14-08-2013

De toeristenlocaties van Marken en Volendam bezocht. Het was bijzonder druk op deze doordeweekse dag.

 

traditional17247. Het Volendammerstrand by Doede-NL
17247smileyEen strand bij Volendam? Dat kon ik bijna niet geloven, dus erop af. Wat bleek? Het was echt waar. De Volendammers lagen massaal met witte mutsjes (vrouwen), zwarte mutsen (mannen), rood-witte rokken met zwarte schorten (vrouwen), rode truien en zwarte broeken (mannen), klompen (mannen en vrouwen) gezellig in het zonnetje aan het strand terwijl één man ergens accordeon speelde. Ik kreeg tranen in de ogen bij de aanblik van zoveel schoons.
Dat al weerhield mij natuurlijk niet om op veilige afstand ergens een fraai doosje te graaien en het logboekje van mijn worteltekening te voorzien. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional17246. De Kathammer molen by goldfish72
smileyVoordat ik mijn slag sloeg bij deze prachtige Volendamse molen, vroeg een toeristisch Spaans gezin mij hen samen met de molen te vereeuwigen. Natuurlijk deed ik dat. Daarna legde ik hen in mijn beste Spaans/Engels uit, dat de stand van de wieken iets betekende en te maken had met het overlijden van prins Friso die beschermheer was van de molens in Nederland. Ze begrepen het en ik hoorde hen het woord lamentatiose zeggen.
Dank voor deze leuke cache.

 

17245traditional17245. De haven by goldfish72
smileyHet was gelukkig niet zo druk op de Volendamse "Dijk" tegenover de haven. Naar schatting slechts 100.000 toeristen op een paar honderd meter winkelstraat. Ergens was een mannenkoor bezig met naar zij zelf dachten zingen. Man, man, wat slecht. Ik worstelde mij met mijn vouwfietsje onderwijl tussen de mensenmenigte door om een cache op het havenhoofd te scoren. Terwijl het mannengejammer zijn hoogtepunt bereikte, bereikte ik het havenhoofd, maar wel de verkeerde... Op 20 meter lag de cache en ik had geen zin om te zwemmen.
Dus meer dan een kilometer omgefietst om van de andere kant toe te slaan. En ja hoor, daar waren de brullende mannen weer. Net toen ik dacht dat hun niveau niet verder kon dalen, zetten ze "The yellow submarine" in. Het peil kon dus toch nog dieper. Het eind van dit havenhoofd bleek een verzamelplaats voor een tiental autochtone Volendammers die naast elkaar op bankjes gezeten de toestand in de wereld bespraken, of gewoon zaten te liegen dat ze barstten, dat weet ik natuurlijk niet. Ik wroette mij achter hen langs om bij een Mariabeeld eindelijk mijn slag te slaan. Dat lukte, hoewel ik een doosje aantrof zonder deksel en met overvolle logrol. Maar goed, de opdracht was gelukt.
De mannenzooi brulde intussen "Hava nagila" waarbij toeristen zelfs meedeinden en in de handen klapten. Ik maakte dat ik wegkwam hier.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17244. TB & Coin Hotel Volendam by goldfish72
smileyPrachtige creatie en niet alleen dat. Deze CO is volgens mij één van de weinigen die het concept TB & Coin Hotel correct gebruikt. Je mag eventueel alle TB's en coins meenemen. Dat had ik nog niet gelezen bij andere soortgelijke hotels. Overigens heb ik dat niet gedaan, want mijn gedrevenheid om deze reisitems te verplaatsen staat even op een laag pitje.
Niettemin genoten van deze prachtige cache hier in Volendam. Dank daarvoor.

 

