23-12-2013

Rondje om de Delftse Hout net als in vroeger tijden. Toen om te joggen, nu om caches te vinden.

 

mystery17731. I Love Delftse Hout
17731smileyAl sinds 1975 dat ik in Delft woon, ben ik verknocht aan de Delftse Hout. Vooral om er te joggen. Geen idee hoeveel duizenden kilometers ik hier heb rondgerend. Het moeten er vele zijn. De laatste 10 jaren veranderde het joggen in geocaching. Ik heb er menige cache verstopt en ook gevonden. Dit is de nieuwste in die rij en werd op een mooie zonnige maandagochtend gevonden, terwijl een politiehelikopter rondjes draaide boven de Grote Plas. Ik neem aan dat er geen cache werd gezocht. Even later kreeg ik aan de Korftlaan ook nog een politiemotor in het vizier. Er was duidelijk iets aan de hand, maar ik had geen idee wat.
Dank voor deze leuke kleine serie over de Delftse Hout.

 

traditional17730. Naar de Delftse Hout: Brug
smileyNa een roestige kadetrap en een roestig uitkijkpunt mocht ik ook nog een roestige brug bewonderen. Voordeel van deze ijzeren objecten is het feit dat magneten er stevig aan kunnen plakken. Zoals deze bij voorbeeld. Onder het toeziend oog van een stel klepperende ooievaars bovenop de bejaardenflat plaatste ik mijn worteltekening.
Dank voor deze leuke cache.

 

17730traditional17729. Naar de Delftse Hout: Uitkijkpunt
smileyHet verbeteren van de toegankelijkheid van de Tweemolentjeskade werd hier letterlijk opgevat. Mijn normale fietsroute werd onderbroken door werkzaamheden aan een bruggetje. Een stukje omrijden dus en ook daar kon ik constateren dat er het een en nader verbeterd was. Het uitkijkpunt zelf lag er lekker roestig bij en zo hoort het ook, heb ik begrepen.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17728. Naar de Delftse Hout: Kadetrap
smileyOnverwachte hulp uit Boedapest bij het vinden van deze cache. Zoals wel vaker had ik moeite de hint te duiden en zocht dus op de verkeerde plek. Voordat ik echt letterlijk ging doen wat de hint suggereerde, belde ik mijn helpdesk Biertje die zich op dat moment in de Hongaarse hoofdstad bevond. En hoewel het bier daar in deze tijd van het jaar gigantisch verrukkelijk schijnt te smaken, was hij nog volkomen nuchter. Zodoende kreeg ik de gouden tip voor het graaien van deze cache. Het klopte allemaal als een bus. Dank daarvoor en voor de cache natuurlijk.