05-06-2013

In Gelderland ligt het dorp Epe alwaar flink wat caches vielen te vinden. Veel gefietst en gewandeld met het mooie weer.

 

traditional16887. Take A B(r)eek by SuperKoetjes

16886smileyEen laatste break bij de beek alvorens terug te rijden naar Delft via een korte stop bij de Vlasbeek die door het Tongerense Veen kronkelt. Ik liet hem lekker kronkelen en graaide de cache. Mijn laatste worteltekening vandaag en 141 km terug naar huis. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16886. Rond Epe - Infiltratiesyteem - Retentievijver II by Wile Coyote

smileyDe infiltratiesystemen hier bij Epe brachten mij behoorlijk in verwarring. Het is natuurlijk prachtig mooi dat de mensen hier duurzaam schoon drinkwater drinken, maar ik verwisselde de beschrijving van retentievijver II met retentievijver I en ja, dan klopt de hint niet. Nadat ik het bankje bijna volledig had uitgegraven, kwam mijn vergissing aan het licht en kon ik de cache probleemloos op een ander plekje graaien. Opluchting dus en dank.

 

traditional16885. Zicht op de rotonde by ber 100

smileyWat zag ik daar? Inderdaad, een rotonde. Knap stukje werk hier in Epe. Voorkomt ongevallen, lees ik in de beschrijving. En daar gaat het om. En om de cache natuurlijk. Die was snel gegraaid. Dank daarvoor.

 

16883traditional16884. Bos Cache II by Zwollenaar

smileyEn nog een cache in het bos hier bij Epe. En weer een stukje huisvlijt. Ik houd daar wel van. Op deze fraaie zonnige dag na een kort wandelingetje was ie voor de bakker. Ikke dus. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16883. Bos cache by Zwollenaar

smileyNa een poosje vergeefs ronddolen hier in het bos bij Epe heb ik de hint er maar eens bij gepakt. Toen werd het duidelijker en inderdaad zag ik de slimme constructie even later opdoemen. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16882. Rond Epe - Infiltratiesyteem - Infiltratieveld by Wile Coyote

smileyAan de hand van de beschrijving heb ik twee toeristische fietsers even uitgelegd wat ze hier zagen. En dat is geen voederplaats voor wilde dieren zoals zij dachten. Natuurlijk had ik hen ook kunnen verwijzen naar het infobord, maar dat  zag ik zelf ook pas op de terugweg na het loggen van de cache.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16881. Rond Epe - Infiltratiesyteem - Retentievijver by Wile Coyote

16880smileyNog een heel gedoe om verantwoord schoon drinkwater te krijgen. Hier in Epe maken ze er een hele show van. Met vijvers en velden e.d. Terwijl voor mij een prachtige vijver lag te glimmen in de zonnegloed, kon ik een cache graaien. Dank daarvoor.

 

traditional16880. Rondje DVN - #13 Veilig? by Team Chouffe

smileyDeze laatste van de serie bij het politiebureau van Epe besloot een heerlijk rondje fietsen in de rustieke omgeving van Epe met de buurtschappen Dijkhuizen, Vemde en Norel waar in de titel naar wordt verwezen. Overigens niet het hele rondje gefietst, want ik miste in de beschrijvingen enige hulp aan mensen die van verre komen in verband met parkeren. Pas bij #4 van de serie vond ik een geschikt parkeerplekje en ben daar op mijn fietsje gestapt.

Met het heerlijk zonnige weer van vandaag had ik geen haast en peddelde rustig van cache naar cache. Onderweg heb ik getracht de multi van Beekhorst mee te pikken, maar dat is niet gelukt. Ik denk dat de cache geript is. De caches van de serie DVN waren alle prima te vinden. Uiteindelijk keerde ik terug naar #4 alwaar ik op het bankje nog een tijdje heb zitten (na)genieten. Dank voor deze leuke serie.

 

Begeleid door een denkbeeldig afscheidsklokkenspel,

#13 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16879. Rondje DVN - #12 Kruising - v.h. Blauwe bollen by Team Chouffe

smileyDe Blauwe bollen helaas een vergeten schouwspel,

16878#12 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16878. Rondje DVN - #11 Norelholt by Team Chouffe

smileyVinden van de cache hier bleek (geen) kinderspel,

#11 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16877. Rondje DVN - #10 Druk by Team Chouffe

smileyLocatie tamelijk energiek, maar niet druk, ofwel

#10 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16876. Rondje DVN - #09 Hekwerk by Team Chouffe

smileyPrecies wat ik mij van een stevig hekwerk voorstel,

#09 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16875. Rondje DVN - #08 Licht by Team Chouffe

smileyMooi licht maar minder geschikt als flitstoestel,

16875#08 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16874. Rondje DVN - #07 Vemde by Team Chouffe

smileyVemde een buurtschap nooit gezien op SBS of RTL,

#07 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16873. Rondje DVN - #06 Kamperfoelie by Team Chouffe

