08-09-2013

Klein fietsrondje in Barendrecht en een grotere fietsronde bij 's-Gravendeel. Afgesloten met een mooie wandelmulti.

 

multi17365. De Zwarte Doos by varius01
17365smileyAls apotheose van een dagje cachen in 's-Gravendeel besloot ik tot een fikse wandeling door de duistere krochten onder deze plaats. Gelegen aan de rand van de Kil, je weet wel, van die toltunnel. De bedoeling was om een zwarte doos te vinden van een vliegtuig dat daar in het voorjaar van 1940 is neergestort. Wel grappig om op Wikipedia te lezen dat de zogenaamde flightdatarecorder in 1940 werd uitgevonden, maar dat terzijde.
Niet alleen moest de zwarte doos worden gevonden, ook moest de code gekraakt worden om hem te openen. Voorwaar een hele opdracht. Vol goede moed betrad ik de plaats delict en worstelde mij door geboomte, dat zowel verticaal als horizontaal ruim voorradig was en vooral dat laatste viel niet mee. Gelukkig ben ik slechts één keer languit op mijn snufferd gegaan. Ja, je moet er soms wat voor over hebben.
Verder had ik de hulp van ene Hendrik die op willekeurige plaatsen allerlei oorlogsinformatie had verborgen, maar gelukkig wel uit de doeken deed hoe die info moest worden geïnterpreteerd.
Na bijna 3 kilometer intensief gestruin in 5 kwartier tijd was de enorm grote zwarte doos zowel gevonden als geopend en kon ik mijn worteltekening kwijt.
Prachtig gedaan allemaal. Dank daarvoor.

 

17364traditional17364. Vele handen maken licht werk by varius01
smileyHoewel het spreekwoord duidelijk genoeg is, hoefde ik niet te rekenen op het oude dametje met rollator dat net voorbijkwam en mijn vouwfietsje bewonderde. Terecht natuurlijk. Maar toen het op handen uit de mouwen steken aankwam, gaf ze gas en dus niet thuis. Hoewel ik niets begreep van de meesterlijke constructie hier vlakbij de Kiltunnel in 's-Gravendeel, had ik de petling in 3,3 seconden te pakken. Kwestie van aanpakken en geluk. Mooi gedaan. Dank daarvoor.


traditional17363. Iemand op de kast jagen by varius01

smileyNiets fijner dan dit spreekwoord ten uitvoer brengen, maar helaas niemand in de buurt voor een leuke exercitie. Zelf had ik ook niet zo'n zin om mijzelf op deze twee kasten hier in 's-Gravendeel te jagen. Daarom heb ik maar gewoon de cache gepakt. Met deze verstopwijze kon je mij jaren geleden nog behoorlijk verrassen, maar nu niet meer. Kon je niet wat beters bedenken, CO? Zo die zit nu op de kast, mag ik hopen. Dank daarvoor.


traditional17362. Voor paal staan by Japertje

17361smileyJa hoor, het was weer zover. Er moest weer iets met een paal gebeuren. Ergens in 's-Gravendeel. Het wordt tijd dat er paal en perk gesteld wordt aan caches met deze titel. De volgende CO die zijn cache zo noemt wordt aan de paal genageld. Met andere woorden: Bloed aan de paal! En daarna zetten we hem boven water die paal.
Toch dank voor de cache natuurlijk.


traditional17361. TB-Hotel 's-Gravendeel by Visser-tie(m)

smileyWeinig gasten in het hotel en ook ik ben niet lang gebleven. Natuurlijk wel even mijn worteltekening geplaatst. Mooie constructie trouwens. Dank daarvoor.


traditional17360. Iets tegen het licht houden by varius01

smileyTypisch een cache die het daglicht kan verdragen. Al snel na het graaien ging mij een lichtje op. En bijna tegelijkertijd zag ik het licht. Dat liet ik even schijnen en voilà. Nog even wat licht geworpen op het logboek bij het plaatsen van mijn worteltekening en toen heb ik het licht uitgedaan.
Dank voor deze mooie cache.


17359multi17359. Een brug slaan by varius01

smileyIk ken nog een spreekwoord met slaan: de plank misslaan. En dat is hier het geval. Ondanks de prachtige uitvoering – die ik overigens al een paar keer eerder ben tegengekomen – klopt het labeltje aan deze cache niet. Dit is een zogenaamde offsetcache en volgens de regels van Groundspeak dus een multi. Dat is al eerder opgemerkt in logs, maar nog steeds staat de cache te boek als traditional. Even veranderen graag.
Desondanks heb ik me prima vermaakt hier vlakbij de HSL-lijn, waar op zeker moment een Thalys en een Fyra elkaar passeerden, beide niet echt supersnel rijdend.
Dank voor deze mooie cache.


traditional17358. Wie niet waagt, wie niet wint by varius01

smileyAls rasgokker was deze cache een kluifje naar mijn hand. Als een raket vloog de cache in mijn handen. Prachtig gedaan. Dank daarvoor.