traditional17243. op visite bij oma by Team Monta
17243smileyOma had een keurige sticker op het raam. Ik zocht dus in de goede tuin, maar ik vond niets. Achteraf gezien keek ik wel op de juiste plek, maar constateerde dat de cache daar niet zat. Zo'n conclusie is dodelijk, want dan vind je gegarandeerd niets. Gelukkig kwam de CO zelf naar buiten om mij te wijzen op het feit dat ik de conclusie zou moeten herzien. Ja, toen was het eitje natuurlijk. Nog even kort gebabbeld tijdens het plaatsen van mijn worteltekening en toen verder Volendam in.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17242. Chemie in Waterland 3 (AKA halve waarheden) by rodekool, fancycode
smileyOp de plaats delict van de gedemilitariseerde zone tussen Edam en Volendam liep een enthousiaste jongeman rond. Hij was duidelijk zoekende en wel naar een cache. Het bleek dat hij nog maar heel kort de geocache hobby bedreef en hier al eerder vergeefs had gezocht. Terwijl we stonden te babbelen, keek ik eens rustig om me heen en spotte zowaar de cache. Ik vroeg hem of hij daar al had gekeken. Uiteraard niet, maar hij kwam meteen in volle actie en graaide in 2,3 seconden het doosje. Ik zou hem dat nooit hebben nagedaan. Het was zelfs de vraag of ik de cache überhaupt zelf had kunnen graaien. Deze ontmoeting met "De sierlijke kwast" kwam dus voor mij als geroepen.
Dank voor deze leuke cache.

17242a 17242

 

 

traditional17241. uitzicht op volendam by markerbelg
17241smileyPrecies toen ik de cache in handen had, kwam de veerboot Marken-Volendam langs met een meer dan levensgrote foto van Jan Smit op de voorplecht. Het was mijn laatste cache vandaag hier op het zonovergoten Marken waar ik met veel plezier een compleet rondje langs de buitenkant had gefietst op een behoorlijk slecht fiets/wandelpad. Maar dat maakte het des te leuker, want je snelheid is daardoor gedwongen laag.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17240. achter 't hof by markerbelg
smileyDe beschrijving en dan vooral de hint plaatsten mij op het verkeerde been. Gelukkig heb ik twee benen, dus na verloop van tijd stond ik op mijn goede been en op de plek die de CO bedoelde. In de tussentijd had ik hier heel wat rondgestruind tussen de piepkleine straatjes van het dorp Marken wat op zich al en hele ervaring is.
Dank voor deze leuke cache.

 

17239traditional17239. wat een nostalgie by markerbelg
smileyDe mevrouw van het museum kwam even kijken wat die oudere vreemde snoeshaan had te zoeken bij hun Markense pannenkoekhuisje. Ik ging ervan uit dat ze dat wel wist. Haar oudere collega kwam even later ook even kijken en ook haar heb ik even gewezen waar het doosje lag. Iedereen blij. Dank daarvoor.

 

traditional17238. demi's first cache by markerbelg
smileyGeen idee van dit stuk dijk dat schijnbaar naar Volendam loopt, maar plots ophoudt. Bij mijn vorige bezoek aan Marken was ik niet tot hier geraakt. Gelukkig hoefde ik niet de wildernis in om de cache te vinden. Dank daarvoor.

 

 

traditional17237. het paard van marken by markerbelg
17237smileyMijn vorige bezoek aan Marken was 9 jaar geleden. Nog even mijn log van toen doorgelezen en wat bleek? Vandaag precies dezelfde vragen beantwoord als toen. Ook toen vroeg ik mij af welke plaatsen daar aan de overkant lagen. Het bleken Volendam en Almere. Een local wist mij dat te vertellen. Destijds dus en nu weer. Ja, je wordt ouder, papa...
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17236. 1tje om het ijs te breken by markerbelg
smileyDe bewoners van de drie huisjes hier aan het water met uitzicht op Almere zijn volgens mij niet echt blij met al die mensen die voorbij hun huisjes fietsen. Ze vragen je zelfs beleefd doch dringend via een verkeersbord om af te stappen tijdens de passage. Als braafste jongetje van de klas deed ik dat natuurlijk. Net als de twee oudere dames die even later arriveerden en bleven kijken wat ik uitspookte daar aan het water. Ik vond er een doosje. "Puzzeltocht?" informeerden ze. "Ja zoiets." En daarmee was het ijs gebroken. Even verderop bij Het Paard van Marken heb ik nog even gezellig met hun gebabbeld.
Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17235. het kruis by markerbelg
smileyLeuk begin van een fietsrondje rondom Marken. Ik had mijn bolide 3 kilometer verderop geparkeerd ergens aan de dijk tussen Marken en Monnickendam. Zodoende een extraatje creërend, want ik had ook hier vlakbij kunnen parkeren. Maar het mooie weer nodigde uit tot meer. Vandaar.
Dank voor deze leuke cache.