smileyWaarschijnlijk kamperfoelie, dat geloofde ik wel,

#06 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16872. Rondje DVN - #05 Paaltje by Team Chouffe

smileyEen paaltje van het bekende type standaardmodel,

#05 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16871. Rondje DVN - #04 Bankje van Chris by Team Chouffe

smileyGewoon heerlijk bankje, typisch een buitenmodel,

16870#04 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16870. Rondje DVN - #03 Op het randje by Team Chouffe

smileyOp het randje van natuurlijke kommer en kwel,

#03 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16869. Rondje DVN - #02 Brandkraan by Team Chouffe

smileyEen brandkraan is noodzakelijk, dat weet je wel,

#02 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

traditional16868. Rondje DVN - #01 Dijkhuizen by Team Chouffe

smileyGestart met een keurig voorbereid openingsspel,

#01 van het rondje Dijkhuizen, Vemde en Norel.

 

16867traditional16867. Dikke Berta van Dijkhuizen by Team Chouffe

smileyNadat ik Dikke Berta voorzien had van mijn worteltekening en nog even tevreden om me heen stond te kijken, stopte een auto en kwam een enigszins geïrriteerde maar desondanks wel vriendelijke mevrouw mij vragen wat ik hier deed. Geen ongebruikelijke vraag overigens die ik in mijn 10-jarige geocache-carrière al menigmaal heb beantwoord. Zo ook nu. Maar… Wat bleek?

Het stukje bos hier is van haar familie. En die wisten van niets. Ze zagen en hoorden hier regelmatig auto’s stoppen en mensen struinen en vroegen zich al vaak af waarom en waarvoor en zijn er niet blij mee. Natuurlijk ging ik ervan uit dat voor deze cache toestemming is gegeven, maar zij beweerde van niets te weten.

Ik heb haar beloofd dit al in mijn log te vermelden. Bij deze dus.

Graag duidelijkheid hierover, CO.

En wat mij betreft, dank voor de leuke cache.

 

 

traditional16866. Residentie de Middenstip (CV de Darpspompers) by Team Robbedoes (TR)

16865smileyVoor het vieren van carnaval moet je blijkbaar in het centrum van Epe zijn. Daar wordt ieder jaar de boel flink opgepompt. Helaas niet vandaag, zodat ik mij tevreden moest stellen met het loggen van een cache. Ook leuk. Dank daarvoor.

 

multi16865. Rondje Zuid-Oost van Epe by Buter Cachers

smileyMet veel plezier heb ik in het ochtendzonnetje een fietstochtje gemaakt nabij Epe. Mijn lievelingstype cache met het herkennen van foto’s bovendien. Alle foto’s duidelijk ter plekke herkenbaar op eentje na. Die plek is in de loop der tijd blijkbaar geëvolueerd. Geen probleem overigens, eerder leuk.

Interessante locaties werden gepasseerd, zoals de verloren Beek die ik net daarvoor op een andere locatie had bezocht, een Ezel boerderij die ik rechts heb laten liggen, een curieuze werkende ouderwetse waterkrachtmolen die liefst 280 kWh had opgewekt wat tot een CO2-reductie van 181 kg leidde, een infiltratieproject voor het duurzaam winnen van drinkwater.

Aldus arriveerde ik bij de fraai verborgen cache en mocht daar mijn worteltekening plaatsen alvorens terug te fietsen naar mijn geparkeerde bolide net buiten de grens van de plaats Epe.

Mooie route, mooie cache. Dank daarvoor.

 

traditional16864. Cascade Verloren Beek - Epe by Team Chouffe

smileyVolgens mij maakten die luie vissen gebruik van een lift elders op een andere locatie, want hier bij de trap heb ik er geeneen gezien. Noch de Vetje, noch de Bermpje, noch de Elrits, noch de Prik, noch enig ander soort was bereid even voor mij 16864te demonstreren dat de vistrap met zijn verhouding 1:30 prima te bestijgen valt. Een tegenvaller dus. Gelukkig lag er tot troost wel een cache. Dank daarvoor.

 

multi16863. T-for-Tommy by Ladru

smileyOngelooflijk hoe jong die 6-koppige bemanning was. De piloot was 21 en het oudste bemanningslid 25. Al vele caches gevonden bij plekken waar in WO2 vliegtuigen neerstortten. Deze kwam dus in 1942 neer bij het gehucht Gortel nabij Epe. Goed dat daar ook op deze wijze aandacht voor blijft bestaan. Dank daarvoor.

 

traditional16862. Op bezoek in Emst. by schakies

smileyZo, het Hanendorp Emst staat nu ook bij mij op de kaart. Kukelukuuuu!! Dank daarvoor.

 

 

traditional16861. Waar is de MOL? by Paulko1

smileyGeen idee waar de mol was, maar zijn tot grote hoogte geëvolueerde verre neef zat braaf op me te wachten. Samen hebben we in eendrachtige samenwerking de cache opgediept waarbij ik mijn worteltekening mocht plaatsen. Te gek. Dank daarvoor.