09-06-2013

Moord opgelost, mozaïeken ontrafeld en nog veel meer in en om Ermelo, samen met Menno.

 

multi16909. De natuur in mozaïek (mozaïek in de natuur) by b@dger
smileyHoewel de natuur zelf natuurlijk al stijf staat van de mozaïek, hebben kunstenaars in Ermelo gemeend daar nog flink wat aan toe te moeten voegen: mozaïekbankjes in allerlei kleuren met afbeeldingen van natuurlijke objecten zoals planten en dieren. En dan komt er een geocacher die vragen gaat stellen over die dieren in het bijzonder. Het leek Achtbaangek (8bg) en mij leuk samen eens een blik te werpen op de 4 bankjes, waarvan er twee in Ermelo zelf staan en twee ergens in het bos.

16909a16909b
16909c16909d

Nadat wij voldoende om alle bankjes heen hadden gedanst, getuurd en geteld, gingen wij ervan uit dat de fantasie aardig op de loop was gegaan met de CO, want wij hielden een hele kudde dieren over van de lijst. Omdat we stellig van zins waren de cache te vinden, moest er dus gegokt worden, welke dieren de CO WEL had gespot en wij NIET.
16909Ook hadden wij geen flauw idee welke dieren te lui en te beroerd waren om 's winters wakker te blijven, dus ook daar een gok. Zo kon het gebeuren dat wij na 8bg's eerste berekening vergeefs een stuk bos omploegden. Mijn opmerking dat het vanaf deze plek wel meer dan twee minuten lopen was naar de parkeerplaats, werd door 8bg gepareerd met: "Niet als je heel hard rent." Maar goed, er volgde een nieuwe gok en daarmee een herberekening die ons al een heel stuk dichter bij de auto bracht, maar ter plekke kwamen wij uit midden in een gezellig caravanpark of zo. Kortom, weer mis.
De derde gok was raak. Het juiste dier en het juiste aantal winterslapers was blijkbaar geraden en op een heel leuke plek vonden wij een eveneens bijzondere cache. Het was volbracht. Mooi gedaan. Leuk idee. Dank daarvoor.

 

traditional16908. ER15 Romeinen op de hei by de-Romeinen

smileyVan al die Romeinen op de Ermelosche Hei
Was #15 de laatste vandaag onder een kleine kei.

 

traditional16907. ER14 Romeinen op de hei by de-Romeinen
16906smileyVan al die Romeinen op de Ermelosche Hei
Was #14 duidelijk van alle smetten vrij.

 

multi16906. Kriemelberg by Somertjes
smileyZittend op een mooi mozaïekbankje vlakbij de schaapjes, vroegen Achtbaangek (8bg) en ik ons af of we nog een multi zouden vastknopen aan onze wandeling door Ermelo's bos en hei. Het antwoord was nee. We waren al aardig moe en hadden op de terugweg naar onze auto's nog een paar caches in de planning. Twee kilometer omlopen zat er niet meer in.
Toch lazen we even de beschrijving en ik ging wat met mijn GPS-apparaat spelen op grond van de aanwijzingen in de beschrijving. Tezelfdertijd zag 8bg het licht. Dat wil zeggen, hij herinnerde zich dat hij lang geleden deze cache al eens had gevonden. En hij beweerde, dat hij zich de stash area nog wel voor de geest kon halen en dus als wij erin slaagden die te bereiken, dat de cache gevonden zou worden. Mij GPS-exercitie leidde tot bepaalde coördinaten en wij erop af. Ter plekke ging vooral 8bg flink tekeer, maar een cache werd niet gevonden, ondanks dat 8bg beweerde dat we wel goed zaten.
Gelukkig kwam er hulp. De teams Mr_Bean en Engeltje die wij eerder op de dag al eens hadden ontmoet, doemden plots op. Zij hadden het rondje wel gewandeld en kwamen op deze zelfde plek uit. Dat gaf hoop. En inderdaad, niet veel langer daarna vonden zij de ammobox (dus geen klein formaat zoals in de beschrijving staat). Zo kon ook de Kriemelberg worden voorzien van mijn worteltekening.
Nog even gezellig nagepraat met zijn allen en toen weer verder voor de rest van de dagreis.
Dank voor deze leuke cache.

 

16905mystery16905. ER18 Romeinen op de hei - extra 3 by de-Romeinen
smileyVan al die Romeinen op de Ermelosche Hei
Betekende #18 een leuk extraatje erbij.

 

traditional16904. ER11 Romeinen op de hei by de-Romeinen
smileyVan al die Romeinen op de Ermelosche Hei
Bracht #11 wat leven in de brouwerij.

 

traditional16903. ER13 Romeinen op de hei by de-Romeinen
smileyVan al die Romeinen op de Ermelosche Hei
Bleek #13 geen grappenmakerij.

 

16902multi16902. Moord op 'landgoed Zonnedauw' by b@dger
smileyDeze cache ben ik begonnen met aan Achtbaangek (8bg) uit te leggen wat het interbellum is, want hij wist niet dat dit de periode tussen de twee wereldoorlogen is. Maar daarna was ie messscherp. En dat konden we goed gebruiken hier in de bossen bij Ermelo. Via subtiele aanwijzingen werd de datum en het uur van de moord op de krenterige freule bepaald en de vier getuigenverklaringen van de tuinman, dienstmeid, stallenjongen en klusjesman tegen het licht gehouden.
Zoals zo vaak in dit soort zaken bleek achteraf de butler de dader te zijn, maar hij had blijkbaar hulp gehad. En het was 8bg die via een haarscherpe analyse aantoonde welke uitgang van het landgoed moest worden aangedaan om de juiste aanwijzing te vinden voor de cache. Veldwachter Zwart zou trots op hem zijn geweest.
Zo wandelden wij gezellig over de camping naar de cache die op een verrassende plek bleek te zijn verborgen. De CO had goed rekening gehouden met onze gêne via een keurig bordje met 'geocaching'. Dat konden wij zeer waarderen, want anders waren wij zeker niet het stukje privéterrein opgestapt. Aldaar wachtte ons een bijzondere cache. Dank daarvoor.

(PS Wat bedoelt de CO met de opmerking in de beschrijving: 'Binnenkort... ' met data die allang voorbij zijn ...?)

 

mystery16901. Station Ermelo by blesspaul
smileyIk vond inderdaad twee verschillende jaartallen op internet waarop station Ermelo geopend zou zijn. Daar zijn de geleerden het blijkbaar niet over eens. Maar als je de cache wilt vinden, moet je de mening van de CO volgen en dat heb ik dus gedaan.
Zo kon ik vandaag als opwarmertje voor een dagje wandelen door bos en hei bij Ermelo, in de aanloop deze cache even verzilveren. Ik keek er overigens eerst wel een paar keer overheen, ondanks de duidelijke hint.
Dank voor deze leuke cache.