12-07-2013

Dag 14 Oostzeerondreis. Van Druskininkai in Litouwen naar Nakło nad Notecią in Polen. Ongeveer 550 kilometer van dorp naar dorp.

 

Hooglichten van cache-dag 12 juli 2013

17158Polen heeft nauwelijks snelwegen. En zeker niet in de buurt van de route die ik vandaag wilde rijden. Dat betekende van dorp naar dorp over tweebaanswegen van allerlei kwaliteit. Heel mooie, maar ook heel slechte met veel kapot asfalt. Over het algemeen wel te doen, maar echt opschieten, nee. Totaal ongeveer 500 kilometers gereden in 10 uren rijden + 2 uren pauze. Dus reken maar uit.
Bovendien vrijwel het hele traject regen. Op zich vond ik dat niet erg. Ik had twee weken prachtig weer achter de rug en de natuur hier kon wel wat water gebruiken. Er moesten natuurlijk wel een paar caches gevonden worden en dat is gelukt. Ze waren dun gezaaid. Polen is (nog) niet echt een geocache-land. De eerste lag ongeveer 30 kilometer voorbij de grens met Litouwen op een mooi plekje langs de weg en makkelijk te pakken. De volgende lag 10 kilometer verder waarvoor ik wel een kilometertje moest omrijden. Bij die twee heb ik het gelaten, omdat ik geen idee had hoe deze rit zich verder zou ontwikkelen.
Om een uur of 6 kwam ik tamelijk moegestreden aan in het geplande hotel te Nakło nad Notecią, een stadje met ongeveer 20.00 inwoners, precies goed voor mij. Op 20 meter voor het hotel bij een standbeeld herinnerend aan WOII vond ik de derde en laatste cache vandaag.

 

17160traditional17160. NAKIELANKA by krajna-paluki
smileyAt 20 meter from my hotel!
Wprowadzają w tej krótkiej wizyty do Polski. Dziękuję za ten piękny cache i pozdrowienia z Delft NL.

 

traditional17159. Sanctuary Studzieniczna by diament
smileyNice place for a cache.
Wprowadzają w tej krótkiej wizyty do Polski. Dziękuję za ten piękny cache i pozdrowienia z Delft NL.

 

traditional17158. Slowly! Lynxes! by hanbei
smileyI saw a lynx! Or was it a cat? Or a cow? It went to quick.
Wprowadzają w tej krótkiej wizyty do Polski. Dziękuję za ten piękny cache i pozdrowienia z Delft NL.