06-03-2013

Op deze prachtige voorjaarsdag heerlijk gefietst bij Bergen op Zoom met een bijzondere eindcache.

 

mystery16516. 12 De Zwaan, de bonus by Team pat&pat

16509smileyMijn hoofddoel op deze prachtige voorjaarsdag was een rondje fietsen om de Binnenschelde bij Bergen op Zoom. Daar had de CO 12 caches omheen geplaatst en bovendien lagen er nog een handjevol andere caches in de buurt te wachten op bezoek.

Voor deze fietstocht had ik een zekere planning gemaakt, voorbereiding kun je het nauwelijks noemen, maar ter plekke gooide ik deze planning radicaal om. Ik besloot tegen de richting van de nummering in te gaan, omdat ik dan eerst het buitengebied zou befietsen en pas aan het eind het stedelijke gedeelte. Dat had een voordeel en een nadeel. Het voordeel was de snelle ontmoeting met moeder natuur. Het nadeel was, dat ik snel barstte van de dorst. Geen drinken mee, hoe kon ik zo dom zijn op deze mooie zonnige dag?

Weer veranderde ik mijn planning en ik sloeg de geplande stadscaches over om zo snel mogelijk weer bij mijn bolide te zijn, alwaar een thermoskan verkwikkende thee op mij wachtte. Natuurlijk had ik een terrasje kunnen pakken, maar dan kwam ik lichtelijk in tijdnood.

Onderweg werd ik aangesproken door een vriendelijke wandelende jongedame. Ze wist wat ik deed en meende zelfs mij herkend te hebben. Ze was lid van het team harrij.stekel, maar vandaag niet aan het cachen. Het rondje De Zwaan had ze allang gedaan. Ik kwam haar nog een paar keer tegen. Het laatst toen ze op een bankje zat en ik haar vroeg waar de volgende cache van de serie lag, met het oog op de drukte aldaar.

Onderweg verzamelde ik braaf alle info die keurig op de logrolletjes stond vermeld. Maar dan? Ik heb zeker 10 maal intensief gelezen in de beschrijving wat de verdere bedoeling ervan was. Heel langzaam drong tot mij door wat de CO probeerde duidelijk te maken met zijn cryptische en niet helemaal correcte verhaal. Gelukkig maar, want anders had ik een schitterende apotheose gemist.

16512Ook daar op het eindpunt van deze tocht stond ik trouwens in eerste instantie behoorlijk schaapachtig te kijken. Het slotje had ik in een mum open. Maar dan? Het technisch vernuft van de CO ging mij behoorlijk boven de pet. Hoewel ik prima bekend ben met de stelling van Pythagoras, duurde het irritant lang voordat ik die in de praktijk kon brengen. Daarna mocht ik volop genieten van een stukje fantastische techniek.

Ik had niet kunnen denken, dat het team dat ik op 11 november 2012 trof op een bankje aan de Putse weg mij zou verrassen met zo’n mooie cache + serie. Dank daarvoor.

 

traditional16515. TFS #002 Ste Gertrudis by FamSchepers (adopted by eddyria)

smileyNog even een kort kerkbezoekje alvorens Bergen op Zoom achter mij te laten. Het werd echter geen kerk, maar een fraaie kapel die hier met vereende krachten uit de grond is gestampt als ik de beschrijving goed lees. Nadat ik de kapel genoeg had bewonderd, vond ik even verderop het bijbehorende doosje. Dank daarvoor.

 

traditional16514. vervlogen tijden by yodelahietie

16513smileyZelfs de cache zelf was uit vervlogen tijden. Het beste was er duidelijk vanaf. Het kapotte plastic doosje bevatte veel losse briefjes. Op eentje daarvan heb ik mijn worteltekening geplaatst. Dat allemaal terwijl een klein manneke van een jaar of 3 zijn klimkunsten vertoonde, terwijl oma veilig bovenaan de wacht hield. Haar ogen vertelden mij dat ze mij aanzag voor een inspecteur. Ik liet dat zo, terwijl ik mijn werk deed en knikte na afloop vriendelijk ten afscheid. Dank voor deze cache.

 

traditional16513. 02 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #02 van De Zwaan.

Deze laatste voor mij bood zich geroosterd aan.

 

traditional16512. 03 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #03 van De Zwaan.

Ik wilde er bijna vlot uit de kleren gaan.

 

16511traditional16511. 04. De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #04 van De Zwaan.

Ik kon hier snel de spijker op de kop slaan.

 

traditional16510. 05 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #05 van De Zwaan.

Ook deze kon de toets der kritiek doorstaan.

 

traditional16509. 06 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #06 van De Zwaan.

Deze kwam bijna op de helling te staan.

 

traditional16508. 07 De Zwaan by Team pat&pat

16506smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #07 van De Zwaan.

Ook deze liet ik niet aan mijn neus voorbijgaan.

 

traditional16507. 08 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #08 van De Zwaan.

Hier moest ik flink op de rem gaan staan.

 

traditional16506. Waar Brabant Zeeland kust.... by Laekense

smileyDaar moest ik even stevig doortrappen op mijn vouwfietsje om via de kortste weg vanaf de Plaatkade door het centrale massief deze plek te bereiken. En dat zonder doping! Ik zweer het! Echt! Ook over 10 jaar zal ik nog steeds ontkennen.

Op de stash area zelf viel er weinig te kussen en daarom heb ik er maar een cache gezocht. Die was keurig verborgen. Dank daarvoor.

 

traditional16505. 09 De Zwaan by Team pat&pat

16503smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #09 van De Zwaan.

Niet nodig hier de barricade op te gaan.

