28-05-2013

Fietsen in het Amsterdamse Bos op een mooie zonnige dag. Helaas een multi niet gevonden, maar wel wat omringende traditionals.

 

traditional16815. de mol by de bosmieren

16815smileyDankzij bepaalde tv-programma’s heeft de mol een achterbakse naam gekregen. Vandaag ging ik in een stuk van het Amsterdamse Bos bij Aalsmeer kijken of dat terecht was. Er worden vandaag de dag sowieso teveel etiketjes geplakt en veelal onterecht.

Overigens had ik op deze zonnige dinsdag al zo’n beetje het hele Amsterdamse Bos rondgefietst en vooral geconstateerd, dat Schiphol wel heel dichtbij was. Het ronkende gedreun van opstijgende vliegtuigen begeleidde mijn zoektochten de hele dag. Maar dat terzijde.

Dit was mijn laatste kunstje vandaag en ik begaf mij op mijn vouwfietsje in het Schinkelbos, het laatst aangelegde stukje van het Amsterdamse Bos. Eerst over een grindpad, daarna over een gedeeltelijk onder water staand graspad, totdat de locatie van de mol werd bereikt.

Het zoeken van een mol is in principe niet lastig. Spot de molshoop en de mol is niet ver. Zo ook hier. Sterker nog, de mol hield zich verborgen in de molshoop. Ik heb het dier goed bekeken en hij had wel wat baks, maar ik zou het niet achterbaks willen noemen, eerder vollebaks. Hij had dus wel inhoud en dat waardeerde ik zeer. Mooi gedaan.

En zo eindigde een dagje geocachen in het Amsterdamse Bos. Dank daarvoor.

 

16814traditional16814. sprookjes bos 1: De drie biggetjes by de bosmieren

smileyEen lekker mals biggetje is nooit te versmaden natuurlijk. Gelijk de boze wolf zelf betrad ik de stash area om mij te goed te doen aan een lekker hapje. Dat bood zich nog eerder aan dan het gebouwde huisje, dat in mijn ogen het etiket ‘Onbewoonbaar verklaard’ verdiende. Geen spoor overigens van de andere twee biggetjes. Nou ja, voor mij was eentje wel genoeg. Dank daarvoor.

 

traditional16813. puur natuur by bianchi

smileyIk ben in het algemeen niet zo’n liefhebber van puur natuur. Groente dient eerst gewassen en eventueel flink verwarmd te worden. En van pasta weet ik, dat het niet slim is om het vers geplukt te verorberen, maar eerst 8 minuten moet koken. Verder heeft de natuur heel wat in de aanbieding waarbij je na aanraking het beste niet je vingers moet gaan aflikken.

Aldus flink op mijn hoede ging ik op zoek naar deze cache. Wat schetst mijn verbazing? Het bleek puur cultuur! Beter dus. Dank daarvoor.

 

16812traditional16812. schotse hooglander by de bosmieren

smileyDe Schotse Hooglanders en ik hebben elkaar vandaag niet gezien hier in het Amsterdamse Bos. Ik moet de CO dus maar op hun woord geloven dat die dieren hier echt rondlopen. In wezen was het natuurlijk helemaal niet spijtig dat die knapen niet hier ter plekke in de weg stonden. Het valt echt niet mee om zo’n beest aan de kant te duwen, lijkt me. Nu was het een eitje. Dank daarvoor.

 

traditional16811. wespenspin by de bosmieren

smileyHet verhaal van de wespenspin viel me wat tegen. Ik begreep uit zijn naam, dat ie wespen ving en at. Niks daarvan. Zijn uiterlijk lijkt op een wesp. Gele en zwarte strepen. Een tegenvaller dus. Dat gold niet voor de cache. Dat bleek een keurig stukje handvaardigheid. Voorzichtig heb ik de logrol kunnen bevrijden om mijn worteltekening te plaatsen. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

16810traditional16810. Kleine meer bij Amsterdamse Bos by RoboSpinoza & HessieB

smileyMet een uitnodigend bankje in de buurt even de bush ingedoken om een doosje te graaien. Na de logprocedure bleek het bankje te zijn bezet door iemand die dromerig over het kleine meer zat te turen. Ik kon hem geen ongelijk geven. Mooi plekje hier. Dank daarvoor.

