09-04-2013

Wat doe je als je toch in Den Haag moet zijn? Juist, je pakt een paar caches mee die in de buurt liggen. En dat zonder voorbereiding.

 

traditional16577. Petroleumgeologie by Think Ink

16577smileyAardolie midden in Den Haag, zomaar uit de bodem. Dat geloof je niet. Toch is het zo, want het stond vermeld op een bord: In juli 1938 deed men hier de eerste olievondst in West-Nederland. Prachtig natuurlijk, maar daarmee had ik nog geen cache. En daar kwam ik voornamelijk voor. Van de hint werd ik niet wijzer. En wat doe je dan? Je belt de helpdesk. Die zit namelijk altijd netjes voor me klaar. En dat niet alleen. De illustere persoon achter de helpdesk dacht zelfs met me mee. Ik had namelijk een kwartiertje hiervoor ook gebeld en hij verwachtte al min of meer, dat ik na de Kabouterbieb ook de Petroleumgeologie zou tackelen.

En die gedachte klopte feilloos. Net toen ik echter had gebeld en het gebruikelijke intro beluisterde, zag mijn lodderoog plots de cache schitteren in alle glorie en kon ik de helpdesk danken voor de bereidwilligheid mij bij te staan, maar hulp was niet meer nodig.

De worteltekening werd geplaatst waarna ik ging doen waarvoor ik eigenlijk naar Den Haag was gefietst.

Dank voor de leuke cache en Biertje voor de morele steun.

 

traditional16576. Kabouterbieb by Team KIS98

smileyWat is het toch fijn om een privé-helpdesk te hebben. Nooit lange wachttijden, binnen 10 seconden wordt de telefoon netjes opgenomen en meldt een vrolijke stem dat er verbinding is met de helpdesk, nooit gedraai en geleuter om ergens onderuit te komen, integendeel: altijd bereidwillig tot het geven van de juiste informatie. Misschien denkt de geachte lezer nu dat ik maar wat raaskal en onzin verkoop, omdat zulks vandaag de dag niet mogelijk zou zijn. Mis, beste mensen, wonderen bestaan, maar dat terzijde.

16576De genoemde helpdesk bestaat echt en ik mocht er vandaag weer handig van gebruik maken. De voorbereiding voor het vinden van deze cache was namelijk minder dan miniem. Ik had alleen thuis even een blik op de kaart geworpen en de locatie aldus in mijn geheugen geprent. Zonder GPS fietste ik ongeveer 10 kilometer naar hartje Den Haag en kwam terecht op de Valkenboskade, niet ver van de plek waar mijn moeder ooit het levenslicht zag in 1908, maar dat terzijde.

Op de plek van aankomst stond een fraai boekenruilkastje in omastijl, op dit moment gevuld met totaal 47 boeken, dik en dun. Ik zag o.a. Het Verboden Rijk van Slauerhoff, de schrijver/dichter waarmee mijn moeder ooit in 1923 heeft gedanst op de boot van Nederlands-Indië op haar terugreis met haar vader naar Nederland, maar dat terzijde.

Daar stond ik dan zonder boek om te ruilen, maar wel met de wil om de nano te vinden. En dat lukte niet. Dus de helpdesk geraadpleegd na een poos vergeefs zoeken. Mijn nood werd onmiddellijk begrepen en feilloos werd ik via een subtiele hint naar de juiste plek gedirigeerd, waarbij wel even aandacht nodig was voor een man met liefst 4 grote honden die volgens hem uiterst sloom waren en mij dus niet zouden verslinden, maar dat terzijde.

Zo kwam alles toch goed en kon ik mijn worteltekening plaatsen. Abusievelijk heb ik als datum 10/4 vermeld, maar wees gerust, ik ben mijn tijd niet vooruit, maar dat terzijde.

Team KIS98 dank voor deze leuke cache en Biertje natuurlijk voor de broodnodige hulp.