31-05-2013

Elke mooie dag grijpen tegenwoordig. Daarom de fiets gepakt en richting Pijnacker waar intussen weer wat nieuwe caches waren geplaatst.

 

mystery16824. Dat is vræmd! by hagelslagman

16824smileyIk heb niets vreemds aan deze cache kunnen ontdekken. De puzzel was een makkie. Ik had slechts 3 pogingen nodig om deze zestientrapsraket te kraken. Een eerste poging van slechts ruim 2 uren, grrrr… Een tweede poging van slechts ruim 3 uren, grrrr… Een derde poging van slechts 4 uren, hoera… Met natuurlijk flinke tussenpozen tussen de pogingen om van mijn overtollige adrenaline af te komen.

Vandaag mocht ik vooral dankzij het zonnige weer eens richting het Bieslandse Bos fietsen om te kijken of er iets vreemds met de cache-plek aan de hand was. Dat je niet door het Bieslandse Bos mag fietsen, wist ik al. Dus fiets tegen het toegangshek en wandelen maar.

De CO niet rennend tegengekomen, wat ook niet vreemd is, want de kans op een ontmoeting lijkt mij vrij klein, ondanks dat hij hier vaak rondjes rent.

Dan de cache-plek. Daar kan ik natuurlijk niet veel over zeggen zonder te spoileren. Laten we zeggen, dat het niet helemaal gewoon is. Meer kan ik er niet van maken.

Wel in zijn totaliteit een leuke cache natuurlijk die me flink heeft bezig gehouden. Dank daarvoor.

 

16822traditional16823. De boezem II by mepako

smileyIk zie in de logs dat Biertje twee pogingen nodig had om de cache te vinden. Hij interpreteerde de titel waarschijnlijk verkeerd vanwege het Romeinse getal II. Ik moet eerlijk toegeven ook wel even wat vreemd de lange houten palen en bijbehorend hek te hebben staan begluren, totdat een anomalie in mijn oog sprong. Die was voor de bakker.

Zullen de mensen in Pijnacker trouwens blij zijn met dit nieuwe bedrijventerrein?

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16822. Zzzzzzzzzzijdeweg by mepako

smileyZzzzzzzzzzzzonder veel moeite de cache gegraaid. Maar ik moest er wel helemaal voor naar een verlaten hoek van Pijnacker fietsen. Gelukkig was het weer redelijk voor de tijd van het jaar. Dank daarvoor.

 

traditional16821. Met STIP op de kaart ... Pijnacker by Team Xyje

smileyWat een verhoging der levensstandaard,

16820Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!

De cache op deze STIP in Pijnacker

Was snel voor de Delftse bakker.

 

traditional16820. Pino's eerste ei by pinootjes

smileyPino’s eerste ei vond ik al in 2003, dus dit moest een nep-ei zijn en dat was het ook. Maar wel mooi van kleur. Verbazend dat zoiets zomaar kan hier in Pijnacker en ik hoop dat ie nog lang mag blijven zitten op dit plekje. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16819. Het boomkevertje 5 by mepako

smileyVoor de zekerheid even gegoogeld op boomkever, maar ik kreeg in eerste instantie de resultaten voor boomklever en dat is een vogeltje. Via stug doorzetten kreeg ik toch boomkevers te zien, namelijk de schadelijke Japanse thujabastkevers die vorig jaar op de Veluwe zijn aangetroffen.

Deze boomkever in Pijnacker bleek niet schadelijk, maar wel een beetje aangeschoten. De oorspronkelijke staat is niet meer helaas. Blijkbaar was de constructie niet bestand tegen het geocachers geweld. Jammer, maar wel mooi gemaakt. Dank daarvoor.

 

16818traditional16818. De vissteiger by mepako

smileyHALLO CO!! WAKKER WORDEN!! ONDERHOUD!!

 

Binnen 5 seconden de cache gespot. Wat een tegenstelling met vorige keer dat ik hier was en lang vergeefs heb gezocht. Helaas de teleurstelling van een kletsnatte logrol. Iets wat meer dan een week geleden al is gemeld in de logs. De CO heeft nog niet gereageerd. Is ie op vakantie? Leest ie de mail niet? Ik heb mijn initialen WC op de natte logrol weten te prutsen en heb de boel maar weer opgeborgen. Op zich leuk gedaan, deze cache, maar onderhoud is wel gewenst.

 

HALLO CO!! WAKKER WORDEN!! ONDERHOUD!!

 

traditional16817. Moerasmonster by 3molletjes

smileyVoor de zekerheid even gegoogeld: moerasmonsters bestaan niet! En al helemaal niet in het saaie Pijnacker. Zelfs ratten schijnen er zich niet thuis te voelen. Aldus behoorlijk op mijn gemak, fietste ik naar deze provincieplaats om een surrogaat-moerasmonster te plukken. Dat lukte probleemloos. Dank daarvoor.

 

mystery16816. Snappie? by Badgast en RicoP98

16816smileyIk snapte het best, maar begreep het niet. Terwijl ik mij een weg baande door de jungle, welde er een angstaanjagende vraag bij me op. Natuurlijk, er groeiden en bloeiden prachtige bloemen hier en bovendien in vele sprankelende kleuren, maar het zou toch niet, dat… 300 meter verderop had ik het antwoord. Ik stond op 12 meter vanaf mijn doel en waar ik bang voor was, bleek werkelijkheid: ik moest aan de overkant van de sloot zijn.

Dit overkwam met 10 jaar geleden al eens bij de eerste cache die ik zelfstandig probeerde te vinden. L’histoire se répète. Om een kort verhaal lang te maken, na vele omzwervingen stond ik eindelijk aan de goede kant in de hoop dat mijn beproeving voorbij zou zijn. Maar dan kende ik de krokodil nog niet en dat terwijl ik de puzzel nota bene in één klap correct had opgelost.

Gelukkig was het duidelijk wat ik daarna nog moest verhapstukken om de cache in handen te krijgen en dat lukte probleemloos. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.