28-04-2013

Het land van Heusden en Altena bezocht met de plaatsen Werkendam, Sleeuwijk, Uppel, Dussen en Hank. Dat werd wel weer eens tijd.

 

traditional16684. Griendwerkershut by tazmaniac@

16684smileyVier jaar geleden zag de hut er en stuk beter uit. Blijkbaar doet de natuur flink zijn werk als je de boel niet onderhoudt. Destijds trof ik hier Scully1112 en samen hebben we toen de cache opgedolven. Nu moest ik het alleen doen en hoewel ik de hint meteen goed doorhad, leidde dat niet tot klinkende resultaten. Na drie intensieve rondjes om de hut, besloot ik het drastischer aan te pakken en het resultaat mocht er zijn: een fraaie cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16683. Bakkerskil by suzanneandjohn

smileyOp het parkeerterrein vond een combinatie van voetballen en bierdrinken plaats. Bovendien hadden de jongelui flink harde muziek aan. Blijkbaar een manier om het goed naar de zin te hebben voor zowel dames als heren, want de dames voetbalden vrolijk mee. Ik wist het gezelschap keurig te ontlopen via een omtrekkende beweging en bovendien ongezien de nabijgelegen cache te graaien. Dank daarvoor.

 

 

16682

 

traditional16682. Bruinekil by tazmaniac@

smileyOoit al eens de Bruine Kil bezocht om een cache te graaien. Ik weet alleen niet meer of die ook zo fraai verstopt was als deze. OK, de verstopwijze heb ik al honderden keren mogen aanschouwen, maar ik kan me niet herinneren ooit eentje zo netjes afgewerkt gezien te hebben. Dat verdient een favo en mijn grote dank natuurlijk.

 

traditional16681. Vissershang by tazmaniac@

smileyWat een groot parkeerterrein hier. Hier in de Bierbosch is meer te doen dan ik dacht. Ik graaide overigens alleen een doosje en was daar tevreden mee. De andere mogelijke activiteiten hier liet ik aan mij voorbij gaan. Dank voor deze cache.

 

 

traditional16680. [BCE2013] Keizersveersebrug Noord by suzanneandjohn

16680smileyJa hoor, daar was ie weer, de Keizersveersebrug. En ook weer aan de Noordkant. Alleen wel te rechterzijde, terwijl ik vier jaar geleden te linkerzijde actief was. Bovendien meen ik me te herinneren dat ik toen het talud moest beklimmen. Nu hoefde dat niet. Dank daarvoor.

 

traditional16679. De Zaanse Brabander by EMATT

smileyBlijft natuurlijk de vraag hoe de woonstee van een Brabantse Zaner eruit ziet. Als regelmatig bezoeker van de Zaanse contreien kon ik de alhier in Hank gevonden constructie goed plaatsen. Het duurde wel even trouwens voordat ik als schuchtere Hollandse Fries het privéterrein durfde te betreden, maar toen had ik ook wat. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16678. HECC-Hankse Eerste Carpool Cache by gandalf 2000

smileyCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Hank,

Dus even geen gas op de plank.

 

16677traditional16677. De Bergsche Maas by Mar.Co

smileyMooi dat hier de Maas stroomde. Zo’n rivier levert altijd wel aangespoelde rommel op en dat was precies wat ik nodig had om de cache te verschalken. De vorige bezoeker was namelijk zo ‘vriendelijk’ geweest om een onmogelijk te slechten afsluiter achter te laten. Ik zag de cache liggen, maar kon er niet bij, ondanks mijn gigantische krachten. De kei zat muurvast geklemd. Maar zoals gezegd, de Bergsche Maas kwam te hulp. Ongeveer 100 meter verderop ontwaarde ik een paar koevoeten in de vorm van stevige stokken. Daarmee ben ik aan het wrikken gegaan totdat de beklemming ongedaan was gemaakt. Daarna kon ik mijn krachten beproeven en ziedaar, de steen kon worden afgewenteld. Het leek wel een Bijbelse handeling.

Zo kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt en weer over de dijk terugwandelen naar mijn bolide die ik bij de veerpont had geparkeerd.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16676. De Zandweide by Mar.Co

16675smileyHet waren vooral wielrenners die het toekomstige Zandweide gebied hier bij Dussen op deze zonnige zondagochtend onveilig maakten. En ikzelf natuurlijk. Het schijnt hier mooi te worden in de toekomst. Daar was nu nog weinig van te merken. Het werk moet volgens mij nog beginnen.

De cache was een eitje. Dank daarvoor.

 

mystery16675. Wapen van Dussen by Mar.Co

smileyEventjes een puzzeltje oplossen en eventjes de cache graaien. Ai, zo gemakkelijk bleek dat niet te zijn. Ik reed op 15 meter vanaf de cache aan de overkant van het water voorbij en moest een heel eind omrijden om dichterbij te komen. Daarna nog een leuk wandelingetje en de klus was geklaard. Dank daarvoor.

 

traditional16674. Ontdek Uw Eigen Land ( deel 5 ) by Team JoWi

smileyNa deel 2 vond ik nu ook deel 5 van de verzameling caches die de CO door het land heft gestrooid. De vorige lag bij Purmerend, deze bij Dussen. Ik neem aan dat ik de andere nog wel eens per ongeluk tegenkom net als deze hier op de picknickplek. Dank daarvoor.

