25-08-2013

Het toeristische plaatsje De Rijp in Noord-Holland kon wel weer eens mijn bezoekje gebruiken vond ik. Ook nog even in de omgeving gefietst.

 

multi17302. Rondje de Rijp by Niels&Sandra
17302smileyAltijd leuk als je een geboren en getogen local kunt verrassen. Terwijl ik een straatnaam zocht van een doodlopend straatje, werd ik vanachter een tuinhekje in onvervalst West-Fries dialect aangesproken door een jongeman van mijn leeftijd die al een jaar of 70 hier rondhing en dacht alles te weten van De Rijp. Mooi niet. Mijn volgende punt was namelijk volgens de beschrijving een Japanse tekst op 100 meter afstand en hoe hij zijn hersens ook pijnigde, hij kon niet bedenken waar. Ik heb hem dus vierkant uitgelachen, ben verder gefietst met de groet "Sayõnara" en trof inderdaad de duidelijke Japanse tekst aan.
En zo fietste ik van het ene naar het andere dorpse hoogtepunt, waarbij ik me vooral steeds suf zat te rekenen met sommen ver boven het CITO-toets-peil. En zo kon het natuurlijk niet uitblijven dat naarmate de tocht vorderde, ik met steeds grotere afwijkingen kreeg te maken. Bij voorbeeld bij de coördinaten van de cache die me bij iemand in een tuintje brachten. Noch in de beschrijving noch in de logs zag ik opmerkingen over een voortuincache en nam aan dat er iets niet klopte.
Tijd dus voor een versterkende maaltijd, zijnde vier volkoren boterhammen met appelstroop. Nadat ik die weggespoeld had met een half flesje ice-tea, ging ik er eens recht voor zitten en ontdekte hier en daar wat foutjes. Gek, dat overkomt me anders zelden, hum. Met de nieuwe berekening kwam ik in eerste instantie niet veel verder, omdat ook deze locatie niet aan mijn hoge verwachtingen voldeed.
Na wat voorzichtig gescharrel ter plekke en na nogmaals een check op de berekeningen en na nogmaals wat beter kijken, ontdekte ik eindelijk de cache. Het was gelukt. De buit was binnen. Dank daarvoor.

17300traditional17301. Polder Vergezichten - 4 by Niels&Sandra
smileyFietsen door het Noord-Hollandse polderland
Met landelijke vergezichten aan alle kant.
Bij nummer #4 bloeide een schone waterplant.

traditional17300. Polder Vergezichten - 3 by Niels&Sandra
smileyFietsen door het Noord-Hollandse polderland
Met landelijke vergezichten aan alle kant.
Bij nummer #3 een molen voor de recreant.

traditional17299. Polder Vergezichten - 2 by Niels&Sandra
smileyFietsen door het Noord-Hollandse polderland
Met landelijke vergezichten aan alle kant.
Bij nummer #2 aandacht voor elke afstand.

traditional17298. Polder Vergezichten - 1 by Niels&Sandra
17297smileyFietsen door het Noord-Hollandse polderland
Met landelijke vergezichten aan alle kant.
Naar nummer #1 langs een rustiek restaurant.

traditional17297. Polder Vergezichten - 5 by Niels&Sandra
smileyFietsen door het Noord-Hollandse polderland
Met landelijke vergezichten aan alle kant.
Bij nummer #5 een lage slootwaterstand.

traditional17296. Volkstuinen De Rijp by Niels&Sandra
smileyTuinieren is mijn lust en mijn leven. Helaas woon ik hoog op een flat, heb ik een tamelijk zwakke rug en kan ik nauwelijks kruiden en onkruiden van elkaar onderscheiden, dus heb ik noodgedwongen een andere hobby gekozen. Ook leuk. Zo kwamen mij vandaag de volkstuinen van De Rijp onder ogen en ik moet zeggen: Het gewas stond er prima bij. Ook een mooie locatie, alleen te bereiken via een grappige landweg met typisch Hollandse bruggen, dwz zo simpel mogelijk, zonder leuningen in dit geval.
Dank voor deze leuke cache.

17296traditional17295. De Volger by Niels&Sandra
smileyMijn start van een dagje geocachen in en rond De Rijp was veelbelovend. Precies op het moment dat ik het dorp betrad, werd er op het voetbalveld een doelpunt gescoord en wel door het team in blauw-wit tenue. Nadat het gejuich was verstomd, passeerde ik onderlangs het viaduct en wandelde door het gras naar de cache. Ik was niet de enige wandelaar op deze zondagochtend. Blijkbaar kun je hierlangs een leuk rondje om het dorp kuieren. Ik hoefde maar 100 meter alwaar de cache op mij lag te wachten. Dank daarvoor.

traditional17294. Verzorgingsplaats Zaandam by U571
smileyCarpool hier, verzorgingsplaats daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Zaandam,
Ik wist niet wat me overkwam.