 

traditional16504. 10 De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #10 van De Zwaan.

Hier moet men de kunst van geocaching verstaan.

 

traditional16503. Puntje van de Plaat (Nano) by jmeininger

smileyLeuk verhaal van die meekrap, waaraan Krabbegat zijn carnavalsnaam ontleent. Als ik het goed begrijp, werd dit plantje in vroeger tijden op grote schaal geteeld op deze plaat. Maar toen was hier nog geen nano verstopt. Nu wel. En ik vond hem, al moest ik wel even zoeken, omdat ik hem in eerste instantie over het hoofd zag. Die krengen zijn ook zo klein. Dank voor deze cache.

 

traditional16502. 11 De Zwaan by Team pat&pat

16500smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #11 van De Zwaan.

De cache kwam hier in een ander daglicht te staan.

 

traditional16501. 01. De Zwaan by Team pat&pat

smileyDe lente ontsproot bijzonder spontaan

Bij mijn bezoek aan #01 van De Zwaan.

De sluis had de deuren wijd open staan.

 

traditional16500. Binnenschelde by ontcommer

smileyKoud had ik de klus hier aan het water in Bergen op Zoom geklaard of een mannetje kwam aangerend en vroeg mij of ik de steentjes had gevonden. Wat bleek? De aan deze straat wonende man was mineralenverzamelaar en had ooit hier wat overbodige steentjes in het water gedumpt. En uit het frequente bezoek van geocachers op deze plek een verkeerde conclusie getrokken. Ze kwamen allemaal naar zijn steentjes zoeken, dacht hij, hahaha.

Ik heb hem maar even uit zijn droom doen ontwaken. Die steentjes interesseren geen mens, ook al dateren die ‘briljantjes’ van 100 miljoen jaar geleden.

Dank voor deze cache.

 

16499traditional16499. De Zoom by aslokkers

smileyHet is mij nu eindelijk duidelijk waaraan deze plaats zijn naam ontleent: het beekje genaamd de Zoom. Nu nog wat bergen erbij fantaseren en de bal is rond. Een kort wandelingetje langs de genoemde Zoom bracht mij bij de eenvoudig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional16498. SJUPI --> bijna de 5000ste cache! by DENILLUS-STRJ-SSTTENN-BRIT-TE-PIT

smileyAls een echte Laekense herder ben ik al snuffelend vanaf de Huijbergselaan het bos ingedoken van landgoed Lievensberg om daar mijn slag te slaan. Kwispelend arriveerde ik op deze wijze op de stash area waar het niet nodig bleek om lang te zoeken. Ook deze klus was geklaard. Dank daarvoor.

 

 

 

traditional16497. Vermomd =>  Bonus by 4voeters

16497smileyMoest ikzelf hier vermomd door het bos wandelen? Het was mij eerst even onduidelijk. Maar neen, er bleken drie caches te zijn vermomd. Ik mocht ze gewoon gaan vinden en dan de bonus plukken. De aanwijzingen op de minuscule papiertjes kon ik gelukkig goed interpreteren en mijn wandeling door het bos hier bij Bergen op Zoom zodoende positief afsluiten. De CO deed er nog alles aan om mij nog een leuke surprise aan het eind te bezorgen en dat is prima gelukt. Dank daarvoor.

Terug bij mijn geparkeerde bolide kwam een local aangewandeld die vermomd was als boertje met een dode kip in de hand. Ik schudde heftig nee, toen hij me de soepkip aanbood. Geen probleem en hij kroop onder het prikkeldraad door waarbij hij lichtelijk vloekend merkte dat daar stroom op stond. Hij vertelde mij de dode kip ver weg in het land neer te leggen voor de vossen. Deed hij wel vaker. Die Brabanders toch.

 

traditional16496. Vermomd #3 by 4voeters

smileyVerdomd, ook nummer 3 was goed vermomd.

Mooi gedaan. Ere wie ere toekomt.

 

traditional16495. Vermomd #2 by 4voeters

16493smileyVerdomd, ook nummer 2 was goed vermomd.

Mooi gedaan. Netjes erheen geslalomd.

 

traditional16494. Vermomd #1 by 4voeters

smileyVerdomd, nummer 1 was inderdaad vermomd.

Mooi gedaan. Zo raakt men niet afgestompt.

 

mystery16493. Paardensprong by 4voeters

smileyBeste CO, spring z.s.m. op je paardje en galoppeer naar de cache. Neem een mooie schone verse blanco logrol mee, stop die eerst in een canister en vervang daarmee de huidige natte logrol in de beker. Je vergroot zo de kans dat de logrol droog blijft door de dubbele bescherming.

Spring op de heen- en terugweg gerust over de leuke hindernissen. Ik heb die obstakels ook even genomen tijdens mijn wandelingetje hier in de buurt van Bergen op Zoom. Leuke puzzel trouwens.

Dank voor deze cache.

 

16491traditional16492. EECC - Eérelse (Heerle) Eerste Carpool Cache by DeNillus

smileyCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in het Brabantse Eérel,

Parkeren voor iedereen, wijf of kerel.

 

traditional16491. Strooien maar by olmkroontjes

smileyStrooi maar wat lekkers in één of andere hoek. Mijn cache-dag begon dus met het uitkammen van hoekjes hier aan een landweggetje vlakbij de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het duurde niet lang of mijn grijpgrage vingers graaiden in het juiste hoekje. Behalve de cache waren daar ook kleine geniepige brandneteltjes aanwezig. Ik heb nog vrij lang daarna mogen genieten van het veroorzaakte branderige gevoel.

Dank voor deze cache.