03-05-2013

Langs het tracé van een oud spoorlijntje in Geertruidenberg gefietst met mooi zonnig weer.

 

mystery16704. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Bonus by hannes1969

16704smileyJe hoeft geen halve zool te zijn om deze serie in de gemeente Geertruidenberg te gaan zoeken. Maar het helpt wel, denk ik. Gelukkig was het vandaag mooi zonnig weer en kon ik op mijn mooie vouwfietsje ontspannen de 12 caches gaan bezoeken. Op de kaart liggen ze prachtig op een enigszins kromme lijn, maar in de praktijk moest er soms flink omgefietst worden. Toch heeft het wel wat, zo’n oud traject volgen en soms is duidelijk het tracé nog te herkennen.

Ik parkeerde mijn tango-red Wortelkar bij het politiebureau en fietste dus van west naar oost eerst door Geertruidenberg, vervolgens Raamsdonkveer en tenslotte Raamsdonk waar de grens van de gemeente werd bereikt. De caches waren netjes verzorgd en in het algemeen niet lastig te vinden. Hetzelfde geldt voor de bonus die ik op de terugweg aantrof op een mooi plekje.

Al met al ben ik met deze serie ruim 3 uren zoet geweest en heb mij prima vermaakt. Dank daarvoor.

 

traditional16703. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Het traject by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Hier vlakbij de A59 een momentje ronddolen.

 

traditional16702. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Gemeentegrens Oost by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

16701Het traject van de lijn der halve zolen.

Aan de gemeentegrens oost helaas geen gladiolen.

 

traditional16701. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Station Raamsdonk by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Station Raamsdonk leek te zijn gestolen.

 

traditional16700. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: De feestelijke opening by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Een feestelijke opening met startpistolen.

 

traditional16699. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Rollend materieel by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Het rollend materieel werkte op steenkolen.

 

traditional16698. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Wachtposten by hannes1969

16698smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Geen wachtposten hier op hete kolen.

 

traditional16697. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Spoorbrug Geertruidenberg by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Over de spoorbrug kun je heden bowlen.

 

traditional16696. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Station Geertruidenberg by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

Station Geertruidenberg door de gehaktmolen.

 


mystery
16695. In een groen knolleland by Team Seamen89

smileyIk weet niet wat de twee haasjes in het groen groen knollenland precies hadden gedaan, maar het logboek was behoorlijk nat. Ik heb met wat moeite toch maar mijn initialen vermeld en het zaakje weer teruggestopt. Ik zie trouwens in de logs, dat 16694het vochtprobleem allang bekend is. Een serieuze CO zou daar iets aan doen, bijv. een note plaatsen dat het probleem bekend
is en er zsm iets aan wordt gedaan, maar zelfs dat niet. Of heeft de jager jagersman onverbiddelijk toegeslagen? We weten het niet. 
Actie Seamen89!

 

traditional16694. Zicht op de Donge by Mar.Co

smileyTrof ik weer: een volle nano-rol. Ik kon dus mijn worteltekening niet kwijt, zelfs niet mijn initialen, hoewel ik daar nog wel een plekje voor vond, maar het logrolletje weigerde mijn penvloeistof tot zich te nemen, hoe ik ook kraste en streepte. Het ding dus maar weer opgeborgen. Onderhoud is hier dringend gewenst.

Dan de Donge zelf. De naam zegt het al: de natuurlijke grens tussen het Oost- en West-Brabants dialect. Tussen haakjes, als nuchtere Noordeling hoor ik geen verschil. Volgens mij zeggen alle Brabanders gewoon: “Houdoe!” en dan bedoelen ze: “Hou je veilig!”

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16693. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: De Pinksterbloem by hannes1969

16692smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

De Pinksterbloem, één der statussymbolen.

 

traditional16692. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Parallelweg by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

De Parallelweg zonder capriolen.

 

traditional16691. [BCE 2013] Halve Zolenlijn: Gemeentegrens West by hannes1969

smileyIn Brabant ligt nog immer verscholen

Het traject van de lijn der halve zolen.

