26-10-2013

Laatste redelijke fietsdag van het jaar? Ik peddelde door Hoorn alwaar veel caches liggen.

 

traditional17535. ZCC - Zwaagse Carpool Cache v.2.0 by Guitar Gangsters
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Zwaag,
Vindbaar zonder stuk in de kraag.

traditional17534. TB & Coin Hotel Risdam Zuid by Team de Zonnetjes
17534smileyTot het moment dat je het licht ziet, is dit een zeer frustrerende cache. Eerlijk gezegd had ik de methode al eens eerder gezien ergens in Steenbergen, maar dat had ik niet paraat tijdens mijn zoektocht hier in Hoorn. Al mopperend in mezelf struinde ik wat door de struiken, me afvragend hoe je hier in geosnaam een cache zou kunnen verstoppen zo vlak aan de weg met nauwelijks een fatsoenlijke verstopplek. Die bleek er dus toch te zijn. En wat voor eentje. Prachtig gedaan. Dank daarvoor.

mystery17533. bonus Gruzielement; Hij-die-niet-genoemd-mag-worden by martienu
smileyAls niet-lezer van Harry Potterboeken had ik geen idee van gruzielementen en zo. Het is net als met de meeste games: er moet zonodig weer iemand vermoord worden en dat is niet mijn hobby. Wat ik wel tamelijk obsessief doe, is doosjes vinden. Zo vond ik ook deze ondanks het feit dat ik niet alle caches uit de serie wist te traceren. Er ontbrak 1 cijfer in de formules, maar met dat bijltje heb ik zo vaak gehakt, dat ook deze cache niet verborgen bleef. Blij noteerde ik mijn worteltekening in het logboekje en fietste terug naar mijn geparkeerde bolide ergens verderop tussen de grote winkels. Dank voor de serie en deze bonuscache.

17530traditional17532. Nul22negen Hoorn City [HCE 2013] by Team JoWi
smileyNu thuis snap ik pas de titel van deze cache. Toen ik het makkelijk verstopte doosje graaide was ik meer gericht op de omgeving en die was best wel aardig met de vijver en de grappige brug. Dank daarvoor.

traditional17531. gewillig by zwager cor
smileyIk heb al heel wat gewillige caches weten te verschalken al moest ik daarvoor soms heel diep gaan. Ik heb wel eens tot aan mijn oksel in zo'n gewillige wilg staan graaien. Hier in Hoorn was dat niet nodig. Dank daarvoor.

traditional17530. 4e Gruzielement; Beker van Huffelpuf by martienu
smileyEn weer een replica van een in het Harry Potterboek vernietigd gruzielement aan de vergetelheid ontrukt. Voor mij de 5de. Op naar de bonus, want nummer 6 kon ik niet vinden. Dank voor deze.

traditional17529. Holenbos by paulkr96
17528smileyBij een holenbos hoort een holenduif, maar die zag ik niet hier in dit bosje tussen de huizen in Hoorn. Wel zag ik een cache en daar kwam ik voor. Dank dus.

traditional17528. Rond hangen op het Aagje Dekenplein by frenmo
smileyGelukkig zag ik vrij snel enige ongerechtigheid blinken in de middagzon, zodat ik niet al te lang hoefde rond te hangen hier in het winkelcentrum van Hoorn. Als een ware goochelaar deed ik mijn werk waarbij mijn handige pincetje goed van pas kwam. Terwijl overal om mij heen mensen met hun boodschappen liepen te sjouwen, fietste ik fluitend verder. Dank daarvoor.

traditional17527. Hardlopen 2 by Ruert
smileyDe natte kluit die uit het doosje opdook niet ontrold, maar wel voorzien van mijn initialen WC. Onderhoud dringend gewenst dus. Toch dank.

 

17525traditional17526. Hardlopen 3 by Ruert
smiley"Gevonden?" vroeg de buurman aan de overkant op het balkon. "Jawel" was mijn korte antwoord en zo hoort het ook. Ik moest trouwens behoorlijk graaien achter dit dichtbegroeide kastje. Dank daarvoor.