traditional17357. De appel valt nooit ver van de boom by varius01

17357smileyWat een klerestreek! Wil de CO wel rekening houden met feit dat ook oudere mensen deze cache willen vinden? Ik heb zeker een kwartier met de neus op grond hier rondgewaard. Maar appels? Ho maar. En bomen? Ik heb ze niet gezien. Uiteindelijk herinnerde ik mij enige CITO-activiteiten uit het verleden en zo kwam het toch nog goed. Maar de adrenaline was tot een gevaarlijk hoog peil gestegen. Dus een verzoek aan de CO om dit niet meer doen, dit soort verstopmethodes.
Toch dank voor de cache natuurlijk.


traditional17356. Stille wateren hebben diepe gronden by varius01

smileyDaar stond ik dan midden in het enge bos vlak aan de Kil. Nog zo'n naam om niet blij van te worden. En ik keek in de peilloze diepte. Dat was nou jammer. Mijn handige multifunctionele uitrekbare toverstaf niet bij me. Wat bleek? De CO beschikte zelf over diepere gronden. En daar mocht ik van profiteren. Heel fijn. Dank daarvoor.


17354traditional17355. Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht by varius01

smileyHier deed het omgekeerde spreekwoord opgeld. Beter één vogel in de lucht dan tien in je hand, want dat laatste is niet te doen, vooral niet bij vogels groter dan een kolibrie. En dat zijn ze dus allemaal. Met een welgemikt schot heb ik deze grappige veelkleurige vogel uit de lucht geknald, zodat ik mijn worteltekening kwijt kon. Daarna heb ik hem weer losgelaten en hij nam verrassenderwijs weer hetzelfde hoge plekje in.
Dank voor deze mooie cache.


traditional17354. Het staat als een paal boven water by varius01

smileyVanzelfsprekend staan palen boven water, anders klopt immers het spreekwoord niet. Met die logische gedachte trok ik een paal met wortel en al uit de grond om te kijken wat de CO hier nu weer had verhapstukt. Nou, het was weer fraai. Gamma? Karwei? Praxis? Puik werk. Dank daarvoor.


traditional17353. Rotondes rond Barendrecht 9 by Sleeping_sun

17351smileyBarendrecht heeft het. Rotondes. Mijn tweede vandaag. Zonder hint lukte het niet de cache te vinden. Met hint werd het een stuk gemakkelijker. Dank daarvoor.


traditional17352. Rotondes rond Barendrecht 8 by Sleeping_sun

smileyElke keer als ik in Barendrecht kom, staan er een paar rotondes op het programma. Voor deze moest ik op mijn vouwfietsje even de Mont Ventoux op, maar toen had ik ook wat. Dank daarvoor.

 

multi17351. RTM - Station Middeldijk by Team More or Less
smileyIn mijn geboortejaar reed de stoomtram hier al een jaar niet meer. Daarvoor had het beestje 43 jaar trouwe dienst verricht tussen Zwijndrecht en de Hoeksche Waard, daarbij Barendrecht passerend. Nu kun je fietsen op het voormalige tracé en dat deed ik. Hier en daar werd op karakteristieke punten even mijn speciale aandacht gevraagd en vervolgens mocht ik naar de cache peddelen. Die lag op een keurig historisch plekje. Dank daarvoor.


traditional17350. Bethel Bazar 7-8 juni 2013 by carianne.vh

smileyNatuurlijk had ik deze cache hier in Barendrecht meteen gezien, maar omdat ik wist dat mijn goede vriend Biertje zich nogal ongerust maakte, wierp ik toch een hulplijntje uit. En inderdaad, één en al bezorgdheid dat ik pas zo laat zijn helpdesk belde. Maar ook blijheid dat hij me weer kon helpen. Die vreugde werd alleen maar groter, toen ik vertelde waar ik allemaal vergeefs had gezocht.
Uitgebreid kreeg ik daarna uitleg over zijn kerkbezoek hier een week geleden en de wijze waarop hij deze listig verborgen cache had weten te traceren. Ik maakte intussen gebruik van de gelegenheid om de cache te graaien en van mijn worteltekening te voorzien. Het gesprek eindigde met zijn verzoek in mijn log de inhoud van het telefoongesprek beter weer te geven dan de vorige keer. Ik beloofde hem mijn best te doen. Zo goed, Biertje?
17348Dank voor deze leuke cache.


traditional17349. Skatebaan #1 by TeamNickforall

smileySkaten doe je met mooi weer en niet te vroeg. Blijkbaar waren één of beide ingrediënten niet aanwezig op deze zondagochtend. Met uitzicht op deze skatebaan in Barendrecht heb ik toen maar de cache gegraaid. Toch even een beetje actie. Dank daarvoor.


traditional17348. De Griendwerker by De Eekies

smileyKnap hoor van zo'n kunstenaar. De griendtwijgen lijken net echt, hoewel ze van metaal zijn gemaakt. Mijn eerste cache vandaag in Barendrecht vond ik bij deze mooie sculptuur. Het vinden van de cache was trouwens een ... eeeh ... was niet zo moeilijk. Dank daarvoor.