22-11-2013

Samen met toekomstige journalisten gewandeld rondom Lage Vuursche. Onderweg ben ik gefilmd en geïnterviewd.

 

mystery17590. hetDRAKENs.l.o.t by zoekmachine
17590smileyEen pittige cache uitgezocht om studenten journalistiek van de hogeschool Utrecht kennis te laten maken met geocaching. Flink struinen door de bossen bij Lage Vuursche met opdrachten die mij op het eerste oog niet zo gemakkelijk leken. Zelfs mijn maatjes Biertje en Loze Jorry om raad gevraagd die mij ook de tip gaven even bij Carasadie te informeren hoe de cache in elkaar stak, want die had de cache een jaar geleden met goed gevolg afgelegd. Daar ben ik flink wijzer van geworden en eigenlijk bleek mij toen, dat de moeilijkheidsgraad wel meeviel. Het was voornamelijk wandelen en hier en daar goed opletten.
Dat hebben we gedaan, waarbij zo nu en dan opnames werden gemaakt met een professionele filmcamera en waarbij me vragen over geocaching werden gesteld. Mijn antwoorden werden opgeslagen middels een microfoontje dat ik de hele tijd droeg. Ik hoop niet teveel onzin te hebben uitgekraamd.
Ergens halverwege de tocht kreeg ik de indruk dat het enthousiasme bij de jeugdige wandelaars tanende was. Mijn voorstel om de tocht af te breken vond duidelijk instemming temeer daar zij van mening waren voldoende materiaal te hebben verzameld voor een waardige productie die door de school beoordeeld zal worden in het kader van een studieopdracht van het vierde en laatste jaar van de opleiding. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan.
17589Terug in het dorp stapten zij weer op de bus en overwoog ik de tocht af te maken. Dat heb ik gedaan met als gevolg dat ik een extra handicap ondervond van de invallende duisternis. Uiteindelijk is het me gelukt de doos te traceren en mijn worteltekening te plaatsen. Dank voor deze mooie cache.

 

mystery17589. Pinguïnhotel "De Vuursche" by Herihor's Seven & MenS2007
smileyHier een blijk van hoe fraai caches uitgevoerd kunnen worden. Dat vonden ook mijn metgezellen die voor het eerst vandaag kennismaakten met het fenomeen geocaching en dat vanuit hun optiek als HBO-studenten journalistiek. Ik ben het overigens wel eens met de vorige log van aartsmopperaar Barny, dat de cache een betere plek verdient. Hier bij Lage Vuursche lijken mij er mogelijkheden genoeg. Toch dank natuurlijk.

 

17588traditional17588. De piramide van de tovenaar by Satellietje
smileyAl in 2004 vond ik de eerste cache die door deze professionele en originele verstopkunstenaar werd geplaatst, maar wel een heel eind van hier, namelijk onder de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Diemen en Weesp. Nog meer volgden, zoals die in de buurt van Bussum-Hilversum bij de hoge toren. Die leek qua uitvoering verdacht veel op het exemplaar dat ik hier in de bossen bij Lage Vuursche aantrof. Duidelijk dezelfde maker. Samen met mijn maatjes vandaag die bezig waren met een studieopdracht om mij te schaduwen hebben we de constructie bewonderd. Weer mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional17587. Boswandeling by EduCachingHH
smileyAls je dan toch door het bos wandelt bij Lage Vuursche, pak je natuurlijk ook deze cache mee. Even snel was mijn bedoeling. Toch hebben mijn metgezellen en ik nog vrij lang rondgesnuffeld op de verkeerde plek totdat ik plots het doosje ontwaarde. Had ik toch in de hut moeten plaatsnemen zoals de hint luidde. Maar goed, hij was 17586voor de bakker. Verder met de multi nu. Dank voor deze cache.

 

traditional17586. Met STIP op de kaart ... Centrum Lage Vuursche by lucky1979
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Lage Vuursche
Was een makkie, dus geen tureluurse.