28-08-2013

Waddinxveen heeft het! Een enorm bedrijventerrein. Samen met Loze Jorry er doorheen gefietst voor een leuke serie.

 

mystery17325. Rondje Coenecoop #bonus by ED-81
17325smileyCoenecoop, wie kent het niet? Ik dus. Zelfs nog nooit van gehoord. Na vandaag kan ik dat niet meer zeggen zonder Waddinxveen te beledigen. Het is een gigantisch bedrijventerrein met een leuk stukje groen er doorheen. Geschikt voor een serie van 12 caches. Leuk om te fietsen. Bovendien heeft de CO zijn best gedaan om afwisselende verstopmethodes te gebruiken, waarvan sommige te lastig voor mij. Gelukkig was Loze Jorry staande bij om mij te helpen. Bij voorbeeld bij de nano op de brug bij #5. Die had ik anders nooit gevonden.
Ook #3 gaf problemen. Ik kreeg zelfs 3 lieve pauzerende dames die al wisten dat er een cache zou moeten zijn, zover om mee te helpen zoeken. Pas toen ze weer aan het werk waren gegaan, vond ik eindelijk de listig verborgen cache. Het probleemgeval #7 had de CO gelukkig vlak voor mijn bezoekje opgelost, zodat ik gewoon kon loggen. Overigens zie ik nu thuis, dat de cache intussen een flink eind is verplaatst in overleg met de boer, zodat domme geocachers niet meer zijn land hoeven te betreden. De enorme cache #6 sloeg ik in eerste instantie over vanwege een stel vissende jongelui te dichtbij. Later nog even langsgefietst en toen was de kust vrij.
Bij diezelfde #6 sloot Loze Jorry zich bij me aan. Hij gebruikt de caches uit deze serie om de augustuskalender te vullen en kwam eigenlijk alleen voor #10 waarbij gereedschap nodig was, dat ik bij me had. Met veel gevoel voor finesses viste hij de cache uit de behuizing.
17323De rest van de serie gaf geen problemen, ook niet #11 met het water. Er lag keurig een fles gereed aan de waterkant. Zo fietsten we gezellig naar de bonus waar alleen ik logde, omdat Loze Jorry deze kers gebruikt als klapstuk op zijn taart voor de maand augustus.
Dank voor deze mooie cache en bijbehorende serie en Loze Jorry natuurlijk voor zijn gezellige en hulpvaardige gezelschap.

 

traditional17324. Glasvezel by Pluisje1
smileyDe aanwezigheid van Loze Jorry hielp enorm bij de zoektocht hier op het bedrijventerrein van Waddinxveen. Ik had de van echt glasvezel vervaardigde cache binnen de kortste keren te pakken. Dank daarvoor.

 

traditional17323. Serie A12 - Afslag 9 by thijmens
smileyInspirerend als altijd stelde Loze Jorry voor ook nog even een stukje langs de A12 bij Waddinxveen te fietsen om deze cache te graaien. Zo peddelden wij samen heen en terug en vond ik de cache op een logische plek. Loze Jorry had hem allang in the pocket en fietste alleen voor de gezelligheid mee. Wel grappig de A12 eens van de zijkant te bekijken. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17322. Rondje Coenecoop #11 by ED-81
17321smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #11 was er eentje die ik bijna verzoop.

 

traditional17321. Rondje Coenecoop #10 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #10 was gelukkig niet rijp voor de sloop.

 

traditional17320. Rondje Coenecoop #9 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #9 ook vindbaar voor een claustrofoob.

 

traditional17319. Rondje Coenecoop #8 by ED-81
17318smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #8 vlak naast de winterheliotroop.

 

traditional17318. Rondje Coenecoop #7 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #7 bracht de mensheid weer hoop.

 

traditional17317. Rondje Coenecoop #6 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #6 leek een gigantische puinhoop.

 

traditional17316. Rondje Coenecoop #5 by ED-81
17316smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #5 kon voor mij meteen in de verkoop.

 

traditional17315. Rondje Coenecoop #4 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #4 gegraaid met de moed der wanhoop.

 

traditional17314. Rondje Coenecoop #3 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #3 ontketende een ware stormloop.

 

traditional17313. Rondje Coenecoop #2 by ED-81
17312smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #2 gevonden dankzij mijn horoscoop.

 

traditional17312. Rondje Coenecoop #1 by ED-81
smileyIn een paar aangename uurtjes tijdverloop
Fietste ik door het Waddinxveense Coenecoop.
Cache #1 gevonden zonder microscoop.

