04-09-2013

Schiedam heeft naast jenever nog meer te bieden: allemaal caches. Op de vouwfiets door deze plaats om hier en daar toe te slaan.

 

traditional17346. Stekeltje deel 1, een verhaaltjescache by Donjossie
smileyMijn dochter kwam als kind eens met zo'n stekeltje thuis. Ik heb nog nooit zoveel vlooien bij elkaar gezien als dat beestje tussen zijn stekels herbergde. Ik wist niet hoe snel ik van dit dier moest afkomen. Het stekeltje hier in Schiedam was gelukkig vlooienvrij. En 17344bovendien in het bezit van een cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.


traditional17345. DuBBel Op by Jan_Net

smileyHelaas snapte ik het duBBel zinnige van duBBel op niet. Of is het misschien het feit dat die dubbeldekselse Hoekraam zijn welwillende medewerking heeft verleend? Ik heb er niet te lang over nagedacht en graaide de makkelijk verborgen cache. Nog één cache te gaan hier in Schiedam vandaag. Dank voor deze.


traditional17344. Voorbij het lawaai by Brokling

smileyOk, ik was voorbij het lawaai, maar niet voorbij een flink stuk wildgroei. En daar stoof ik zigzaggend doorheen op mijn vouwfietsje. Het geluidsscherm naast de A20 hier in Schiedam was overal voorzien van graffiti, zodat ik ook als kunstkenner aan mijn trekken kwam. Na 300 meter ploegen vond ik de cache en mocht toen precies hetzelfde traject terug afleggen. Toen was het voorbij. Dank daarvoor.


17343traditional17343. Scouting BVH by thefrog65

smileyAls je van scouting houdt, lijkt mij dit hier in Schiedam een mooie plek. Als je niet van scouting houdt, kun je er nog altijd een cache vinden. En dat deed ik. Dank daarvoor.


traditional17342. BIJDORP by tommy1939

smileyHa fijn, naar de dierentuin! Maar nee, ik kwam terecht bij zangvereniging "Het schorre keeltje". Ergens in Schiedam bleek een woonbuurt te liggen die qua naam wel erg leek op de bekende dierentuin. Voor de cache moest ik over resten tuinafval struinen, maar dat hield mij natuurlijk niet tegen. Dank voor deze cache.


traditional17341. De Zesde by tommy1939

smileyDaar stond ik dan op mijn oude dag. Ergens in Schiedam vlakbij de snelweg, maar wel een leuk en rustig plekje. Hier was een cache geplaatst door een andere krasse bejaarde. Goed dat leeftijd niets zegt over het fenomeen geocaching. Iedereen kan het doen, jong en oud. Terwijl ik mijn worteltekening plaatste vloog het zoveelste vliegtuig binnen korte tijd over om te gaan landen op Zestienhoven. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens een vluchtje ga maken. Portugal lijkt me wel leuk. Veel geocaches ook. Dank voor deze leuke cache.


traditional17340. De vijfde by tommy1939

17340smileyHet zou verboden moeten worden. Mensen van boven de 70 die zonodig caches verstoppen. Überhaupt vind ik dat die bejaarden wat rustig aan moeten doen. Maar goed, deze cache hing hier nu eenmaal en ik heb lang moeten loeren, turen en spieden voordat ik het blinkende dingetje eindelijk zag. En daarna de verrassing. De CO had hier vlakbij nog eentje verstopt. Vooruit dan maar. Dank voor deze.


traditional17339. Hargahoeve by tommy1939

smileyVlakbij de stash area stond iemand met op mij gerichte achterdochtige blik de grond nat te spuiten. En ik zocht volgens de aanwijzing in de hint naar een cache bij een hek ergens in Schiedam. Voor de derde keer vandaag lukte het niet. Gelukkig had ik mijn grote vriend Biertje in juni van dit jaar al naar deze contreien gestuurd voor oriënterende verkenningen en dat wierp nu zijn vruchten af. Eén telefoontje en ik hoorde weer zijn blije stem mij de nodige aanwijzingen verschaffen. Terwijl de spuitende man de straal min of meer op mij begon te richten, ontwaarde ik dankzij de scherpe aanwijzingen van Biertje de blinkende cache. Die was in the pocket. Dank daarvoor en wegwezen hier.


