07-12-2013

Gewandeld door het modderigste bos dat ik ken en het ligt bij Alblasserdam. Genoeg caches gevonden voor de jachtkalender.

 

mystery17668. Alblasserbos twee by xenos115
17668smileyVan een bos in een polder met kleigrond kun je na een natte periode wel nagaan hoe het erbij ligt. Gelukkig draag ik tegenwoordig hydrofobe sportschoenen en houd op deze wijze redelijk droge voeten. Schoon is een ander verhaal. Bij thuiskomst bleek mijn broek tot aan de knieën volledig vermodderd. Gelukkig beschik ik over een goede wasmachine. Mijn schoenen heb ik maar even onder de kraan gereinigd. Ja, je zult weten, dat je het Alblasserbos hebt bezocht.
Hoewel ik twee van drie benodigde caches in dit deel van het bos had weten te vinden, was het niet lastig de bonus te plukken. De Carrotte-methode had weer eens succes. Zo eindigde mijn cache-dag positief met een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

traditional17667. Het hekje (bos 3) by xenos115
smileyMet uitzicht op een voetbalwedstrijd moest ik hier aan de bak bij een hekje. Er werd trouwens beter geschreeuwd dan gevoetbald kon ik constateren. Vrijwel elke beweging van de speler met de bal werd becommentarieerd, meestal negatief. Ook kreeg hij waardevolle adviezen over de richting en de snelheid die de bal diende te gaan na een forse trap. Meestal niet correct uitgevoerd trouwens met alle commentaar van dien.
Ondertussen hield ik mij met de cache bezig en bleek mij dat de CO een grapjas is. Dat leverde mij flinke jeuk op, omdat ik geen tool bij me had en dus een stukje natuur nodig had. Daarbij overzag ik enkele jonge brandnetelplantjes. Gelukkig werd de cache wel bevrijd en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor en dat ik het geschreeuw achter mij kon laten.

 

17668atraditional17666. het paadje (bos 1) by xenos115
smileyNatuurlijk heeft een bos paadjes. Meestal door de mens aangelegd, maar soms ook door dieren die een vaste route lopen. In dit geval hier was duidelijk de mens verantwoordelijk. Zo bereikte ik de eerste van het drietal caches in dit gedeelte van het Alblasserbos. Hier viel het nog mee. Ik had de fraaie constructie snel in handen. Maar zo gelukkig bleef ik niet. Nummer 2 geen idee. Nummer 3 ging met de nodige moeite. Maar goed, deze was in the pocket. Dank daarvoor.

traditional17665. Het Alblasserbosje by Gerrit Tabak
smileyHet was in dit bos nog net zo modderig als de vorige keer dat ik hier was, dik 3 jaar geleden. Toen wandelde ik speciaal voor de cache naar deze locatie. Nu kwam ik er praktisch langs bezig zijnde met een multi die ik overigens niet tot een goed einde bracht. Mooi dus dat ik deze als troostcache kon gebruiken. Dank daarvoor.

traditional17664. Puss in bootz by teambeanz
17663smileyAan Frank en Nancy Sinatra denkend en "these boots are made for walking" neuriënde, denderde ik na het zien van de keurig geplaatste sticker rücksichtslos door richting de cache. Die kon niet missen natuurlijk. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional17663. Scouting Alblasserdam by EriickNL
smileyAlle lof voor de scouts! Vlakbij de plek waar ik parkeerde, had de goede Sint een enorme berg blijkbaar resterend afgedankt verpakkingsmateriaal domweg op het trottoir gedeponeerd. En let op: Naast de container, dus niet erin. Toen ik terugkeerde van mijn succesvolle bezoekje aan de nano-cache, waren 3 jeugdige scouts hard bezig alle rotzooi keurig in de container te deponeren.
Dus 3 hoeraatjes voor de scouts en natuurlijk ook voor de CO die misschien ook wel uit die gelederen stamt.

 

 

17661traditional17662. Ons Hoekkie / Our Corner by Rheeteam
smileyEen hoekie is pas een hoekkie als er een cache ligt. En dat was hier op een Alblasserdams hoekie het geval. Toen er naar me werd gezwaaid vanuit de huiskamer vergrootte dat mijn plezier en ik werd helemaal blij van een heuse begroeting toen ik de cache van zijn plekje had gehaald. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional17661. Het koetshuis by outdoorantilope
smileyNadat ik mijn koets vlakbij had geparkeerd bewonderde ik het voormalige koetshuis hier in Alblasserdam. Inderdaad een leuk optrekje voor een koetsier met zijn koets. De Heren zelf bewoonden natuurlijk de ernaast gelegen Woonstee.
Op het moment van mijn komst werden de ramen van het koetshuis vakkundig gewassen door een jongedame die vandaag haar eerste werkdag beleefde. Ze was de dag begonnen met het stofzuigen van de hier gevestigde winkel en in een goed humeur. Van verstopte doosjes wist ze echter niets.
17660Uit de hint begreep ik binnen te moeten zijn en dat klopte. Hier bleek schoeisel te worden verkocht. Natuurlijk viel mijn speurend gedrag nogal op en omdat ik de cache maar niet zag staan, kreeg ik hulp van de verkoopmevrouw die een paar rugzakken aan de kant schoof om mij ruim zicht te bieden op een prachtige kist voorzien van een slot. Na het kraken van de code kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt, de kist weer sluiten, slotje erop, kist terug, rugzakken er weer voor, schoenenmevrouw bedanken, meisje dagzeggen en terug naar mijn bolide voor meer avonturen in deze bijna 20.000 inwoners tellende plaats.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17660. Met STIP op de kaart . . . . Alblasserdam by xenos115
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Alblasserdam
Woog inclusief modder 0,127 kilogram.

 

17659traditional17659. Saloon in de Molenwijk by piloot&co
smileyDe hint begreep ik wel. De vorige keer trouwens ook wel toen ik hier vergeefs was, want ik vond zelfs de cache niet. Nu wel. Maar dat hielp weinig. De saloon hier in Papendrecht bleef voor mij gesloten. Gelukkig werd ik gespot door de CO die mij hielp en de volledige werking van dit technische hoogstandje uitlegde.
Eindelijk kon ik de kroeg in, maar niet voordat ik uitgebreid met de CO had gebabbeld. Ik bleek te maken te hebben met een creatieve ontwerper van bijzondere caches en kon het niet laten hem adviezen te geven. Op het gebied van hints en aanwijzingen hebben creatieve CO's namelijk de neiging zo weinig mogelijk 'weg te geven. '
Ik begrijp dat wel, want ze hebben veel denk- en handwerk verricht voor hun creaties en zijn van mening dat de cacher die deze constructies vindt, ook wel wat energie mag besteden. Helaas wijst de ervaring uit dat deze energie wel eens negatief uitvalt en op deze wijze prachtige bouwsels worden vernietigd, omdat sommige vinders ongeduldig en/of dom en/of onhandig, etc. zijn. Uiteraard tot groot verdriet en frustratie van de makers. Er hoeft maar één rotte appel tussen het cachevolk te zitten en een fraaie cache is wijlen.
Daarom is mijn advies altijd: hints en aanwijzingen kunnen niet duidelijk genoeg zijn. Geef zoveel als je kunt. Ik denk zelfs, dat men dan nog meer bewondering heeft voor de creaties.
Natuurlijk dank voor deze prachtige cache en het was gezellig. Ook leuk dat ik even in je 'keuken' mocht kijken.