 

traditional17525. Hardlopen 4 by Ruert
smileyHardlopen is natuurlijk een vreemde hobby. De oermens liep alleen hard om drie redenen: als ie door een wild beest werd achtervolgd, als ie zelf een wild beest achtervolgde of op vrouwenjacht. Geen van deze drie redenen blijkt uit de beschrijving van de CO om hier als een gek door Hoorn te draven. Ook het nut van elektriciteitskastjes onderweg zie ik niet. Des te grappiger dat ik er zomaar een doosje vond. Dank daarvoor.

traditional17524. 1e Gruzielement; Dagboek van Marten Vilijn by martienu
17522smileyEn weer een replica van een door Harry Potter vernietigd gruzielement aan de vergetelheid ontrukt. Voor mij de 4de. Helaas geen replica van een giftand bij me om de scene uit het boek na te spelen. Toen maar de cache gelogd. Dank voor deze.

traditional17523. 2e Gruzielement; Ring van Asmodom Mergel by martienu
smileyEn weer een replica van een in het Harry Potterboek vernietigd gruzielement aan de vergetelheid ontrukt. Voor mij de 3de. Helaas geen replica van een zwaard bij me om de scene uit het boek na te spelen. Toen maar de cache gelogd. Dank voor deze.

multi17522. Hof van Hoorn [HCE 2013] by Team JoWi
smileyBij een hof denk ik aan een tuin en ik verwachtte hier in Hoorn dus een tuincentrum. Maar nee, het bleek zo'n gebied te zijn waar je van alles kunt aanschaffen voor je woning. Nu heb ik alles al in huis, dus kon ik mij richten op het verzamelen van gegevens voor de cache van deze multi. De bijbehorende formule bracht mij naar de goede plek, dat zag ik wel. Voor de cache moest ik nog behoorlijk in de bocht met mijn oude rug. Maar na verschillende pogingen stond ik dan toch met het doosje in handen. Dank daarvoor.

17520traditional17521. 5e Gruzielement; Diadeem van Ravenklauw by martienu
smileyEn weer een replica van een in het Harry Potterboek vernietigd gruzielement aan de vergetelheid ontrukt. Voor mij de 2de. Helaas geen Duivelsvuur bij me om de scene uit het boek na te spelen. Toen maar de cache gelogd. Dank voor deze.

traditional17520. Wijkpark de Weijde by Team JoWi
smileyBruggetjes, altijd leuk. Nog leuker als je meteen de cache in handen hebt zonder je rug dubbel te hoeven vouwen. Dank daarvoor.

traditional17519. lekker ding by jesiseb
smileyBij een lekker ding stel ik me toch wel wat anders voor. Bij een regular cache ook. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken naar dit doosje, formaat small, bij een elektriciteitskastje ergens in Hoorn. Dank daarvoor.

traditional17518. 3e Gruzielement; Medaillon van Zwadderich by martienu
17516smileyZo heej, even een replica van een in het Harry Potterboek vernietigd gruzielement aan de vergetelheid ontrukt. Helaas geen replica van een zwaard bij me om de scene uit het boek na te spelen. Toen maar de cache gelogd. Dank voor deze.

traditional17517. Niet Mokkuhh Lekker Wokkuhh !!!!! by Team JoWi
smileyWokken is mijn lust en mijn leven. Ik kan uren in de keuken staan om allerlei gerechten door de wok te halen. Die vreugde moest ik helaas ontberen bij het zoeken naar een doosje op een parkeerterreintje bij het wokrestaurant hier in Hoorn. Maar ook een cache maakt mij redelijk blij. Dank daarvoor.

traditional17516. De Blauwe Berg by Team JoWi
smileyNa de blauwe berg 2 dook ik meteen ook onder dit bruggetje, maar met minder snel succes. Achteraf bleek, dat ik niet goed genoeg had gevoeld. En dat is essentieel bij geocaching. Mijn twee poging op dezelfde plek was wel raak. Dank daarvoor.

17514traditional17515. De blauwe berg 2 ( zicht op .... ) by Team JoWi
smileyOp mijn vouwfietsje gestapt om eens flink door Hoorn te raggen. Ik verwachtte al weinig bergen in deze plaats en ook hier bleek de titel nergens op te slaan. Geen berg en geen blauw. Wel een park, flink wat water en een brug. Nou, dan weet je het wel. Dank daarvoor.

traditional17514. Wall of Geocachers [HCE 2013] by Team JoWi
smileyBlij dat ik vrij vlot dit doosje vond hier aan de rand van het IJsselmeer bij Hoorn. De wind blies mij bijna het water in zo'n plons zou geen leuk begin zijn van een cache-dag hier. Nu kon ik fris en fruitig aan de slag om meer caches te vinden. Dank daarvoor.