12-05-2013

Een leuk fietstochtje door en om een nieuwbouwwijk van Nieuwegein werd voorafgegaan door een frustrerend bezoekje aan Houten.

 

multi16770. Galecopse Punten Speurders by team ReM

16770smileyMijzelf getrakteerd op een middagje fietsen door de wijk Galecop van Nieuwegein. Voor de multi moest ik 11 punten bezoeken en bovendien lag er een flink aantal caches verstopt die ik onderweg hoopte te kunnen meepikken. Het weer was behoorlijk afwisselend onderweg. Veel zon, maar ook zo nu en dan regen.

Onderweg bleek trouwens dat ik hier in het verleden wel vaker ben geweest. Vooral in het gedeelte aan de rand naast de A2 in het stuk bos met de loopplanken kwam mij bekend voor. Het parcours liep grootendeels buitenom de wijk waardoor ik allerlei naar schrijvers en schilders genoemde straatnamen heb omzeild. Bovendien nam ik een grote omweg via de bezoekjes aan diverse caches uit een puzzelreeks.

Wat de caches onderweg betreft, vond ik er 7 wel en eentje niet. Wat de punten van de multi betreft, onderzocht ik alle 11, maar blijkbaar niet goed genoeg. Dankzij de keurig aangeboden checksum, wist ik dat het niet goed zat met mijn antwoorden. Geen idee wat het verschil had veroorzaakt.

Toch had ik wel coördinaten berekend en besloot daar te gaan kijken. Ter plekke constateerde ik vanuit de verte, dat deze coördinaten in ieder geval fout waren, maar dichtbij constateerde ik meer! Wat zag mijn lodderoog? Bovendien was de hint hier uitstekend van toepassing. Tien seconden later had ik de cache in handen en was de tocht dus klaar.

Toch zat het me niet lekker en al puzzelend kwam ik erachter dat ik een verkeerd bordje bij punt 11 heb genomen. De CO heeft om een of andere vreemde reden extra hints in de beschrijving geplaatst en niet op de daarvoor bestemde plek. Vanwege mijn gebruikelijke luie aard had ik ze wel gezien, maar niet ontsleuteld. Daar zal wel staan dat ik een domoor ben of zo. Maar zelfs met een andere waarde voor L kwam ik niet goed uit. Voordat ik hoofdpijn kreeg, heb ik de boel weggeborgen en mij gelukkig geprezen toch de cache gevonden te hebben.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16769. De kamers van Galecop : Dijkkamer by Zimmertjes

smileyDe Dijkkamercache van Galecop,

16769Nieuwbouwwijk van Nieuwegein,

Bleek absoluut geen flop,

Maar fraai geschapen te zijn.

 

traditional16768. De kamers van Galecop : Bogenkamer by Zimmertjes

smileyDe Bogenkamercache van Galecop,

Nieuwbouwwijk van Nieuwegein,

Lag niet op een bergtop,

Maar ook niet in een ravijn.

 

traditional16767. De kamers van Galecop : Boskamer by Zimmertjes

smileyDe Boskamercache van Galecop,

Nieuwbouwwijk van Nieuwegein,

Niet verstopt in een boomtop,

Dat zou niet verstandig zijn.

 

traditional16766. De kamers van Galecop : Zonnekamer by Zimmertjes

16765smileyDe Zonnekamercache van Galecop,

Nieuwbouwwijk van Nieuwegein.

Een vogeltje met rode of zwarte kop

Bleek hier het kind van de rekening te zijn.

 

traditional16765. galecop1 eerste cache by galecop1

smileyEen verwoeste reclamezuil was het eerste beeld dat ik hier kreeg in de wijk Galecop van Nieuwegein. Dat beloofde weinig goeds. Voordeel was wel, dat ik mij niet in allerlei bochten hoefde te wringen om binnenin te kijken. De deur stond wagenwijd open bij wijze van spreken. Toch betekende dat niet dat ik de nano in een mum wist te spotten, zelfs niet in 2 of 3 mummen. Toen ik concludeerde, dat ie waarschijnlijk verdwenen was, maar voor de zekerheid toch nog eens goed keek, was het toch raak. Hij zit er dus nog, maar ik zou hem maar even goed in de gaten houden.