De gemeentegrens west koren op de molen.

 

 

traditional16690. [BCE 2013] Welkom op het BergsCachersEvent! by Mar.Co

smileyNatuurlijk was ik ook welkom geweest op het onlangs gehouden event hier in Geertruidenberg, maar ik laat vrijwel alle events aan mij voorbijgaan. Ik weet niet hoe het weer toen was, maar vandaag was het prima en dus trok ik erop uit om flink wat eventcaches te gaan vinden. Zoals deze hier. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

16689 

multi16689. [BCE 2013] De Amercentrale by gandalf 2000 & hannes1969

smileyWat mij het meest opviel, was dat er zoveel mensen werken in zo’n centrale. Op topdagen soms wel 1200 op een dag, las ik op het info-bord. Er stonden dan ook heel wat auto’s geparkeerd op het grasveld waar ik langs wandelde. Wat ik ook wel opvallend vond: er nestelen al jaren slechtvalken in de koeltoren. Voor wie dit leest en niet weet wat ik met de koeltoren bedoel, het is het enorme ronde meer dan 100 meter hoge en meer dan 100 meter brede ronde betonnen bouwwerk dan je van verre en van alle kanten kunt zien staan. Je ziet ze wel meer op de wereld, bijv. bij Meppen in Duitsland en die hebben ze heel leuk beschilderd. Mogen ze van mij met deze ook wel doen.

Na wat rekenwerk mocht ik de cache gaan zoeken en dat lukte prima. Als grootte ervan staat in de beschrijving small vermeld. Dat klopt niet, een canister is een micro. Even aanpassen dus.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16688. @home by hannes1969

16688smileyBijna was deze voortuincache in Geertruidenberg met uitzicht op de enorme koeltoren-kolos van de Amercentrale me weer door de vingers geglipt. Al eerder ving ik hier bot en ook nu had ik het bijna opgegeven, toen ik eens wat logs ging lezen en daar duidelijk zag vermeld hoe te handelen. En dat heb ik gedaan. Terwijl 2 jongetjes van een jaar of 6 om me heen stonden te spelen en vertelden, dat ze hier niet woonden en vroegen wat ik kwam doen en zo, heb ik al goochelend de cache van mijn worteltekening weten te voorzien. Hèhè, deze kan van mijn frustie-lijstje, nu die andere paar honderd nog.

Overigens leuk gedaan deze. Dank daarvoor.

 

mystery16687. [BCE 2013] Dombosch serie, snel weg by suzanneandjohn

smileyAls notoir slecht-puzzelaar had ik zowaar meteen door hoe deze puzzel aan te pakken en dat mag wel in de krant. Zodoende kon ik deze hier snel van mijn worteltekening voorzien en weer verder gaan op zoek naar de andere van de serie. Dat stopte abrupt bij de traditional die door iemand anders vandaag wel werd gevonden. Als ik weer eens Geertruidenberg bezoek, zal ik nogmaals een poging wagen voor de rest. Dank voor deze cache.

 

16686traditional16686. [BCE2013] Keizersveersebrug Zuid by suzanneandjohn

smileyVorige keer had ik hier een zeer onaangename ontmoeting met een stel motorcrossers die mij aanzagen voor een controleur of zoiets en mij tamelijk agressief bejegenden. Nu was het nog vroeg in de ochtend en dan liggen die gasten nog te snurken, vermoed ik. Zo wandelde ik rustig in het zonnetje over het hobbelige door motoren uitgesleten terrein naar de oever van de Bergsche Maas met prachtig uitzicht op de Keizersveersebrug. Aldaar lag de cache keurig op me te wachten. Dank daarvoor.

 

mystery16685. [BCE 2013] Even strepen by gandalf 2000

smiley25 meter oostelijk van het via de puzzel berekende nulpunt vond ik het doosje. Logs hadden mij al gewezen op deze grote afwijking. Alleen zocht ik het in eerste instantie westelijk en dus vergeefs. Overigens best een leuke plek hier letterlijk onder de rook van de Amercentrale nabij Geertruidenberg. Dank daarvoor.