22-12-2013

Naar de Vlietlanden bij Leiden voor een cache die al lange tijd op mijn programma stond. Het weer was niet geweldig. Maar ja, die jachtkalender.

 

multi17727. Team Hebbes 10.000-ste by FCHebbes
17727smileyBij 10.000 gevonden caches horen 10 kilometers wandelen. Dat was zo in mijn geval en gold ook voor Team Hebbes. Zij presteerden dit op een koude winterse dag in dit voorjaar en ik had besloten vandaag dat kunstje te herhalen onder andere maar niet minder gruwelijke omstandigheden. Vanwege doelstellingen betreffende mijn jachtkalender zou deze cache mijn 8e vandaag moeten zijn en dat is gelukt. Onderweg pikte ik mooi 3 caches mee en ervoor had ik in de wijde omgeving al 4 caches van mijn worteltekening voorzien.
Het startschot viel om 11.30 uur voor een wandeling tegen de wijzerrichting van de klok in rond de grote plas in de Vlietlanden waar ik in het verleden al menig avontuur heb beleefd. De 8 te beantwoorden vragen onderweg waren van een zodanig niveau dat men zich kon afvragen wat hierbij zou kunnen misgaan. Niets dus. Toch staarde ik bij terugkeer op het grote parkeerterrein na 2 uren en 37 minuten wandelen in diverse weersomstandigheden van mager zonnetje tot fikse regenbuien met keiharde wind, enigszins verbaasd naar de berekende coördinaten. Klopten die wel? Whatsapp zou uitkomst moeten bieden. Een berichtje aan Team Hebbes geplopt, maar hun bevrijdende antwoord kwam pas 20 minuten later. In mijn ongeduld waagde ik een telefoontje naar Brouwertjes die me geruststelde en meteen een tip gaf richting de
stash area. Precies op het moment dat ik bij een van de merkwaardigste cacheconstructies stond die ik ooit heb gezien, kwam het 17727aWhatsapp antwoord van Team Hebbes en kon ik terug Whatsappen: Hebbes!
Team Hebbes, nogmaals gefeliciteerd met jullie prestatie die allesbehalve is opgebouwd uit gemakkelijk te vinden caches. De teller staat intussen op 11.219 en zal waarschijnlijk nog tot ongekende hoogten stijgen evenals mijn dank aan jullie, zeker na het even later ontvangen Whatsappje dat jullie mij een held vonden om met dit weer op stap te gaan.
Dank voor deze mooie cache.

mystery17726. Lesje Zeeuws by jolroz
smileyOp het gebied van Zeeuws ben ik zo hroen as hos, omdat das een ende uut de lumieten. Maar toch moest 'k er of plumen van en. Nu denk je natuurlijk je mo es an mn vuroead voeln, want da bin de zeven stuuvers nie. Gelukkig was de cache gin kloeaten bie dn bok. En ik was dus niet hlad uut mn overoeks. Darum zik nie ou op mie erreheweren, want ik kom nie uut n blikje.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17725. OFFSHORE by ph7fe
17725smileyThuis maar eens even gegoogled en eindelijk de hint begrepen. Er zijn eenvoudiger te begrijpen manieren om hetzelfde te verklaren in de hint. Ter plekke stond ik vanmiddag voor raadselen. Behoorlijk lang was ik vergeefs bezig allerlei plekjes af te speuren en eigenlijk wilde ik het opgeven, toen redding arriveerde in de vorm van een dame met hond. Vanaf de brug vroeg ze of ik een cache zocht. Ja dus. Zij had het ook geprobeerd, maar was net als ik ook niet geslaagd. Toch had ze informatie waarmee ik verder kon en warempel: even later stond ik met de cache in handen.
De dame bleek van het team SeeYou! te zijn uit Sassenheim en grappig genoeg had ze nog onlangs een cache van mij in Delft gedaan. We konden nu beiden onze logs plaatsen, nog even gezellig nababbelen en tevreden de fietsbrug over de Vliet achter ons laten.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17724. 1ste prop van proppie by Proppie
smileyAls die Proppie nog eens wat leuks weet! Dik een jaar geleden probeerde ik al deze cache in de buurt van Leiden te vinden, maar dat is toen niet gelukt. Dat werd mij destijds wreed onder de neus gewreven door Biertje die mij vroeg of ik naar de hint had gekeken. 17724Zijn bulderende lach bij mijn ontkenning sprak boekdelen.
Maar dat was nog niet het ergste. Dat is namelijk het pad erheen. Vanochtend begreep ik trouwens waarom dit in zo'n gruwelijke staat verkeert. Eerst passeerde mij een paard met ruiter, daarna twee mountainbikers. Gezamenlijk zorgen deze sportieve groeperingen ervoor dat het pad totaal aan gort wordt gereden. Overigens ging één biker op zijn bek en kon de andere niet meer vooruit vanwege grote klodders oerdegelijke Hollandse vette klei rond heel zijn ketting en vooral bij de derailleur. Het paard zakte helaas niet door zijn hoeven. Ik ook niet. Na 300 meter ploeteren stond ik eindelijk net als vorig jaar weer op de stash area en nu met de hint in handen. Die was zo duidelijk dat het niet kon missen en ik eindelijk mijn worteltekening kon plaatsen.
Daarna mocht ik het hele stuk pad weer terugklûnen en proberen de 10.000ste cache van team Hebbes te vinden.
Ondanks alles toch dank voor deze leuke cache.

