02-10-2013

Het viel niet mee in Krimpen aan den IJssel. Drie not founds en één verwoeste cache. Toch lekker wat door deze plaats gefietst en 9 caches wel gevonden.

 

multi17434. Oud-Krimpen by Krimpenees
17434smileyEn zo fietste ik kriskras door de straatjes van Oud-Krimpen en had medelijden met de mensen die hier wonen. Je zult hier maar je hele leven gewoond hebben. Altijd als je de plaats in of uit wilt, moet je over die ellendige smalle brug over de Hollandse IJssel, waarbij je de helft van de tijd in de file staat. Natuurlijk kun je in geval van nood ook via de N210 vluchten, maar of je daar blij van wordt?
Als laatste cache vandaag had ik gekozen voor deze multi om het lijden van dichtbij te kunnen meemaken. Ik werd niet teleurgesteld. Het begon al met een onooglijk kleine brandweerkazerne in een straat waaraan de burgemeester destijds niet zijn naam wilde verbinden. En zo ging het door met veel te kleine winkeltjes, te smalle straatjes, een sigarenboer die katjesdrop verkocht, een afgetakelde oorspronkelijk fraaie koninginnebank, etc. etc. Met tranen in de ogen vond ik uiteindelijk de cache. De CO had net onderhoud gepleegd en desondanks was de verse logrol vochtig. Ik heb het papier zo goed mogelijk proberen te drogen alvorens het terug te stoppen in de fraaie constructie.
Ik wens de CO nog veel sterkte in deze plaats en dank hem voor de mooie cache.

 

17432multi17433. Bussluis van Ostadelaan by Kimopo
smileyHoewel rekenen op school echt niet mijn slechtste vak was en ik bovendien mijn hele werkzame leven als statistisch analist heel wat rekenwerk heb afgeleverd, overkomt het me zo heel nu en dan wel eens, dat ik geocachende een rekenfoutje maak. Gek eigenlijk, hum. Zo kon het gebeuren, dat mijn foutieve berekening hier bij de bussluis in Krimpen aan den IJssel me een paar honderd meter van de cache weg probeerde te sturen. Gelukkig behoedde 10 jaar ervaring mij voor deze misstap. Mijn adelaarsogen plus brilletje had ik niet in mijn zak en zodoende kon ik vrij en blij mijn worteltekening kwijt op de daarvoor bestemde plaats. Dank daarvoor.

 

traditional17432. B & W: Burgemeester Lepelaarssingel by Krimpenees
smileyNabij de cache-plek staand lang moeten wachten totdat een heel oude vermoeide hond voorbij was gestrompeld met het baasje. Toen even goed uitkijken voor de productieve acties van zijn/haar collega's voordat ik de cache kon graaien. Ik had totaal 14 meter afwijking inclusief die van mijzelf. Misschien toch nog eens goed uitpeilen, deze locatie in Krimpen aan den IJssel? Dank voor deze cache.


traditional17431. Zomaar ergens in Krimpen #2 by CGestel

17431smileyNou, zomaar ergens. Het leek wel een klein stukje jungle waar ik was beland. Na flink wat gezoek in/op/tussen allerlei mogelijkheden, ontdekte ik uiteindelijk de vastzittende cache met het kapotte deksel. Ook ik heb geprobeerd de boel na het loggen zo goed mogelijk terug te stoppen. Onderhoud echter dringend gewenst. Dank voor deze leuke cache.


traditional17430. Zomaar ergens in Krimpen #1 by CGestel

smileyNou, zomaar ergens. Best een mooi gebiedje hier met veel groen, water en wilgen. Voor de verandering had ik na aankomst de cache binnen 2,2 seconden in handen. Dank daarvoor.


traditional17429. Voortuin zonder voortuin by kimopo

smileyMijn eerste poging om ongezien te loggen mislukte faliekant, omdat de CO plots in beeld verscheen vanuit een parkerende automobiel. Ik stond toen overigens bij de voortuin, dacht ik. Maar het bleek niet de voortuin van de voortuin zonder voortuin. Anders klopte trouwens ook de titel niet. Nadat de CO in huis was verdwenen heb ik alsnog ongezien kunnen loggen. Leuke constructie. Dank daarvoor.


17427

traditional17428. Het parkje by Team Shooter
smileyDank voor het tonen van dit mini-parkje en keurig geconstrueerde cache. Wel even uitkijken voor prikplanten, maar dat is een normaal onderdeel van geocaching. Ook hier in Krimpen aan den IJssel.

 


traditional17427. Zomaar ergens in Krimpen #6 by CGestel

smileyNou, zomaar ergens. Ik zag ik mooie vijver met spuitende fontein, een mooi kunstwerk en nog een leuke brug ook. Beste een goede locatie voor een cache. Dank daarvoor.

 


traditional17426. Langs d'n diek: De oude begraafplaats by Krimpenees

17426smileyFraai begin van een cache-dag: een totaal verwoeste cache. Mijn eigen forensisch onderzoek leidde tot de conclusie, dat de cache niet echt handig was verstopt met oog op de regelmatige noodzakelijke activiteiten van een grasmaaimachine. Dat in de eerste plaats. Ik weet nog wel een andere reden om een cache niet op deze plek te plaatsen, tenzij niemand hier in Krimpen aan den IJssel het leuk vind om ter plekke een hond uit te laten. Kortom, zoek een betere plek voor deze cache.
Ik heb de boel verzameld en in het naar mijn mening oorspronkelijke kuiltje teruggelegd en bovendien op een van de papiersnippers mijn wortellog geplaatst voor de moeite. Dat de cache-resten verder mogen rusten in vrede bij deze oude begraafplaats.