09-10-2013

Derde dag in Setúbal en de leukste van mijn vierdaagse verblijf. Rondwandeling bij de kust alwaar de Taag in de Atlantische Oceaan uitmondt.

 

Hooglichten van cache-dag 9 oktober 2013
Jammer genoeg kun je eigenlijk alleen leuke verslagen schrijven als er iets mis is. En hoe meer ellende hoe leuker. Vandaag was niet zo'n slechte dag. Om te beginnen blijken er WEL veel supermarkten te zijn in Portugal. Kwestie van even aan de receptioniste van het hotel vragen. Dus meteen vanochtend naar een supergrote Jumbo getogen en boodschapjes gedaan, waaronder DEET tegen de muggen.
Ik had trouwens net zo goed die DEET niet kunnen kopen, want vandaag heb ik letterlijk geen steekmug gezien. Blijkbaar is mijn wens van gisteren verhoord. Ik had het anti-muggenspul dus niet nodig.

17466a17466b
De foto's hierboven zijn van dezelfde locatie. Eenmaal vanuit het vliegtuig gezien en eenmaal vanaf de grond.

 

Vandaag had ik een leuke wandeling langs de kust gepland. Eerst een kilometer of 3 onderlangs het gebergte via een onverhard pad dat 1 kilometer landinwaarts vanaf de zee ligt. Niet onbelangrijk dat hier 13 caches waren verstopt. Dan de oversteek van 1 kilometer naar de zee met onderweg 1 cache en vervolgens via het strand terug naar mijn geparkeerde huurauto. Langs het strand lagen 8 caches verstopt.
17462Op het onverharde pad trof ik twee Portugese geocachers die toch met de auto de route reden. Ze vroegen nog, of ik niet verder met hen meewilde. Nee, liever wandelen.
De hele dag schitterend warm weer met naar schatting 28 graden. Halverwege een uurtje op een bankje in de schaduw gezeten midden in het stadje Caparica en daar de lunch genuttigd. Ontspannen sfeer, heerlijk. Ging er dan echt niets mis? Natuurlijk wel. Na de lunch begaf mijn pda -met daarin alle cache-gegevens- het. Batterij is overleden. Meteen was de Schwung uit mijn geocache-dag. Hoewel ik dapper en heerlijk doorwandelde over en langs het strand, vond ik bijna geen cache meer. Geen idee of de doosjes er nog lagen, hoe ze eventueel verstopt waren en wat de hints luidden.

 

Had an interesting meeting with two Portuguese geocachers JACKAL64 and FUZO82 at the cache JULIET -TERRAS DA COSTA.

 

traditional17467. Nova Praia by Team Ribeiro smiley
17467traditional17466. Facial Hair Types by Team Ribeiro smiley

traditional17465. NOVEMBER - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17464. LIMA - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17463. KILO - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17462. JULIET -TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17461. INDIA - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17460. HOTEL - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17459. GOLF - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

17458traditional17458. FOXTROT - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17457. ECHO - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17456. DELTA - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17455. CHARLIE - TERRAS DA COSTA by Team Ribeiro smiley

traditional17454. O passado do Rugby na Costa da Caparica by jmoitinha smiley