Dank voor deze cache.

 

traditional16764. De kamers van Galecop : Scholenkamer by Zimmertjes

smileyDe Scholenkamercache van Galecop,

16763Nieuwbouwwijk van Nieuwegein.

Als een paard in volle galop,

Denderde ik door het woeste domein.

 

traditional16763. De kamers van Galecop : Veldkamer by Zimmertjes

smileyDe Veldkamercache van Galecop,

Nieuwbouwwijk van Nieuwegein.

Gelukkig liep ik niet voor nop,

Over het snelweg taludterrein.

 

traditional16762. tb hotel de braakies by braakies1969

smileyTerwijl de buurman onverstoord zonder enige belangstelling voor mij verder ging met het onderhoud aan zijn auto, deed ik mijn werk. Aan de overkant werd ik wel in de gaten gehouden, maar blijkbaar vond ook deze man mijn acties niet alarmerend.

Zo kon ik rustig het hotel van binnen bekijken na de juiste handelingen. Het hotel bleek zelfs voorzien van elektrische verlichting voor eventuele nachtbrakers. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.

 

16761traditional16761. Kermit is het Zat by swvw

smileyMoeilijkheid 1,5 was mijn deel. Wel even voorzichtig geweest op kritische momenten, want voor een nat pak bedankte ik. Gelukkig bood de natuur mij alle benodigde hulpmiddelen. Na het loggen en terugplaatsen vervolgde ik mijn leuke wandelingetje rondom het fort hier bij Houten. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16760. Cookie Monster Share It Maybe by swvw

smileyUit frustratie ontvluchtte ik Houten deze ochtend en zag op de kaart een potentieel leukere omgeving om mij te verbeiden. Terecht, zo bleek. Een wandelingetje over een pittoresk paadje rondom een fort was mijn deel. Onderweg twee caches opgepikt waaronder deze. Dat was niet echt lastig. Er ontbrak wel een logboek, maar ik kon wel mijn worteltekening kwijt op een briefje dat een voorgangers had gedeponeerd. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16759. Rondje Houten Part 6 by Lucky Leprechauns

smileyVeel vertrouwen had ik er niet in om deze cache te vinden op de stash area. Ik heb al te veel caches op dergelijke plekken zien verdwijnen. Ook mijn eerste onderzoekje eindigde negatief. Na nogmaals een betere blik, maar dan uit een andere hoek zag ik het doosje toch. Hij ligt er dus nog. Dank daarvoor.

 

traditional16758. Het Bastion by GeoCat/13

16757smileyBijna had ik de hakbijl erbij gepakt om de canister te bevrijden. Het duurde bovendien vrij lang voordat ik de juiste locatie spotte, maar toen begon de ellende pas goed. Met mijn overigens grijpgrage vingers lukte het maar niet om het kreng te pakken te krijgen. Uiteindelijk heb ik mijn logpen ingezet om van de andere kant de aanval te openen. Na zeker een kwartier peutergenot kreeg ik hem eindelijk te pakken en kon mijn worteltekening kwijt. Dank voor deze cache.

 

traditional16757. De Villa van Houten by GeoCat/13

smileyKletsnat gras begeleidde mijn bezoek aan de villa. Gelukkig wisten mijn hydrofobe sportschoenen daar wel raad mee, anders had ik de gehele dag met natte voeten moeten doorbrengen. De villa zelf lijkt mij nauwelijks bewoonbaar. Een buurtbewoner van het merk Grutto protesteerde luidkeels toen ik de lange trap besteeg en nam plaats op het dak om mij in de gaten te houden tijdens mijn zoektocht. Die was verrassend kort. Na een blik rondom vond ik het wel weer genoeg hier en ploeterde nogmaals door het natte gras terug naar mijn geparkeerde bolide.

Dank voor deze leuke cache.