 

traditional16809. Met STIP op de kaart ... Amsterdamse Bos by De Buurtjes

smileyWat een verhoging der levensstandaard,

Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!

Deze STIP in het Amsterdamse Bos

Verdient bedekking met zacht mos.

 

 

 

traditional16808. Amsterdams Bos Theater by MonkeyProof

16808smileyNijvere artiesten en nijvere arbeiders. De artiesten stonden op het podium allerlei oefeningen af te werken die mij deden denken aan de Zonnegroet, een soort yoga-oefening. De arbeiders gingen daarnaast onverstoorbaar verder aan hun arbeid, het in stelling brengen van attributen voor de volgende voorstelling, denk ik.

Even voordat ik dit schouwspel op mijn netvlies kreeg, had ik de cache al gevonden en van mijn worteltekening voorzien. Leuke plek hier. Dank daarvoor.

 

traditional16807. Kabouter gesnurk ? by vandeV@lletjes

smileyAls ik ergens een hekel aan heb is het gesnurk. Het was dus wel een beproeving voor me om helemaal naar Uithoorn te rijden om nota bene daar geconfronteerd te worden met dit onappetijtelijke geluid. Ik wist niet hoe snel ik na het graaien van het logboek de doos van Pandora weer moest sluiten. Evenzo het terug opbergen van het door mij van een worteltekening voorziene logboek. Daarna snel wegwezen.

Toch dank natuurlijk.

 

traditional16806. Als je op reis gaat neem je mee? by Cachekonijn.

smileyDat is inderdaad een serieuze vraag bij het op reis gaan. Een andere vraag is: waar gaat de reis naar toe? En als je dat weet, dan is de vervolgvraag: Hoe kom je er? Die laatste vraag was hier vooral van belang. Op een gegeven moment reed ik op 50 meter van de cache, maar die lag wel aan de andere kant van de sloot.

16805Het bleek dat er een wandeling gemaakt moest worden om een kinderboerderij heen. In principe was de weg er doorheen korter, maar helaas, op dinsdag is de boel gesloten.

Met het mooie weer vandaag dus een leuk wandelingetje gemaakt hier in Uithoorn en op een mooi plekje de cache gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional16805. Fort bij de Kwakel by Sorterman

smileyJe kunt er biljarten, darten en dammen. Rara, wat is het? Antwoord: een fort. Dat zal niet de bedoeling zijn geweest destijds in 1880 toen men de verdediging van Amsterdam groots ter hand nam. Ook hier bij Uithoorn moest de stad zwaar verdedigd worden.

Het zag er gezellig uit bij mijn aankomst met tafeltjes en stoelen buiten, klaar om de gasten te ontvangen met een lekker glaasje prik of zo. Echter geen mensen. Ik heb toen maar een doosje gezocht en gevonden. Ook leuk. Dank daarvoor.

 

traditional16804. Damsluis De Kwakel by mart148

smileyOei, daar reed ik bijna de Damsluis voorbij. Even niet opgelet dat de route die TomTom voor me uitzocht naar het Fort bij De Kwakel hierlangs voerde. Dus keihard op de rem en loggen die Damsluis. Niet echt natuurlijk, maar het verhaal moet wel een beetje spannend lijken. Dat was het oorspronkelijke doel van de sluis immers ook. Dank voor deze cache.

 

traditional16803. Halloween 2012 part 1 by buzzwheedle

16802smileyAls notoire Halloweenvierder beklom ik de werkeloze boemeltrein hier in Aalsmeer en graaide in alle hoeken en gaten totdat ik een doosje in handen had. Einde part 1. Dank daarvoor.

 

traditional16802. Halloween 2012 part 2 by buzzwheedle

smileyVolkomen in de sfeer van Halloween struinde ik vanuit het centrum van Aalsmeer door een leuk parkje naar de Halloweenboom. Die schrok zo van mijn plotse verschijning dat ie spontaan een doosje ophoestte. Kijk, zo kan het ook. Einde part 2. Dank daarvoor.

 

traditional16801. Spiegelafstelplaats schipholrijk by U571

smileySpiegeltje, spiegeltje aan de zijkant, als ie niet goed is afgesteld, krijg je trammelant.

Dus heb ik maar gauw de hele boel rechtgezet alvorens het doosje te graaien.

Nu is dus alles ok. Dank daarvoor.