kunstwerk mag bestijgen, zeker als zo'n object door de kunstenaar speciaal met dat doel is vervaardigd. Zo werkte ik mij fris en fruitig hier in Barendrecht omhoog om op het hoogtepunt een cache te gaan vinden. Dat lukte goed, omdat ik intussen redelijk doorgewinterd ben in het ontdekken van de grappen en grollen van creatieve cache-verstoppers. Na nog even van het uitzicht te hebben genoten mocht ik weer afdalen tot mijn normale niveau. Dank daarvoor.

traditional17732. Groene Verbinding - Zuid by Op zuid
smileyAltijd fijn als groen met elkaar verbonden wordt, zeker als dat op een bijzondere manier gebeurt. In dit geval een enorme futuristisch ogende fiets/loopbrug over de A15 tussen Rotterdam en Barendrecht. Ik zag het ding in de verte al liggen terwijl ik mijn wandelingetje naar de stash area aan de Barendrechtse kant maakte. Het was nog frisjes op deze ochtend, maar het zonnetje scheen wel.
Dankzij de hint was de kleine rakker snel te pakken en kon ik mijn eerste worteltekening vandaag kwijt. Dank daarvoor.