17338traditional17338. Boerderij Land - Vreugd by Brokling

smileyEen boerderij vlak naast de snelweg, geen land en geen vreugde. Maar wel een cache. Op mijn vouwfietsje door Schiedam pikte ik deze mooi mee. Moest wel even flink in actie, maar het lukte. Dank daarvoor.


traditional17337. Park and Grab ! by Brokling

smileyIk parkeerde mij vouwfietsje op het dak van de parkeergarage hier in Schiedam en wilde grabben. Nou vergeet het maar. Gelukkig had ik mijn grote vriend Biertje enige dagen geleden al voor de zekerheid hierheen gestuurd om oriënterende verkenningen uit te voeren. Dat was een goede zet, want nu kon ik hem bellen om verslag uit te brengen. Dat deed hij met veel verve. Het bleek dat ik probeerde te hoog te grijpen. Hijzelf doet dat nooit, dus werd mij de plek gewezen waar ik het doosje wel kon vinden. En zo geschiedde. Dank daarvoor.


traditional17336. De Vrijstaande magnetron by hoekraam

17335smileyJa, vroeger, toen vanBaarsel nog handelde in vrijstaande magnetrons. Mooie tijden, maar die zijn nu voorbij. De laatste magnetron werd hier in Schiedam gedumpt en ik mocht gaan zoeken waar. Gelukkig heeft Hoekraam ons voorzien van keurige coördinaten, zodat het eigenlijk een eitje was om het afgedankte huishoudelijke apparaat te traceren. Mooi gedaan. Dank daarvoor.


traditional17335. 40 Jaar de tandenborstels in een beker by mewo52

smileyIk hoop wel dat het gelukkige paar in die 40 jaar regelmatig nieuwe tandenborstels heeft aangeschaft. Beter voor je tanden en beter voor de tandenborstelfabrikant. Ik stond overigens wel even behoorlijk diep na te denken hoe ik deze schone cache zou moeten openen en ik probeerde op grond van de tekst meerdere logische codes. Maar nee, steeds fout. De hint bracht uiteindelijk uitkomst. Mooi gedaan. Dank daarvoor en nog gefeliciteerd natuurlijk.


17334traditional17334. WINDAS by tommy1939

smileyOp weg naar deze cache vroeg ik mij af wat een windas zou kunnen zijn. Iets met molens misschien? Ter plekke werd het duidelijk. Windas is een buurtschap bij Schiedam. Nooit van gehoord. Weer wat geleerd. Overigens werden hier vroeger schepen over de overtoom getrokken met behulp van een windas zo lees ik op Wikipedia. Vandaar de naam.
De cache was een ander verhaal. Keurig verpakt. Niks geen getrek met een windas. Gewoon pakken en loggen. Mooi gedaan. Dank daarvoor.


traditional17333. Kethel en Spaland by tommy1939

smileyIk liet Kethel en Spaland links liggen en graaide de cache. Dank daarvoor.


traditional17332. Gewoon een Makkie by tommy1939

smileyHet was inderdaad gewoon een makkie. Dank daarvoor.


traditional17331. Schrikbord by Brokling

17330smileyIk schrik niet zo snel van borden, tenzij het een bord gortepap betreft, maar dat is een ander verhaal. Brrrr. Het schrikbord hier op het weggetje tussen Delft en Schiedam is waarschijnlijk voor slaperige automobilisten die anders deze flauwe bocht misschien niet opmerken. De cache was van het type waar ik jaren geleden nog van wakker lag, maar intussen niet meer. Dank voor deze leuke cache.


traditional17330. Svea's pump station by Jan_Net

smileyHier kreeg ik de volle lading in mijn gezicht, maar laat ik bij het begin beginnen. Vorig jaar viel ik dit technisch hoogstandje hier in Schiedam aan met een handpomp en het lukte me niet om het doosje te pakken te krijgen. Vandaag had ik een hypermoderne voetpomp meegenomen om de klus te klaren. Slang vastgeklemd, goed kijken waar de cache moest verschijnen, met andere woorden mijn snufferd vlak boven de lanceerinrichting, een stevige pompslag en daar schoot het projectiel met lichtsnelheid uit zijn lanceerbuis gevolgd door een flinke plens water. De rest laat zich raden, maar ik kon mijn worteltekening kwijt en daar ging het uiteindelijk om. Mooi gemaakt. Dank daarvoor.