20-12-2013

Drie puzzelcaches in Delft gevonden. Eentje daarvan zal me nog lang heugen. Lees en huiver.

 

mystery17719. [1DMGE] Bekend Delft by vanBaarsel
17719smileyHier brak ik bijna al mijn klompen! Toen ik de eerste keer naar de cache zocht en op de stash area in de Yperstraat in het centrum van Delft arriveerde, wist ik bijna zeker dat ik hier fout zat. Voor de vorm nog wel even gezocht, maar al snel doorgefietst om thuis nog eens te kijken of ik iets verkeerd had gedaan. Wat schetst mijn verbazing? Nee! De checker gaf groen, net als de vorige keer.
Dus enkele dagen geleden weer erheen en nu beter zoeken. Alles werd millimeter voor millimeter afgezocht en het enige wat ik kon bedenken was, dat de cache uiterst geniepig was verstopt. En bijna zeker in een deurbel of iets van die strekking. Wel even voorzichtig gevoeld, maar mijn wezelachtige aard weerhield mij ervan de boel te slopen. Ik maakte nog wel een foto van de situatie ter plekke en heb thuisgekomen de CO gemaild om hulp.
Vlak voordat ik zijn reactie ontving, kreeg ik zelf het lek boven. Volgens mij heb ik een ongeëvenaarde prestatie geleverd, namelijk twee keer met een fout antwoord toch de juiste coördinaten intypen op de checker en daarmee 2x groen licht te krijgen. Doe me dat maar eens na!
Gelukkig ben ik tijdens mijn zoektocht niet gearresteerd door de politie wegens verdachte handelingen en kon ik vandaag eindelijk op de juiste plek gaan zoeken. Tsja, daar was het een eitje, vooral omdat ik de CO ken en dus weet waar ik op moet letten. Mooi gedaan.
Zo eindigde ook dit avontuur weer positief. Dank daarvoor.

mystery17718. [1DMGE] TUD Hyperbody Art by bastgula
smileyBouwkunde blijft een vreemde eend in de bijt in de TU Delft. Als je me niet gelooft, vraag het maar aan een willekeurige medewerker of student van deze universiteit. De Hyperbody kende ik niet, maar was niet lastig op te sporen. Ter plekke nog even 17717moeten zoeken naar het verborgen doosje, maar gelukkig is het materiaal waaruit dit 'ei' is vervaardigd, tamelijk soepel buigbaar, zodat ik ook om hoekjes kon kijken.
Dank voor deze leuke cache.

mystery17717. [1DMGE] Porceleyne Fles Art by bastgula
smileyRaar eigenlijk dat ik nog nooit een fles van porselein heb gezien. Volgens mij beschilderen ze allerhande porseleinen voorwerpen, doch geen flessen. Maar dat terzijde. Er moest een kunstwerk worden bekeken en een 5-tal vragen worden beantwoord voordat ik hier een nano mocht plukken.
Ik stond net met het dingetje in handen toen een oud-collega van de TU Delft passeerde. Genoeglijk een halfuurtje staan kletsen, toen het kleinood weer teruggestopt en mijn weg vervolgd door de TU wijk op zoek naar een Hyperbody.
Dank voor deze leuke cache.