24-11-2013

Via een toevallige ontmoeting samen met een Belgisch gezelschap door de Brabantse bossen nabij Putte. Ook nog wat andere caches in de buurt geraapt.

 

mystery17602. Het avontuur van Kapitein Roodsnor by Piepeloere
17602smileyMaar goed dat ik halverwege de tocht hulp kreeg van een 7-jarig Belgische meisje uit de plaats Hoevene, vlak over de grens nabij Putte. Zij ontpopte zich als een ware superspeurder, omdat zij zich ontfermde over mijn GPS-apparaat en mij en haar familie de weg wees naar alle verstopte attributen. Steeds gaf zij aan hoeveel meter het nog was naar de volgende locatie. Zelfs als dit meer was dan 100 meter, wist zij de getallen keurig op te lezen. En dat, terwijl zij op school nog niet verder had leren tellen dan tot 100.
Het eerste deel van de tocht had ik in mijn eentje afgelegd en de noodzakelijke voorwerpen gevonden, waarbij overigens de info op het anker nauwelijks te lezen was. Even bijwerken, zou ik zeggen. Vlakbij de route van deze tocht waren liefst 7 andere caches verstopt en als geocacher kun je die natuurlijk niet laten liggen zonder een bezoekje. Daarom dus de route flink uitgebreid en via de uitgestrekte heidevelden op de grens van Nederland en België 5 van de 7 weten te vinden alvorens weer op het oorspronkelijke parcours uit te komen.
En daar ontmoette ik het Belgische gezelschap bestaande uit 3 volwassenen en 3 kinderen. Ze zagen mij tussen de struiken in actie en wisten dat ik aan het geocachen was. Eentje van hen had zelfs de geocaching app op zijn smartphone en ook al eens een cache gevonden. Gezamenlijk hebben we de rest van de route afgelegd. De kinderen waren steeds erg enthousiast bij het vinden van de voorwerpen en dat was logisch, want die waren allemaal prachtig uitgevoerd. Met grote zorg werden ze na afloop steeds teruggestopt in de natuur.
17602aUiteindelijk werd de enorme eindcache gevonden en was het avontuur te einde. Precies op tijd, want zo tegen half vijf begon het al aardig te schemeren. Hartelijk afscheid genomen van de Belgen en tevreden terug naar Delft.
Dank voor deze mooie cache.

traditional17601. PGE - Animals - De kikker by Team-PGE
smileyDe kikker hoefde niet te kwaken om mijn aandacht te trekken. Met de GPS in mijn hand en de hint lezende was het niet lastig hier op het mooie stuk heide op de grens van Nederland en België aan de waterkant van een vennetje het doosje te ontwaren. Dank daarvoor.

traditional17600. PGE - Animals - De vos by Team-PGE
smileyDeze vos had vast moeite om te onthouden waar ie zijn spullen verstopte. Is ook best lastig in een bos. Gelukkig was zijn plekje gemarkeerd. Ook handig voor mij, want ik zag de markering al van verre. Dank daarvoor.

traditional17599. PGE - Animals - De bosuil by Team-PGE
17599smileyWas de wijze Oehoeboeroe een bosuil? Mijn kennis van uilen is niet van dien aard, dat ik hier een uitspraak over durf te doen. Sterker nog, ik weet eigenlijk niets van deze vogelsoort. Ik weet nu echter wel hoe ze hun eieren verstoppen. Ik had het zelf niet kunnen bedenken: in een klemmetje! Best handig natuurlijk, want dan blijft het keurig op zijn plekje. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional17598. PGE - Animals - De nachtzwaluw by Team-PGE
smileyNog nooit een nachtzwaluw gezien, maar dat is het beest zijn eigen schuld. 's Nachts vliegen zonder verlichting is bovendien gevaarlijk. Geen wonder dat deze soort het zo moeilijk heeft in ons land en op de kwetsbare lijst staat. Tot mijn verrassing had één van de vogeltjes hier een ei gelegd. Bijzonder vreemde locatie, vond ik. Maar ja elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dank voor deze leuke cache.

 

17597traditional17597. La Morinière by lamoriniere
smileyVoor La Morinière moet je eigenlijk in Normandië zijn begrijp ik via googelen. Maar ook hier in het bos bij Putte kom je de naam tegen. Normaal steek ik mijn neus niet in andermans zaken, maar voor een doosje maak ik soms een uitzondering. Zoals hier. Dank daarvoor.

traditional17596. PGE - De windmolen by Piepeloere
smileyDeze totaal verroeste windmolen wekte mijn medelijden op. Het van oorsprong vooral technische hoogstandje dat in beide richtingen water kon malen, stond er zielig bij. De omringende boompjes waren intussen al hoger gegroeid dan het minitorentje en maken het draaien sowieso onmogelijk. En nu moest ik met mijn goede pak ook nog in actie om een doosje te graaien. Dat lukte overigens prima. We hebben het beide overleefd. Dank daarvoor.

traditional17595. PGE - Volt by Team-PGE
17593smileyOm nou te zeggen dat de spanning was om te snijden, nee. Hooguit een paar onaanzienlijke volts. Niet belangrijk overigens, want het doosje werd gevonden en daar ging het me om. Dank daarvoor.

traditional17594. PGE - Edison by Team-PGE
smileyEdison zal wel nooit gedacht hebben dat er ooit een doosje te zijner ere zou worden geplaatst bij een elektrohuisje ergens op een industrieterrein bij Hoogerheide. Ik ook niet trouwens. Maar het was wel zo. Dank daarvoor.
PS Logrol vol!

traditional17593. heemkunde kring halchtert by barwen
smileyHeemkunde in Halsteren. Het pad naar de voormalige meekrapschuur lag op de schop, maar ik kon er wel overheen wandelen naar de cache. Die bleek overigens flink nat en vereist dus onderhoud. Ik heb nog wel mijn initialen WC kunnen noteren. Dank voor het tonen van het heemhuis.

 

17592traditional17592. Met STIP op de kaart......Waterkant by Kiwihead
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Waterkant
Was een stukje op privégrond beland.

 

traditional17591. A4 nr. 2 Klutsdorp by aslokkers
smileyVreemde manier om Klutsdorp op de kaart te zetten, namelijk door het gedeeltelijk af te breken tbv de nieuwe A4. Ik kende het gehucht nog niet, maar nu dus wel na het vinden van een doosje, dat wel erg in het zicht lag. Dat kan hier blijkbaar. Dank daarvoor.