16-03-2013

Met veel hulp een 5-sterren cache in Delft weten te verschalken.

 

mystery16517. Hallo Delft #1 by BorisjeNL

16517smileyHallo Delft, eventjes een puzzeltje opgelost. Haha, grapje, nee natuurlijk niet. Ik heb al grote moeite met 2-sterrenpuzzels, laat staan dit 5-sterren-enigma. Ik heb er wel even naar gekeken en zag dat het stikvol breuken stond. Hoewel volgens mijn zoon zes/vijfde van de mensheid moeite heeft met breuken, kan ik daar zelf best wel aardig mee uit de voeten, al zeg ik het zelf. Maar deze gigantische hoeveelheid bracht mij bijna buiten bewustzijn. Met een diepe zucht dus de puzzel terzijde gelegd, zoals de meeste andere mystery’s.

Toen kwam daar de FTF door vanBaarsel, die gewoonweg de puzzel had overgeslagen en meteen de cache was gaan graaien en nog wel via carrotteren. Dat gaf mij hoop, maar meteen ook wanhoop. Ik had namelijk geen idee waar ik deze op zich prachtige methode moest gaan uitvoeren. Intussen meldden meerdere cachers dat ze een succesvolle graai hadden gepleegd en dat verdroot mij steeds meer wegens steeds dieper gerakende depressieve gevoelens.

Gelukkig beschik ik over onvermoede krachten: mijn lieve dochter. Behalve lief is ze ook nog bijzonder scherp van geest en daarom legde ik haar mijn probleem voor. In eerste instantie kwam zij niet veel verder dan ikzelf, maar de volgende dag gloorde er licht aan de horizon, beter gezegd: in Delft. Bovendien moesten wij toevallig net dezelfde kant op en ook nog die kant. Dus even een gezamenlijk bezoekje aan de vermoedelijke stash area waar het vervelend koud was. Een snel onderzoek leverde niets op en ik besloot op een beter tijdstip terug te keren voor nauwkeuriger inspectie.

Dat geschiedde vandaag. Met mijn arendsogen + brilletje speurde ik nu elke vierkante centimeter af naar een micro-cache. Zo kon ik hem dus niet missen. Verheugd kon ik mijn worteltekening plaatsen en deze cache van mijn lijstje schrappen. Wel hoop ik nog ooit te vernemen hoe deze puzzel moet worden opgelost. Ik heb namelijk niet het flauwste benul.

Dank voor deze leuke cache.