07-10-2013

Eerste dag in Setúbal, een stad in Portugal ongeveer 40 kilometer zuidelijk van Lissabon. Een wandelingetje bij mijn hotel leverde 2 founds en ook 2 not founds op.

 

Hooglichten van cache-dag 7 oktober 2013
17466aReisdagen betekenen vooral wachten. Wachten tot je aan de beurt bent om je koffer op het vliegveld op de lopende band te mogen zetten, kwartiertje. Wachten tot je in het vliegtuig mag stappen, twee uren. Wachten tot het vliegtuig vertrekt, kwartiertje. Wachten tot het vliegtuig weer landt, 3 uren, wachten tot je mag uitstappen na het taxiën in Lissabon, 10 minuten. Wachten tot de koffer op de lopende band in zicht komt, kwartiertje. Wachten tot je in een gehuurde auto kunt wegrijden, halfuurtje.
De enige plek waar ik niet hoefde te wachten, was de security-check op Schiphol. Daar stonden 10 man/vrouw schijnbaar op mij te wachten. Toen ik een fotootje van hen wilde schieten, klonk er een tienstemmige schreeuw: "NEE!!" Vervolgens werd ik tot op het bot onderzocht op mogelijk terroristische plannetjes. Tot mijn verwondering toverde een van de medewerkers een schaar uit mijn toilettas. Ik had geen idee dat ik die bij me had. Ik sleep die toilettas al minstens 25 jaar mee en de schaar zat in een mij onbekend binnenvak. Lachen dus. Hij mocht tot mijn verbazing nog blijven zitten ook, na een zorgvuldige meting.
Intussen vroeg een andere medewerker wat ik ging doen in Portugal. Het antwoord "geocaching" deed verrassend weinig bellen rinkelen bij de goede man. Dus maar weer eens uitgelegd. Het houdt blijkbaar nooit op, zelfs na 10 jaar nog niet.
17436De landing in Lissabon was overigens een beauty. Het vliegveld ligt midden in de stad, maar het vliegtuig vloog gewoon over de stad heen, maakte een prachtige bocht op de Atlantische Oceaan vlak voor de kust en daalde toen pas naar het vliegveld.
Voordat ik mij 's avonds te goed deed aan een pizza Hawaï + grote beker tutti frutti vruchtensap en dat tezamen voor de prijs van 5,45, 't is geen geld, heb ik een rondje van 3 kilometer om het hotel gewandeld en 4 caches bezocht, met als resultaat 2 gevonden, 2 niet gevonden. Ik heb procentueel gezien betere dagen gekend.

 

traditional17436. Hospital Amigo dos Bebés by *SSantos* & Requeijão
smileyVery nice cache here near the hospital in Sétubal. Thank you! Greetings from Delft NL.

 

traditional17435. Cemiterio de Nossa Senhora da Piedade by Jessy_MarquesTeam
smileyTypical Portuguese cemetery here in Sétubal, I think. Thank you for showing it. Greetings from Delft NL.