 

 

traditional17723. Het Hellepad Zoeterwoude by joeri.v.benten

17723smileyJe gaat je weiland toch niet de Hel noemen? Tenzij je natuurlijk boer bent en tegelijk avondmens. Dan sta je slaperig, vloekend en zuchtend 's morgens bij je koeien in de wei om ze met frisse tegenzin te gaan melken. En dan noem je het pad erheen dus Hellepad.
Ik vond het best een leuk paadje en heb er even een cache van mijn worteltekening voorzien. Leuke plek dus. Dank daarvoor.
PS Als de tekst van de beschrijving van deze cache het Nationaal Dictee was geweest, had de CO 18 fouten gescoord.

traditional17722. Bedevaartsoord by Team KIS98
smileyWat dreggen al niet teweeg kan brengen. Een in de 16e eeuw opgediept Mariabeeldje zorgde ervoor dat Wilsveen tegen de verdrukking in jarenlang een heus bedevaartsoord werd. Uiteraard was deze gebeurtenis mij onbekend, maar leuk dat via een cache deze geschiedenis mij onder ogen kwam.
Toen ik vandaag hier in de buurt was, ben ik poolshoogte gaan nemen op de plek van de voormalige Mariakapel. En ik voelde een zekere aanwezigheid. Kon natuurlijk ook veroorzaakt worden de actie van KIS98 om hier een cache te plaatsen. Daar heb ik mij dan ook op gericht en gevonden. Dank daarvoor.

 

17721traditional17721. Leidschendammerhout8 by de landloper
smileyNet voordat ik vertrok vanaf de parkeerplaats werd ik aangesproken door een man die zijn auto haaks op het pad in het gras/blubber had geparkeerd en nu vastzat. Of ik hem er even uit kon trekken. Ikzelf had mijn bolide keurig parallel geparkeerd op een hard gedeelte. Mijn leergeld had ik al betaald een paar jaar geleden toen ik ook eens ergens niet weg kon komen uit de blubber. Helaas kon ik de goede man niet helpen. Geen materiaal bij me. Bovendien moesten er een paar caches gevonden worden, namelijk #8 en #9, dus ik wenste hem veel sterkte.
Vol goede moed doorkliefde ik wandelend het Leidschendammer, want ik zag weinig hout, alleen zo nu en dan een bruggetje. Bij eentje daarvan vond ik deze #8 na er vlakbij flink uitgegleden te zijn, maar net niet gevallen. Een stukje verderop nog vergeefs geprobeerd #9 te vinden.
Bij terugkomst op de parkeerplaats zag ik de voorheen vastzittende auto parmantig wegrijden. Geen idee hoe het hem gelukt is. Dank voor deze leuke cache.

traditional17720. Met STIP op de kaart ... Leidschendam by Miraflor
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Leidschendam
Zette mij meteen deze dag in vuur en vlam.