22-10-2013

In Drunen hoef je niet te klûnen. Je kunt er gewoon rondfietsen en dat deed ik. Mooi weer. Leuke caches. Mijn dag was goed.

 

traditional17513. Waalwijk W.T.F. (Bridge) by CyberTazz
17513smileyNa eerdere ervaringen met gemene constructies van sadistische knutselaars, sloeg de schrik even toe bij mijn eerste blik onder de brug. Tot mijn grote opluchting stond ik nog geen minuutje later al met de cache in de hand. Terwijl ik de rietsnijder in zijn langsvarend bootje vriendelijk groette, zette ik mijn worteltekening op het bijna volle logstrookje. Daarna plaatste ik even gemakkelijk de cache weer terug. Dank voor deze leuke cache.
PS Ik heb de cache heel geladen ;)

 

traditional17512. Waalwijk W.T.F. (Lane guide) by CyberTazz
smileyMoet een geocacher zich wat aantrekken van kletsende hondenuitlatende vrouwen? Dachutniet. Natuurlijk merkten ze me wel op en waren nieuwsgierig wat ik hier bij het bruggetje uitspookte, maar hun Brabantse gezellige conversatie leed er nauwelijks onder. Onder het loggen heb ik mij gewoon in hun gesprek gemengd en begrepen, dat als de grotere hond het weggeworpen balletje in de bek nam, hij nog niet jarig was. Het kleinere hondje werd daar blijkbaar pisnijdig van, want het was zijn balletje. Het energieke dier rende keer op keer achter zijn balletje aan en Waarschuwing op de website van deze cachekeerde steevast ermee terug. Op mijn vraag of de hondenbezitster zelf ook zo sportief was, kreeg ik een enigszins ongemakkelijk antwoord, dat ze soms wel eens een wandeling van 3 uren maakte langs het kanaal richting Loonse en Drunense Hei. Maar verder beperkte ze zich tot het zwaaien met haar rechterarm met daarin de wegwerpstok shooter.
Dank voor deze leuke cache.
PS Ik heb de cache heel geladen ;)

 

traditional17511. De Waalwijkse Spoorbrug by Team Alink adopted from Orteeltjes.nl
smileyBijzonder om te lezen dat deze spoorbrug destijds is gefinancierd met de opbrengsten uit Indië. Evenals de arbeiders hier aan deze brug zullen de inlandse Indiërs aldaar er ook niet veel aan hebben verdiend. Het zou inderdaad zonde zijn geweest om deze markante brug te slopen zoals eerst in de jaren '80 de bedoeling was. Nu kon ik er mooi overheen fietsen en bovendien eerst een leuke cache graaien. Dank daarvoor.

 

traditional17510. Oscar in Drunen - Eten en Drinken by T-TEAM!
17508smileyEr viel hier weinig te eten en te drinken. Maar goed, dat ik zelf wat had meegenomen op mijn fietstochtje door Drunen en omgeving. Wel leuk hier. Dank daarvoor.

traditional17509. Oscar in Drunen - The Wild West by T-TEAM!

smileyZo stoof ik op mijn stalen ros door het wilde westen van Drunen en pakte in volle vaart deze cache mee. Nou ja, eerlijk gezegd moest ik wel even afstappen en een heuveltje beklimmen. Maar dat is all-in the game. Dank daarvoor.

traditional17508. Opa en Oma op een balkonnetje....... by bimake
smileyHoewel het hier in Drunen best goed weer was voor de tijd van het jaar, heb ik opa en oma niet mogen opmerken op hun balkonnetje. Toen heb ik het kunstwerk in het grasveld maar bewonderd. Je moet toch wat. En natuurlijk de cache van zijn plekje gepulkt met mijn handige stylo. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

17506traditional17507. 1 van de 1150 nieuw Bomen by wirless
smileyVolgens mij duurt het wel even voordat dit boompje de staat van volwassenheid heeft bereikt. Maar goed, het begin is er en dat geeft hoop voor de toekomst van Drunen. 1150 omgehakte bomen is niet niks. Dat de nieuwe geluidsschermen maar goed dienst mogen doen. Dank voor deze cache.

