13-04-2013

Een noodzakelijke cache-controle bracht mij op zaterdagochtend naar buiten. Dan ook maar meteen wat caches meepikken.

 

traditional16581. De Boom by vanBaarsel

16581smileyVolgens mijn eigen telling heb ik intussen 3.826 caches in/onder/naast bomen gevonden. Eigenlijk nog wel meer, maar als het bijv. vogelhuisjes betreft tel ik die apart, en kunstmatige takken vallen onder de categorie huisvlijt. Toch zijn zeer weinig van mijn gevonden boomcaches genoemd naar de boom waar ik ze vond.

De CO dacht natuurlijk dat ik intussen door de bomen het bos niet meer zag en in zijn onuitsprekelijke eenvoud besloot hij aldus deze cache ‘De Boom’ te dopen.

Ik vond het best, eeh ik bedoel ik vond het een vrij robuuste boom, het merk is mij even ontschoten, waarschijnlijk iep/els/eik/beuk, in ieder geval geen hazelaar/populier/plataan/wilg. De cache zelf was van een veelvoorkomend type, maar om een of andere reden wil de CO dat niet alom bekend geven, of is het misschien niet meer de originele cache?

In ieder geval weer dank voor een cache in Delft.

 

traditional16580. SSSSSSSSSSSTiltegebied 1 by mepako

smileyIn een zucht en zonder een vloek freewheelde ik bijna 2 kilometer over het onverharde pad langs de N470 van #5 naar #1. Wind in de rug dus. De vloek kwam pas later op de terugweg tegen de vrij harde wind in. Nadat ik bij #5 eindelijk doorhad hoe deze CO zijn caches pleegt te verstoppen, was het hier snel gepiept, al had ik ook hier mijn handige pincetje nodig om de logrol te bevrijden. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16579. SSSSSSSSSSSTiltegebied 5 by mepako

smileyHet is mij onduidelijk wie er precies stil moet zijn hier. De automobielen in ieder geval niet. Die scheuren hier vrolijk over de N470. Ook de dieren niet. Vooral een paar grutto’s hadden het hoogste woord en dat woord luidde: “GRUTTO!!!”, alsof ik als doorgewinterde Fries niet zou weten wat voor type vogel dat was.

Eigenlijk was er maar één conclusie mogelijk: ikzelf moest stil zijn. Nou vooruit dan maar. En heel zachtjes “Yes!” roepen nadat ik toch vrij lang had lopen speuren naar deze lastig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

16578mystery16578. I Love Delftse Meesters by erikpet

smileyDomme meerkoet. Kwam tijdens het loggen langs met de vraag hem even over te schilderen. Ik beschikte immers alleen over zwarte verf. En meerkoeten zijn al praktisch helemaal zwart. Daar was dus met mijn meesterlijke Delftse hand weinig eer te behalen. Diezelfde Delftse meesterlijke hand had even daarvoor de cache geplukt en zat meteen behoorlijk onder de zwarte verf omdat het verkeerde dopje werd geopend.

Natuurlijk was het de slimme lezers al opgevallen dat ik mij zelf het etiket ‘Delfts’ heb toegeëigend en dat als oorspronkelijke Fries.

Deze cache bracht mij aan het licht, dat ik niet de enige ‘buitenlander’ in Delft was. Vrijwel van alle Delftse meesters in de schilderkunst stond het wiegje niet hier, maar hun kunstje flikten ze er wel. Er bleek een behoorlijk verschil te zijn tussen hun aantallen levensjaren, waarvan de waarden belangrijk waren om de puzzel op te lossen. Ik weet niet of het geluk was, maar ik bleek alle leeftijden correct gegoogeld te hebben, zodat ik bij de eerste check al groen licht had. Altijd prettig.

Het was ook prettig om vandaag even de cache te graaien, afgezien van de domme meerkoet. Dank daarvoor.