18-08-2013

Fietsen door de voormalige Romeinse nederzetting Valkenburg. Wel wat telefonische hulp gehad om enkele caches te vinden.

 

multi17259. Praetorium Agrippinae by naj16
17259smileyVoor deze cache besteeg ik in Romeins gevechtstenue mijn stalen vouwros en galoppeerde door Praetorium Agrippinae ofwel zo wij het vandaag de dag noemen: Valkenburg. Ik trof er beroemde namen als de op 28-jarige leeftijd vermoorde keizer Caligula, de op 64-jarige leeftijd vermoorde keizer Claudius, de op 62-jarige leeftijd overleden maar niet vermoorde keizer Hadrianus en de op 64-jarige leeftijd overleden maar niet vermoorde keizer Trajanus.
Leuk natuurlijk, al die beroemde mannen, maar daarmee had ik nog geen cache gevonden. De CO had namelijk in zijn oneindige wijsheid besloten om mij een zoektocht aan te bieden waarvan de honden geen brood lusten. Iets met zijden van een driehoek. Hij had ook kunnen zeggen: "Doe maar wat."
Gelukkig is daar altijd mijn privé-helpdesk. Minder gelukkig was, dat ik wist dat deze ergens op een bierfestijn in Delft verbleef. Hij bleek echter nog redelijk nuchter te zijn, maar werd desalniettemin geweigerd ergens bij een café, zo hoorde ik op de achtergrond, maar dat terzijde. Ondanks dat al bleek Biertje nog verrassend goed zijn tocht alhier in Valkenburg van twee maanden geleden te kunnen herinneren en mij naar de plek van de aanwijzing te leiden. Overigens slechts 25 meter van de plek waar ik stond te bellen. Ik was dus behoorlijk warm.
Zo kon ik even later op een rustige plek mijn laatste cache voor vandaag graaien. Ik was er blij mee. Dank daarvoor.

 

17258traditional17258. TFTC by PD2AVE
smileyPersoonlijk vind ik de Engelse afkorting TFTC (Thanks For The Cache) wel een goede oplossing voor lieden die niet in staat zijn een fatsoenlijke log te schrijven. Kijk naar een willekeurige makkelijk te vinden cache en van de 10 logs stijgt er hoogstens eentje iets boven het maaiveld uit. De rest van de logs is 'shit' om een goed Engels woord te gebruiken. Van mij mag je dan bij mijn caches liever TFTC loggen, alhoewel in mijn caches in het algemeen redelijk wat energie moet worden gestopt om ze te vinden en dat leidt automatisch tot beter geschreven logs, omdat men wil duidelijk maken door welke "hel" men is gegaan, hahaha.
Uit mijn overweging komt dus duidelijk de oplossing naar voren om te voorkomen dat mensen alleen maar TFTC loggen. Maak de cache lastig en/of boeiend. Het zal niet afdoende zijn, maar het helpt wel volgens mij.
TFTC.

 

traditional17257. Rondje Valkenburg #11 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #11 cache verborgen in de rimboe,
17255Ik sprong er doorheen gelijk een bronstige kangoeroe.

 

traditional17256. Rondje Valkenburg #10 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #10 cache verborgen tamelijk hoog,
Daar fronsten wenkbrauwen van een ouderdomspsycholoog.

 

traditional17255. Rondje Valkenburg #9 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #9 cache werd goed bewaakt,
Ik heb er weloverwogen geen gehakt van gemaakt.

 

traditional17254. Rondje Valkenburg #6 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #6 cache bij de virtuele paarden,
Het vinden ervan had weinig voeten in de aarde.

 

traditional17253. Rondje Valkenburg #5 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #5 cache nabij een vliegveld,
17254Gegraaid zonder pikhouweel of ander overbodig geweld.

 

traditional17252. Rondje Valkenburg #4 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #4 cache bij bijzondere bomen,
Gevonden, al moest de onderste steen boven komen.

 

traditional17251. KANAALZICHT 12 by PD2AVE
smileyWat doe je als je door de harde wind bijna het KANAAL in wordt geblazen? Wat doe je na een kwartier vergeefs zoeken? Neem je een pikhouweel ter hand? Nee natuurlijk niet. Je belt de helpdesk. Vanzelfsprekend wel in de hoop dat daar nog nuchter zou worden gereageerd en dat was het geval. Het bierfestijn bleek pas later deze middag plaats te vinden.
Nadat ik duidelijk had vermeld dat het de cache KANAALZICHT 6 in Valkenburg betrof, dook Biertje in zijn archieven en kwam met de ene na de andere zotte aanwijzing. Ik kon er helemaal niets mee. Hoe was dat nou mogelijk? De man was volkomen nuchter en dan toch al die onzin?
Na flinke pijniging van mijn hersens kwam de oplossing. Het betrof niet nummer 6 maar nummer 12 van de serie. Klein vergissinkje mijnerzijds. Daarna stroomde plots de juiste informatie uit mijn handige moderne telefoontoestelletje. De cache bleek heel listig aan het oog te zijn onttrokken, blijkbaar te geraffineerd voor mij. Maar dankzij de helpdesk kon nu de worteltekening worden geplaatst terwijl Biertje zijn jas aantrok om het bierfestival in Delft te gaan bezoeken. Proost en dank.

 

traditional17250. rondje Valkenburg #1 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #1 cache verborgen aan het water,
17249Gegraaid onder eendengesnater zonder hulp van een psychiater.

 

traditional17249. Rondje Valkenburg #3 by PD2AVE
smileyValkenburgs Rondje #3 cache verborgen in een ruïne,
De petling gegraaid zonder hulp van betonboormachine.

 

traditional17248. Rijksweg A44, afrit 8 by scojesa.monic
smileyIk weet niet of de plek waar ik de cache vond de originele locatie is. Ik denk het niet. Onmogelijk om hier te geraken met een rolstoel alhoewel met grote rode letters in de beschrijving staat dat zulks wel het geval is. Ook de spoilerfoto is niet vanaf de huidige cache-plek genomen. Misschien moet de CO zelf even gaan kijken of alles nog wel klopt.
Ik heb dank ook wel even moeten zoeken voordat ik de nano in handen had, maar het is gelukt. Dank daarvoor.