 

traditional17506. Oscar in Drunen - Muziek by T-TEAM!
smileyMet de bedwelmende Ghazal-muziek 'Mujhe Se Pehli Si Mohabat' van de beroemde Indiase/Pakistaanse zangeres Noor Jahan – wie kende haar niet? – in mijn hoofd, reed ik op mijn vouwfietsje door Drunen en belandde op een gegeven moment pardoes tegen de nooddeur van de snelweg. Precies op de juiste plek om een cache te vinden. Dank daarvoor.

traditional17505. Het Werk by wir(e)less
smileyTer plekke had ik niet het idee mij midden in een soort vesting te bevinden. Het ruige stukje natuur nodigt natuurlijk wel uit om een cache te plaatsen. De CO die ik nog ken van een gezamenlijk fietstochtje in 2009 rond Waspik voerde bekwaam dit idee uit. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

multi17504. 80 van de Langstraat post 7 by teamkelvin & CyberTazz
17504smileyWat een ellende! Nadat ik minstens een kwartier intensief had staan rekenen op een stel moordende formules, had ik weliswaar coördinaten, maar die lagen liefst 2 kilometer vanaf mijn standpunt midden in Elshout en bovendien ergens in een weiland. Dat kon niet goed zijn. Voordat ik echt hoofdpijn kreeg, kreeg ik een fantastische ingeving.
Ik belde dus mijn privé helpdesk die in principe altijd voor me klaar zit met fantastische hulp. Zo ook deze keer. Ik vroeg Biertje om ook de berekening te maken met de 9 getallen op het paaltje. Nog voor hij tot rekenen overging, legde hij al de vinger op mijn zere plek. In de formule voor Noord staat: 'cijfer dat het meeste voor komt', dus het cijfer dat het meest vooraan staat. Of niet? In ieder geval niet het aantal keren dat het cijfer vooraan staat. Biertje begreep de bedoeling van de CO beter dan ik en zo werden de coördinaten al een stuk aantrekkelijker. Dus ik erop af.
Helaas. Nog steeds niet goed. Dus weer Biertje gebeld met de vraag om de formules toch maar geheel uit te rekenen. Dat leidde tot iets andere coördinaten en nog tijdens het gesprek kon ik hem verheugd melden, dat ik met de cache in handen stond.
Nu moet men niet overdrijven met de slechte gesteldheid van mijn rekenkunst. Uiteindelijk had ik maar twee fouten, namelijk de Noord en de Oost. Dat viel dus alleszins mee. Biertje nogmaals dank voor je tomeloze inzet. En de CO bedankt voor de uitdaging.

traditional17503. DECC: Drunense Eerste Carpool Cache by Dutchcruisers
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Drunen,
Ik vond hem zonder te klûnen.

17502

 

 traditional17502. Oscar in Drunen - Dieren by T-TEAM!

smileyIk neem aan dat de dieren een flinke hap uit de weelderige begroeiing hadden genomen zodat er een cache in verstopt zou kunnen worden. Het doosje is volgens mij niet geheel waterdicht, maar de logrol was nog best beschrijfbaar. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17501. CV We Letten Op De Kleintjes by ijpelaar.twan
smileyCV staat voor Carnaval Vieren. Ik ben daar een meester in, al zeg ik het zelf. Geocachen gaat mij wat minder af. Zo had ik liefst 4 not founds vandaag. Maar deze was zo makkelijk, dat zelfs ik hem niet over het hoofd kon zien. Dank daarvoor.

 

 traditional17500. Scouting D.A.G. by TARGSX

smileyVrolijk tsjilpend bewoog ik mij op mij vouwfietsje voort door het scoutingvriendelijke Drunen. De ene na de andere cache wist ik te vinden. Zo ook deze fraaie bij het Scouting home van de 60-jarige 100 actieve leden tellende Scoutinggroep waar elk kind uit Drunen in de leeftijd 4-18 jaar lid van kan worden. Dank daarvoor.

traditional17499. Oscar in Drunen - The Far East by T-TEAM!
17497smileyIn het verre oosten gebeurt het! Ook hier oostelijk van Drunen. Geen idee trouwens wat er gebeurt, behalve het regelmatig maaien van het gras en het verbouwen van gewassen. Ik heb het mij verder niet afgevraagd en heb de cache kunnen graaien. Dank daarvoor.

traditional17498. 80 van de Langstraat post 6a by teamkelvin & CyberTazz
smileyPost 6a bij Haarsteeg was een eitje. Goed voor het moreel, dat toch een paar oplawaaien kreeg vandaag, vooral bij enkele caches uit de serie '80 van de Langstraat'. Dank voor deze cache.

traditional17497. Geerpark by Spoekie
smileyMijn aangeboren schuchterheid speelde me hier bijna parten. Nadat ik de in mijn ogen mogelijke plekjes vergeefs alle minstens drie maal had geïnspecteerd, kwam ik tot de conclusie dat de vogel gevlogen was. Totdat...
Totdat ik de logs van mijn voorgangers bekeek en eentje eruit sprong vanwege een bepaalde opmerking over brutaliteit. Als braafste jongetje van de klas kon ik hier wel wat mee. Ik was eigenlijk niet eens op het idee gekomen. Vlug mijn stoute schoenen aan en gaan met die banaan. Ja, toen was het makkelijk. Meteen kreeg ik ook meer oog voor de landelijke omgeving hier vlakbij Vlijmen en concludeerde, dat dit een mooi begin was van een cache-dag. Dank daarvoor.