 

16672traditional16673. De Noordeveldse Molen by Mar.Co

smileyDe wipmolen tussen Dussen en Almkerk stond te blinken in de zon toen ik hier mijn bezoekje aflegde. En omdat het middaguur was en dus lunchtijd, heb ik mijn broodjes rustig weggewerkt met uitzicht op de molen. Ik vroeg mij daarbij wel af of in een wipmolen een bovenbonkelaar of een bovenschijfloop het stoere werk doet, maar kreeg geen antwoord, want de molenaar was in geen velden of wegen te bekennen. De cache had ik natuurlijk al meteen bij aankomst gegraaid, want zo ben ik ook wel weer. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16672. Uppel - Gantelweg by chrimi65

smileyDe naam Uppel had ik nog niet eerder gehoord. Vreemd, want het heeft wel wat. Het bleek een dorpje met een heel smal straatje, waar de mensen hun auto’s zodanig parkeren, dat je er tussendoor moet slalommen. Ergens buiten het dorp aan de A27 mocht ik deze cache graaien. Dank daarvoor.

Later op de dag ontmoette ik het verse team met de voorlopige naam ‘gerarddummer’ waarvan de helft afkomstig bleek uit Uppel. Omdat ik de cache hier al in the pocket had, kon ik dus blij melden, dat ik dat dorp wel kende.

 

traditional16671. vogels kijken by Gemoetje

16671smileyVogels kijken is pas leuk als je eerst een cache hebt gevonden. En dat lukte nou net niet hier bij Sleeuwijk. Gelukkig had ik bij de vorig gevonden cache de naam van Henri/Hein op het logrolletje zien staan die net een uurtje vóór mij hier rondstruinde. Een hulplijntje naar hem had succes, want Henri/Hein vindt altijd alle caches, dus ook deze.

Pas toen kon ik genieten van het mooie kunstwerk met de metalen koepel, waarin het goed toeven was, vooral als je dan een leuk liedje zingt. De akoestiek bleek geweldig bij mijn vertolking van het Indiase lied ‘Khwaja mere khwaja’ dat al dagen in mijn hoofd zit en afkomstig is uit een veelbesproken Bollywood film uit 2008.

Op de terugweg van bijna 1 kilometer naar mijn bolide heb ik nog wat vogels mogen spotten. Ook dank daarvoor.

 

traditional16670. UITWIJKSE MOLEN by Gemoetje

smileyOoit heb ik eens gezellig met de CO door het weiland gestruind en ik was wel benieuwd wat zij hier bij deze molen had verstopt. De plek is natuurlijk prima. De molen – net als zijn maatje even verderop – zie je al van verre en van alle kanten en verdient daarom een cache. Bovendien bleek het een leuk wandelingetje naar het complex van huisje-boompje-molentje. Overigens wel grappig te lezen dat het even verderop staande metalen molentje het eigenlijke werk doet en deze molen slechts voor de sier is.

16670De CO stelde mij natuurlijk niet teleur en zo vond ik een fraaie cache. Dank daarvoor.

 

traditional16669. The Tube - Willem II by Goudsmid73

smileyVoor de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Zette Willem II de zoden aan de dijk.

 

traditional16668. The Tube - Altena College by Goudsmid73

smileyNaast de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Is men er ook een scholengemeenschap rijk.

 

traditional16667. The Tube - Hitten weide Stadium by Goudsmid73

smileyBehalve de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Is ook een potje voetbal niet onbelangrijk.

 

traditional16666. The Tube - Marie Louise by Goudsmid73

16666smileyNiet met de bovengrondse Tube in Sleeuwijk,

Maar per veerpont kwam Marie Louise uit Frankrijk.

 

traditional16665. The Tube - Healing Broadway by Goudsmid73

smileyNaast de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Heeft hier ook de dokter zijn praktijk.

 

traditional16664. The Tube - New Square by Goudsmid73

smileyNaast de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Bouwt men hier heel veel winkels tegelijk.

 

traditional16663. The Tube - Fishermen's Pond by Goudsmid73

smileyNaast de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Is het op de voormalige ijsbaan nu waterrijk.

 

traditional16662. The Tube - Last Call by Goudsmid73

16661smileyNaast de bovengrondse Tube in Sleeuwijk

Is men er al eeuwenlang behoorlijk kerkelijk.

 

traditional16661. Werkendam - Uitzicht over de Merwede (1) by Space Wolves

smileyDe CO beweert dat dit de eerste cache in Werkendam is. Ik twijfelde aan die uitspraak en heb het dus thuis nagekeken. En inderdaad, de CO heeft gelijk. Tenminste dat wil zeggen, dat ik hier nog geen cache had gevonden. Wel in de buurt, maar nog niet in de plaats zelf.

Omdat dit mijn eerste cache was vandaag, had ik nog geen behoefte om één van de vele frietzaken, kapsalons, Chinezen of supermarkten te bezoeken in deze bruisende plaats. Zelfs voor de kerken was het nog te vroeg.

De cache was wel wat problematisch. Pas na lang zoeken op verkeerde plekken – iets wat je nooit moet doen, hahaha – keek ik wat verder dan mijn lange neus en ontdekte de verrassende plek. Ook Werkendam staat nu bij mij op de kaart. Dank daarvoor.