18-12-2013

Met de jachtkalender in mijn achterhoofd naar Delfgauw gefietst om er 3 caches te vinden en zo mijn overall 18 december dagtotaal op 5 te brengen.

 

mystery17716. Project X - Delfgauw by de Zaaiers
17716smileyDat leek me wel wat! Meedoen met een Project X manifestatie. Lekker spontaan hakke hakke en zo. Toen deze cache dan ook uitkwam meer dan een jaar geleden, was ik reuze benieuwd waar het feestje zou gaan plaatsvinden. Maar helaas, ook na lang speuren, zag ik de gruwelijke locatie niet. Ook niet de daaropvolgende keren dat ik de feestkaart erbij pakte. Totdat...
Totdat een maandje geleden plots een log verscheen van vriend Biertje. Die was er warempel geheel op eigen kracht in geslaagd wel de feestlocatie te vinden. Waarschijnlijk gewoon op de bierlucht afgegaan of zoiets. Met driedubbele energie wierp ik mij op de kaart van Delfgauw en ontdekte eindelijk de X locatie. Dat ik dat niet eerder had gezien! Het feest was intussen al lang en breed voorbij natuurlijk.
Volgens de beschrijving was er nog wel een klein restantje van het feest achtergebleven dat de CO toen maar ergens heeft verstopt. Vandaag ging ik dat zoeken en ik wil niet veel zeggen, maar het was niet de eerste keer dat ik deze locatie bezocht. Sterker nog, ik kan er hele verhalen over vertellen. Maar dan zou ik spoilen en dat doe ik liever niet.
Dank voor deze leuke cache.

 

17715traditional17715. Zuidpolder van Delfgauw by team fleur
smileyPlaats delict. Zo noemde de politieagent die mij in juni van dit jaar tegenhield het gebied toen ik daar deze cache wilde gaan graaien. Hij wilde verder niets kwijt over de zaak, maar even thuis googlen leverde 2 lijken op die er in het water lagen. Ik heb er verder nooit meer wat van gehoord.
Vandaag in het kader van de kalenderjacht ondernam ik een tweede poging en weer werd ik bij het toegangshek opgehouden. En onder heel wat betere omstandigheden. Het betrof namelijk een medecacher uit Delft waar ik kennis mee maakte. Hij noemt zich Herocassis. Na even babbelen bleken wij elkaar te kennen!
Liefst 25 jaar geleden hadden wij een uitvoerig gesprek. Hij vond het toen onverstandig dat mijn lieve dochter op exact 17-jarige leeftijd abrupt de middelbare school verliet. Gelukkig stond ik achter mijn dochter die geen dag langer dan nodig was wilde schoolgaan, ondanks het feit dat ze het best goed deed en hoge cijfers haalde. Wij weten eigenlijk pas zeker sinds een jaar of vier, dat dit destijds een juiste stap is geweest. Maar dat is een heel ander verhaal.
Ik vond het erg leuk deze (ex-)wiskunde-leraar van het Hugo Grotius onder heel andere omstandigheden weer te ontmoeten. We hebben nog een tijd staan kletsen en toen samen de cache gezocht waar hij voor kwam. Die had ik eerder dit jaar al eens gevonden, maar was vergeten waar. Ik vond hem weer, liet hem lekker zitten en nam afscheid van Herocassis die hem zelf mocht vinden. Toen ik ongeveer 100 meter was weggefietst begreep ik uit de verte van een zwaaiende en schreeuwende Herocassis, dat het hem gelukt was.
17714Deze Zuidpolder cache vergde wel het een en ander van mijn frustratietolerantie. Potgeodorie waar had de CO dat ding verstopt? Na lang zoeken op verkeerde plekken – iets wat een doorgewinterde geocacher natuurlijk nooit zou mogen doen – was het eindelijk raak. Ik verdenk een zekere geocacher die soms op stap gaat met een houten GPS-apparaat ervan de CO getipt te hebben bij deze verstopwijze. Maar het blijft leuk. Dank daarvoor.

 

traditional17714. Met stip op de kaart ... Delfgauw by Mozique
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Delfgauw
Was niet bepaald Delfts blauw.