 

traditional17311. Máxima by Lin en Ed
smileyDeze tunnel in Waddinxveen draagt de naam van Máxima, de vrouw die zich Koningin van Nederland mag noemen. Zou ze weten dat er oude mensen zijn die zich bij de naar haar genoemde tunnel in rare bochten wringen om een doosje uit een kunststof buis te verwijderen en wat gegoochel de boel weer terugstoppen? Ik denk het niet. Misschien maar beter zo. Dank voor deze leuke cache.

 

17309traditional17310. Home Sweet Home by erwinagnes
smileyHeel leuk natuurlijk om een oude man op het verkeerde been te zetten, maar gelukkig stond er een zitje om weer bij te komen nadat ik de cache had gespot. Mooi gedaan, maar origineel zoals ik ergens in een log las, nee. Ik denk dat het voor mij de 10e keer is dat ik deze verstopwijze tegenkom. Ook bij ons in Delft zit er zo eentje. Niettemin grappig. Dank daarvoor.

 

traditional17309. Dierendal by petertanja
smileyVanaf de hoogte stortte ik mij naar beneden op mijn vouwfietsje om de dieren in het Waddinxveense dal van dichtbij te bekijken. Maar vooral om een cache te graaien natuurlijk. En dat lukte, zelfs wat vlotter dan verwacht. Tsja, soms heb je geluk. Dank daarvoor.

 

traditional17308. Lelievlet by thijmens
17307smileyGeen idee wat een lelievlet is, dus maar even Wikipedia erop nageslagen en het blijkt een boot. En nog wel een populair type ook. Ze worden bij bosjes gebouwd hier in Nederland. Grappig is dat de Belgen ze ook graag willen, maar dat het bouwen voor hun te moeilijk is, daarom krijgen ze van ons kant-en-klare bouwpakketten, hahaha.
Ze worden overigens alleen gebruikt door Scouts, vandaar dat ik er nog nooit van had gehoord, want de scoutingwereld gaat totaal aan mij voorbij. In mijn jeugd werden alleen jongens scout die niet konden voetballen.
Hier in Waddinxveen blijkt zich ook een Scoutinggroep op te houden en ze barsten van de lelievletten.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17307. Home Base by GerSt08
smileyZo dichtbij mogelijk kunnen parkeren en net toen ik weer terug zat in mijn bolide na de logprocedure, verscheen Monkey-Eggen op het cache-toneel. Ik heb vriendelijk naar hem gezwaaid bij het wegrijden. Kijken of er nog meer te graaien viel hier in Waddinxveen. Dank voor deze leuke voortuincache.

 

17305traditional17306. Met STIP op de kaart ... Waddinxveen by erwinagnes
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Waddinxveen,
Vindbaar zonder gebruik van trinitrotolueen.

 

traditional17305. Meganie's Birthday by Meganie
smileyZonder de hint te lezen, wandelde ik naar huisnummer 9 en heb 5 minuten voor het hekje staan kijken en loeren. Ik zag geen cache en wandelde terug naar mijn bolide alwaar ik de hint las. Aha, dat gaf hoop. Weer naar nummer 9 gewandeld en nu brutaal genoeg om het grondstuk te betreden en een zwarte hand te halen. Gemakkelijk zittende kunnen loggen. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional17304. gewoon een bruggetje by Meganie
17303smileyHet was inderdaad gewoon een bruggetje, hier in Waddinxveen, met een cache eronder. Dank daarvoor.

 

traditional17303. Waddinxveense kassen by van der voortjes
smileyOm nou te zeggen dat de kassen vanaf de buitenkant gezien hier in Waddinxveen anders zijn dan de andere honderden kassen die ik in de loop der jaren alom hier in Zuid-Holland heb gepasseerd, nee. Wat er binnen gebeurt, heb ik totaal geen weet van. Ik lees in de beschrijving dat men 90% energetisch rendement heeft. Dat is mooi, maar het zegt niet zoveel over de totale hoeveelheid energie die in de kas gepompt wordt. En dat zal er wel heel wat zijn in ons koude kikkerlandje. Zelfs vandaag op deze mooi zonnige dag ging het apparaat vlakbij de kas behoorlijk tekeer.
Maar ik kwam eigenlijk om een cache te graaien en dat was niet lastig. Leuk gedaan. Dank daarvoor.