14-04-2013

Het beloofde een mooie zondag te worden, dus mooie multi's uitgezocht in Almere om samen met Menno te wandelen.

 

multi16585. Land-Art: De Groene Kathedraal by Langzaam

16585smileyDeze prachtige voorjaars-cache-dag werd besloten in religieuze sferen. Daartoe waren maar liefst 7 wereldgodsdiensten/filosofieën uitgenodigd die zich om ons een plezier te doen her en der hadden verstopt in de buurt van enkele kathedralen die zich op hun beurt hadden vermomd als bos en als grasveld. En dat allemaal in de buurt van Almere.

Samen met 8BG ging ik op bedevaart om zodoende er achter te komen wat onze ware roeping was. Dat werd ons al snel duidelijk: de boel belazeren, hahaha. De formule die de CO oplepelde bevatte namelijk voor ons al zoveel informatie dat het ons echt niet nodig leek om alle punten te bezoeken, hoe goed de CO ook zijn best had gedaan om zodanig prachtig gestileerde plaatjes te vervaardigen die qua aantallen werkuren niet snel zullen zijn te overtreffen. Kortom, wij hebben niet alle plaatjes gezien mede door verschillende externe oorzaken. Zo hebben wij bij stage5 geen plaatje aangetroffen ondanks lang zoeken en stage2 hebben wij overgeslagen wegens agressieve honden + agressieve uitlaters die de dieren niet onder controle hadden en ons wisten te vertellen dat dit aan ons lag, waarna wij maar snel zijn verder gewandeld. Met 4 gevonden wereldgodsdiensten/filosofieën wisten wij echter genoeg en spoedden ons naar de eindlocatie waar wij een bekend kistje aantroffen. Het was volbracht. Dank daarvoor.

 

16584multi16584. Bulderbos in Ballingschap by Langzaam

smileyMet de Bulderbaan ver weg togen 8BG en ik naar het Bulderbos nabij Almere om te zien hoe protestbomen in ballingschap groeien. Wij zagen droevig weinig verschil met andere bomen en concentreerden ons daarom op het info-bord waar wij eerst voor de zekerheid alle letters en leestekens hebben geteld om zeker te zijn, dat wij hieruit de info konden trekken voor een doeltreffende peiling richting de cache.

Het eigenlijke tellen van de opdracht lukte prima in eendrachtige samenwerking waarbij wij de letters in groepjes van twee telden, omdat we met zijn tweeën waren. Dit leidde in eerste instantie tot een berekening die ons midden in een weiland bracht. Leuk natuurlijk en misschien zou daar een nest kievitseieren te vinden zijn, maar daar waren we niet naar op zoek.

Na ampele overwegingen en enige schijnbewegingen kozen we uiteindelijk toch de juiste richting en afstand en vonden zo het doosje met de vochtige maar nog wel beschrijfbare logrol.

Dank voor deze leuke cache.

 

multi16583. Apiedi@k en de 40 kokers by Apiedi@k>

16583smileyAan een cache beginnen die al meer dan 4 maanden niet gevonden was, je moet maar durven! Wij wel. Zo stapten 8BG en ik welgemoed de bijzondere Flevolandse bossen in nabij Almere om een niet alledaagse multi te tackelen. Van tevoren hadden we de beschrijving al eens doorgespit en stuitten toen op het woord heptogon, duidelijk een privé-creatie van de CO, in wiskunde-land een onbekend begrip. Wel bestaat daar het heptagoon, hetgeen een regelmatige zevenhoek is. Het genoemde heptogon leek qua vorm meer op de route van een dronkemanswandelingetje. Toch wisten wij heel listig hiervan het noodzakelijke middelpunt te berekenen. Samen met het gegeven referentiepunt hadden we nu 2 van de 4 referentiepunten te pakken en moesten in het veld de 2 andere bij elkaar scharrelen. Dat is maar voor twee/derde gelukt. Op 2 van de 6 bezochte punten vonden wij namelijk geen info, hoogstwaarschijnlijk omdat die in de genoemde 4 maanden is verdwenen. Het betreft wp2 waar echt niets te vinden viel in het bordje van Staatsbosbeheer en wp5 waar wij geen gespleten boom wisten te traceren.

Desondanks wisten wij met de onvolledige informatie een grandioze kruispeiling te vervaardigen en kwamen zodoende toch op het kruispunt terecht waar de aardmannetjes stiekem hadden zitten dwarsbomen, maar woudnimf Aleria de zaken had rechtgebreid. Het was 8BG die na enig zoeken met zijn arendsogen de juiste plek spotte.

Ook sprak hij op de eindlocatie netjes zoals voorgeschreven de tekst “Geocache open U”, maar er gebeurde verrassend weinig bij die beroemde woorden. Toen hebben we zelf maar het deksel opengedraaid, gelogd, code genoteerd en de boel weer netjes opgeborgen voor de volgende vinders en dat hoeft niet weer 4 maanden te duren, mits de CO natuurlijk even het noodzakelijke onderhoud pleegt.

Dank voor deze mooie cache.

 

traditional16582. CCBM: Carpool cache bij Muiderberg by AMTS

smileyCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Muiderberg,

En nog steeds vindt niemand dat erg.