15-09-2013

Een bijna rampzalige ochtend en een gewone middag nabij en in Hillegom.

 

traditional17390. Rondje Hillegom Hillinenweg by PA1EJ
17389smileyEen straatje om in Hillegom,
In de dit geval de Hillinenweg.
Cache vindbaar zonder vooroverleg.

 

traditional17389. De Ringvaart #02 by NUM7
smileyNummer #02 aan de Haarlemmermeer Ringvaart,
Het duurde wel even voordat ik de nano had ontwaard.


traditional17388. De Ringvaart #03 by NUM7

smileyNummer #03 aan de Haarlemmermeer Ringvaart,
Volgens mij wel wat minder sterren waard.


traditional17387. De Ringvaart #04 by NUM7

smileyNummer #04 aan de Haarlemmermeer Ringvaart,
Graaibaar zonder pikhouweel of rattenstaart.


traditional17386. Rondje Hillegom Willem de Zwijgerlaan by PA1EJ

17385smileyEen straatje om in Hillegom,
In de dit geval de Willem de Zwijgerlaan.
Die liet ik niet aan mijn neus voorbijgaan.


traditional17385. Rondje Hillegom Satellietbaan by PA1EJ

smileyIn het kader van de feestelijkheden vonden hier wielerwedstrijden plaats. En bij dergelijke gelegenheden horen ook toezichthouders met felgekleurde hesjes. De bedoeling is dat deze mensen het parcours in de gaten houden, voornamelijk voor de veiligheid van iedereen. Wat schetst mijn verbazing toen één van die vrijwilligers op mij afstevende terwijl ik geheel onschuldig op ongeveer 20 meter vanaf het parcours rustig een boompje stond te onderzoeken.
Nog verbazingwekkender was dat hij vlak voor mijn ogen de cache tevoorschijn toverde. Op die plek had ik nog niet gekeken. Het bleek de CO zelf die blijkbaar zijn cache goed in de gaten hield. Nog even een praatje met hem gemaakt, waarbij de helft onverstaanbaar was vanwege de geluidsinstallatie waaruit een enthousiaste speaker verslag deed van de wielerwedstrijd.
Dank voor deze leuke cache en de hulp.


traditional17384. Rondje Hillegom - Sixlaan by PA1EJ

17384smileyEen straatje om in Hillegom,
In de dit geval de Sixlaan.
Ik heb wel voor hetere vuren gestaan.


traditional17383. Met STIP op de kaart ... Hillegom by Arendsoog35

smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Hillegom,
Deed een beroep op mijn wervelkolom.


multi17382. Afgegraven duinen in Hillegom by MesdagLoopers

smileyHet is maar wat je liever hebt: bloembollen of duinen. In Hillegom wisten ze het wel en groeven alle duinen weg zodat ze volop bloembollen konden telen. Zo werd ik vandaag door het vergane landschap gestuurd om te constateren dat er inderdaad geen duin meer te bekennen is. Maar ook zag ik nauwelijks bloembollen en voelde me toch enigszins bij de neus genomen.
Toen heb ik maar wat getalletjes genoteerd die ik her en der moest produceren via tellen, woordwaardes berekenen en dergelijke. Dat leverde uiteindelijk een stel coördinaten op vlakbij de spoorlijn op een wel heel vreemde plek. Ik had ook geen idee hoe je daar moest geraken. Ik zou toch geen rekenfoutje hebben gemaakt? Nee, gelukkig niet. Maar ik had wel de coördinaten niet goed ingetypt: in de oost 33 minuten ipv 34 minuten en dat scheelde ongeveer 1,2 kilometer. Ja, je hebt van die dagen.
17382Met de juiste waarden kwam ik beter uit en kon op een mooi plekje de listig nauwelijks verborgen cache gaan graaien. Mooie multi. Dank daarvoor.


traditional17381. Rondje Hillegom 3e Loosterweg by PA1EJ

smileyEen straatje om in Hillegom,
In de dit geval de 3e Loosterweg.
De cache lag niet in de taxusheg.


traditional17380. Rondje Hillegom Eboralaan by PA1EJ

smileyEen straatje om in Hillegom,
In de dit geval de Eboralaan.
Opgestaan plaats vergaan.


traditional17379. Herfst in Hillegom by MesdagLoopers

smileyBijna er weer in geluisd! Een paar weken geleden in 's-Gravendeel en nu bij Hillegom. CO's weten mij nog steeds te verrassen. Vol goede moed startte ik vandaag met deze cache. Maar vinden, ho maar. Na een halfuur intensief speuren gaf ik het op. Zelfs de geestelijke bijstand van mijn helpdesk genaamd Biertje mocht niet baten. Hoe hij me ook moed insprak om mijn moreel hoog te houden, het werkte niet. Teleurgesteld nokte ik af en vond ook de volgende cache niet, genaamd: 'Welkom in Hillegom'. Wat een start van de dag!
17379Het werd nog erger. Ik had een mooi ochtendfietsrondje van 6 caches gepland zuidelijk van Hillegom. Tot mijn verbazing hadden ruimtelijke planners echter vergeten een fietspad aan te leggen naast de N207 over de ringvaart. De 2 caches aan de overkant dus onbereikbaar. De wel bereikbare cache Ringvaart #0,25 hier dichtbij was bovendien dusdanig oude-mannen-onvriendelijk dat ik afzag van een poging. Met slechts 1 cache op zak van de geplande 6 stond ik weer bij mijn op de carpoolplaats geparkeerde bolide en besloot tot een wanhoopsdaad: lunch.
Na 4 volkoren boterhammen met appelstroop en een half flesje ice-tea te hebben genuttigd ondernam ik poging 2 voor deze herfstcache. Systematisch onderzocht ik opnieuw vergeefs een halfuur lang de stash area. Toen vond ik het genoeg en belde grondbedrijf 'Piet Luyben & Zn. Grond en Sloopw. Verh. Hydraul. Kranen Cruquius' om te komen met shovels, dumpers, schrankladers en dergelijke om de hele boel hier volledig te rooien en daarna met een zeefmachine de cache te extraheren. Net voordat de bel aan de andere kant overging, viel mijn oog op een totdantoe nog niet door mij onderzocht object. Het zou toch niet...?
Jawel! Snel Piet Luyben afgehaakt en de cache gegraaid. Toch nog gelukt! Mijn vreugde was grenzeloos. Al het zwoegen niet voor niets. Mijn moreel weer torenhoog opgeschroefd. Nu kon ik blij van hart Hillegom in, waar het toch al feest was met een heuse kermis, wielerwedstrijden, opgetuigde koetsen, het kon niet op. Niks herfst. Nog volop zomer!
Dank voor deze uitdagende cache.


traditional17378. Verborgen plekje Bollenstreek #2 by NUM7

smileyGeen wonder dat dit plekje verborgen is. Samen met de cache kwam mij een hoeveelheid ongedierte en aardsachtig slijk tegemoet. Prima dus voor de doorgewinterde geocacher en dat ben ik. Caches kunnen mij niet vies genoeg zijn. Dank voor deze.