07-04-2013

Heerlijk gewandeld door de bossen bij Kalmthout in België. En nog leuke caches gevonden ook.

 

traditional16575. Kalmthout CITO 2012 : zicht op het stappersven 2 by Dostio

16575smileyBehalve op het Stappersven zelf, had ik ook goed uitzicht op een stuk verschroeide aarde. Blijkbaar heeft het hier flink gebrand, hetgeen in mei 2011 plaatsvond, lees ik op internet. Liefst 600 ha ging verloren en het was niet de eerste keer dat de boel hier in vlammen opging. Ook vlakbij de stash area nog veel zwartgeblakerde toestanden. Gelukkig is de cache hier verstopt na de brand en dus nog keurig op zijn plekje. Dank daarvoor.

 

traditional16574. Rondje Essen "Boswachtershuis" by team pompierke

smileyHet voormalige boswachtershuis kreeg bezoek, maar niet van mij. Vier jongelui dansten om het huis, in figuurlijk zin althans. Ik hield mij intussen bezig met het vinden van een potje, wat mij pas lukte na het raadplegen van de hint. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16573. Kalmthout CITO 2012 : zicht op het stappersven 1 by Dostio

smileyOm het Stappersven goed te zien, moet je toch nog een stuk dichterbij gaan staan dan de plek van de cache. Ik zag menig wandelaar dat even doen. Zelf had ik niet die behoefte, want als ik water zie wil ik zwemmen en ik had mijn zwembroekje helaas niet bij me.

Dus mij beperkt tot het loggen van de cache en dat was plezant genoeg. Dank daarvoor.

 

mystery16572. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen bonus by Dostio

16572smileyHeerlijk wandelen op een prachtige zonnige dag en bovendien in een prachtige omgeving. Wat wil een mens nog meer? Dik 10 kilometer heb ik in heel rustig tempo door bos en hei gezworven op zoek naar caches van de serie Boterbergen en nog enkele andere.

Het bijzondere aan deze serie vond ik de stash area’s. Zij kenmerkten zich door een behoorlijke portie verwoesting, gepleegd door fanatieke en enthousiaste geocachers op zoek naar de cache en die dat blijkbaar niet 1-2-3 klaarspeelden, omdat er nogal wat verstopmogelijkheden waren. Dankzij mijn jarenlange ervaring maakte ik listig gebruik van hun acties. Gewoon rustig gekeken naar de plek met de grootste destructie en ik had de cache praktisch te pakken.

Overigens lijkt mij dat intensieve zoeken naar de cache nauwelijks een probleem. Als men het vergelijkt met wat wilde zwijnen bij voorbeeld in een bos kunnen aanrichten, stelt het niets voor. En al helemaal niet als je olifanten aan het werk ziet om hun maaltje bij elkaar te scharrelen. Maar die dieren komen hier geloof ik niet voor.

Zo wandelde ik van cache naar cache en genoot van de schone omgeving die voornamelijk uit bos bestond wat deze serie betreft. Na het vinden hiervan heb ik ook nog heide en verbrande velden gezien.

Dank voor deze mooie serie.

 

traditional16571. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 6 by Dostio

smileyBeter dan om de aarde te vliegen als astronaut

16571Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Ook het vinden van #6 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

traditional16570. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 5 by Dostio

smileyBeter dan koortsachtig zoeken naar klatergoud

Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Ook het vinden van #5 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

traditional16569. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 4 by Dostio

smileyBeter dan kikkers ontdekken in het Regenwoud

Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Ook het vinden van #4 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

traditional16568. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 3 by Dostio

smileyBeter dan het eten van veel borden havermout

16566Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Ook het vinden van #3 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

traditional16567. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 2 by Dostio

smileyBeter dan heibel te maken met je schattebout

Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Ook het vinden van #2 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

traditional16566. Kalmthout CITO 2012 : boterbergen 1 by Dostio

smileyBeter dan het hanteren van een soldeerbout

Is het struinen door de bossen nabij Kalmthout.

Het vinden van #1 hier tussen de Boterbergen

Zou voor mij nauwelijks moeite blijken te vergen.

 

16564traditional16565. Kalmthout : zit en log by Dostio

smileyHoewel het zonnetje heerlijk scheen op deze zondagochtend, was het toch nog te fris om hier te gaan zitten. Ik heb het dus allemaal staande gedaan. Dank voor deze cache.

 

traditional16564. *Ruben by geert-annelies

smileyOp een bord aan het duivenlokaal alhier in Kalmthout stond vermeld wat deze vogels zoal doen onder het genot van een biertje. Dezelfde term kon ook op mij toegepast worden, maar dan in relatie tot de snelheid waarmee ik de cache heb gevonden en gelogd. In een wip dus. Dank daarvoor.

 

traditional16563. Calmpthout : Het Cruysbosch by Dostio

smileyZoals reeds in de beschrijving vermeld, mag je blij zijn als je nog een boom weet te spotten in dit voormalige bos dat Cruysbosch heette. Ook de schrijfwijze van Calmpthout is intussen volledig achterhaald. Het is nu Kalmthout. En de naam van de plaats is een goede indicatie voor de plek van de cache. Meer zeg ik niet, behalve dan: Leuk gedaan, dank daarvoor.

 

traditional16562. Beyleboske 1 by TOMAMACA

16562smileyTerwijl enkele lokale wandelaars (uit Wildert?) mij enigszins achterdochtig passeerden, groette ik hen opgewekt en vriendelijk om daarna onverbiddelijk mijn slag te slaan. Niet te hard natuurlijk, want dat zou dit natuurlijk groeisel niet overleven en dat zou jammer zijn. Dank voor deze cache.

 

traditional16561. Purple Monkey kick-of point by TOMAMACA

smileyVolgens mijn GPS moest ik nog ongeveer 20 meter het weiland in om de cache te pakken, maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan. De paarse aap van een cache was namelijk al binnen handbereik en dus voor de bakker en dat was ik. Dank voor deze cache.

 

traditional16560. Beyleboske 2 by TOMAMACA

smileyNa de teleurstelling bij #4 was dit een makkie. Ik zag de cache al van verre schitteren in de ochtendzon. Dank daarvoor.

 

traditional16559. Rose Gronon: Te water bis by tijliema

smileyAls je in de buurt van Essen gaat geocachen kom je al gauw op het Rose Grononpad terecht, genoemd naar het pseudoniem van de schrijfster Marthe Bellefroid. Omdat ik praktisch nooit boeken lees, heb ik geen idee van haar kwaliteiten, 16558maar op internet zie ik, dat haar meesterwerk ‘De Ramkoning’ heet en dat klinkt best interessant.

Gelukkig behoefde ik hier de cache niet als een koning uit de grond te rammen. Een eenvoudige graai was voldoende. Dank daarvoor en groeten aan de kindertjes (als ze mij nog kennen…)

 

traditional16558. team pompierke's 12K by team pompierke

smileyHoe kon ik zo dom zijn te denken dat ik in alle bomen hier moest klimmen om de cache te vinden? Niet dat ik dat echt heb gedaan natuurlijk. Wel was ik flink lang bezig terwijl voortdurend stoere wandelaars in ijltempo voorbij stevenden, omdat ze waarschijnlijk de taveerne roken hier vlak om de hoek in Essen.

Toen ik het bijna opgaf, gingen mijn ogen echt open bij het zien van de cache-plek. Natuurlijk! En toepasselijk. Dank daarvoor. En nog gefeliciteerd met de 12k die intussen 12,163k is.