07-09-2013

Op statistische gronden moest ik vandaag een cache vinden. Dat lukte dankzij de welwillende medewerking van een sympathieke medecachster.

 

mystery17347. [1DMGE] HOVENTUNNEL by bastgula
17347smileyWaar heb je een goede vriend voor? Om een biertje mee te drinken bij voorbeeld. Dat was het voorstel van Angelfish888 toen ik haar om hulp vroeg bij deze cache. Misschien een vreemd idee om zo achter de oplossing van een puzzel te komen, maar het werkte wel. Ik heb het bij Maltbier gehouden en mijn glazenwassende, honkballende en loverminnende vriend dronk een sneeuwwit echt biertje.
Gisteren had ik verkennende pogingen gedaan om deze cache te vinden, maar mijn sluwe methode leidde tot niets. Ik had een mooie rechte lijn op de kaart weten te produceren beginnend bij de Candyshop in winkelcentrum 'De Hoven' en probeerde op diverse mogelijke punten van deze lijn een doosje te traceren. Met tranen in de ogen moest ik toegeven dat de op zich voortreffelijke Carrotte-methode hier jammerlijk had gefaald. Daarom een sms'je naar Angelfish888 gestuurd om hulp.
Vandaag startte ik een tweede poging, maar nu met de vette goedkeuring van de checker. En nu was het niet moeilijk meer. Op een plek die mij gisteren heel onlogisch leek, was het nu raak. Blij en dankbaar dat deze puzzel gekraakt is. Speciale dank natuurlijk aan Angelfish888 voor haar slimme suggestie.