18-10-2013

Plan was te fietsen in Hellevoetsluis. Zover ben ik niet geraakt. Het was meer wandelweer en dat geschiedde in Geervliet, Abbenbroek en Zuidland.

 

multi17496. Stolpersteine Zuidland; tegen het vergeten by Alice in geoland & geospaap
17496smileyJe zult toch maar op je 91e levensjaar op transport gezet worden naar een vernietigingskamp om daar ellendig aan je einde te komen. Het overkwam Jacob Levie die net als een aantal andere joden hier destijds in Zuidland woonde en die ook op deze afschuwelijke wijze hun leven zagen beëindigd. De onopvallende kleine steentjes met hun namen zorgen ervoor dat ze niet worden vergeten.
Een korte wandeling door Zuidland bracht mij langs totaal 8 Stolpersteine. Op Wikipedia lees ik dat er intussen wereldwijd 40.000 van deze messingplaatjes zijn geplaatst. Goed dat via geocaching aan dit fenomeen aandacht wordt besteed. Dank daarvoor.

traditional17495. Rood-Wit by Rutty J M
smileyBij de titel denk je al snel aan een of andere voetbalclub, maar in Zuidland zijn volgens de website de clubkleuren van deze 600 leden tellende met 9 seniorenteams spelende, waaronder 3 vrouwenteams, en bovendien de nodige junioren- en pupillenteams, waaronder enkele meiden- en meisjesteams en ook een 1-G team - bent u daar nog? - vereniging blauw/wit/oranje. Daar kan geen rood-wit tegenop natuurlijk.
Behalve dan het rood-wit op de stash area. Dank daarvoor.

17493traditional17494. Haasdijk by Rutty J M
smileyNu thuis lees ik pas de hint en kom tot de conclusie dat de cache niet meer op zijn oorspronkelijke plekje zit. Ik vond het al erg makkelijk. Dank daarvoor.

multi17493. Kerkenpad Voorne-Putten nr. 13 - Rondje Abbenbroek by geospaap & Alice in Geoland
smileyHet kerkbestuur hier in Abbenbroek had mij mooi te pakken. Ze hadden namelijk besloten om het grote bouwwerk eens flink in de steigers te zetten, daarmee bepaalde onderdelen aan het oog onttrekkend. Zo kon ik vraag B niet beantwoorden en moest dus gokken, iets wat ik overigens gaarne doe. Het gokwerk leidde er wel toe dat ik 2 kilometer extra heb afgelegd om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat mijn eerste ingeving omtrent het aantal 'nisjes' klopte, maar ik mezelf niet had geloofd.
Zo heb ik het dorp meer dan goed bekeken en een fijne rustige rondwandeling gemaakt. Dank daarvoor.

multi17492. Kerkenpad Voorne-Putten nr. 14 - Rondje Geervliet by geospaap & Alice in Geoland
17492smileyKerkgangers moeten hier wel een flinke weg afleggen voordat ze via het kerkenpad ter kerke gaan. Ik had dik 2 kilometer op de teller, maar dan ook het halve dorp gezien van de Spuikade tot de Oude Singel en van de Ringdijk tot de Kerkstraat. En de hele route werd ik gestalkt door de grote vuilniswagen die zich soms met grote moeite door de smalle straatjes wurmde.
Met veel plezier wandelde ik rustig van wp naar wp en toen ik ze alle 16 met succes had bezocht, mocht ik de cache gaan vinden. Die lag op een mooi centraal plekje. Dank daarvoor.

traditional17491. tussen 15 en 78 by dnabbor
smileyAfgaande op de titel dacht ik eerst, dat het om de leeftijd van de geocacher ging en dat stelde mij gerust, want ik voldeed. Bleek het om fietsknooppunten te gaan. Ook goed. Het doosje snel gespot. De inhoud was nog beschrijfbaar, maar niet echt droog meer. Dank voor deze cache.

traditional17490. Cars by Rutty J M
smileyIk heb de auto's links laten liggen cq laten staan en heb bij het sluisje mijn slag geslagen. Een mooi begin van een cache-dag in de buurt van Geervliet. Dank daarvoor.