03-03-2013

Met Menno naar Doorn en Leersum voor een paar leuke multi's om lekker te wandelen.

 

multi16490. De Tombe by Brawek

16490smileyWaar vind je een goochelaar als je er eentje nodig hebt? Ik hoefde niet ver te zoeken. Hij liep naast me! In de persoon van Achtbaangek, waar ik vandaag weer eens mee op stap was. Van waar die vraag om een goochelaar? Hierom: Het zijn meesters in de afleiding. En die afleidingsmanoeuvres waren hier op de stash area in Leersum hard nodig, want er liep een heel stel nieuwsgierige kinderen rond en die moesten professioneel worden afgeleid om de cache te kunnen graaien.

Voordat wij het eindpunt bereikten, hadden wij het dorp Leersum goed verkend via de broodnodige wp’s en zo een inzicht gekregen in vogelsoorten, zoogdiersoorten, architectuur, nog meer dieren, en ten slotte de indrukwekkende tombe zelf natuurlijk. Maar ja, hoe intellectueel wij ook waren bijgeschaafd via deze educatieve rondtrip, het moest wel eindigen met het tevoorschijn halen van een doosje.

Al bij een eerste blik had Achtbaangek de cache gespot en nu moest er nog toegeslagen worden. Dat was mijn taak, terwijl Achtbaangek voor de afleiding zorgde. Dat deed hij relatief simpel door de kinderen een paar lastige vragen te stellen, zoals: “Weten jullie hier een tombe ergens in de buurt?” Enthousiast werd hem uitgelegd waar dat was en hoe wij er moesten komen. Grappig genoeg waren ze totaal niet verbaasd dat wij na het succesvol loggen van de cache, in een geheel andere richting onze weg vervolgden.

Tevreden, dat wel. Dank daarvoor.

 

16489traditional16489. TB - Boerencamping by marineroadtrip

smileyMijn metgezel Achtbaangek verzorgde hier een duet met twee kalkoenen. Het klonk enthousiast en hongerig tegelijk. Tenminste dat was mijn interpretatie van de geluiden die de dieren voortbrachten. Nadat wij ons verwonderd hadden over de onpraktische lange lel die beide dieren over hun snavel hadden hangen, verkenden wij het bedrijf verder op zoek naar een cache. Die bleek flink uit de Leersumse kluiten te zijn gewassen en goed verzegeld, maar dankzij de code konden wij onze logs plaatsen. Dank voor deze mooie cache.

 

multi16488. Bob en zijn vriendjes by Camperfietser

smileyBob bleek heel wat vriendjes te hebben. En voor elk vriendje had de CO een keurig nette verblijfplaats getimmerd. Tenzij deze prachtige bouwwerkjes natuurlijk rechtstreeks afkomstig zijn uit de bouwmarkt. Ik heb geen idee. Maar dan nog. Het geheel maakt een prachtig verzorgde indruk en dat vonden zowel Achtbaangek als ik lovenswaardig.

16488Vol goede moed waren wij vanaf de parkeerplaats het gat van Doorn ingedoken voor een heerlijke boswandeling. Achtbaangek zorgde voor de administratie en de berekeningen, mijn taak was het navigeren. Probleemloos wandelden wij van vriendje naar vriendje op deze ietwat grijze dag en na 10 van hen te hebben ontmaskerd, mochten we de prachtige eindcache een bezoek brengen. Aldaar hadden wij enige discussie over een schuingevallen dode boom naast de cache. Volgens mij gaat ie nog dit jaar helemaal plat, maar Achtbaangek dacht dat dit langer zou duren. Moeten we dus nog eens terugkomen om te kijken wie er gelijk krijgt.

Dank voor deze mooie cache.

 

traditional16487. Eikenhakhout by Camperfietser

smileyWaar gehakt wordt, vallen spaanders. Met dit gezegde in het achterhoofd fietste ik richting de cache door het bos hier bij Doorn. Ik had net de vier caches van ‘Vier op een rij’ bezocht en knoopte deze hakkerij er aan vast. Het korte fietstochtje viel me zwaar tegen. Hijgend ploeterde ik me over de toch redelijk begaanbare bospaden tot ik de fraai verborgen cache bereikte.

Op de terugweg naar mijn geparkeerde bolide begreep ik pas waarom de heenweg zo zwaar was: vals plat. Wielrenners hebben daar een speciale naam voor als de weg heel ongemerkt langzaam oploopt. Op de terugweg flitste ik daarom zwierig over het nu aflopende parcours en was in een mum weer bij mijn auto.

Dank voor deze leuke cache.

 16484

traditional16486. Vier op een rij nr. 4 by bonkie57

smileyOok deze vierde maakte tevreden en blij,

Lag keurig met de andere drie op een rij.

Het sprookje was daarmee hierbij voorbij.

 

traditional16485. Vier op een rij nr. 3 by bonkie57

smileyOok deze derde maakte tevreden en blij,

Lag keurig met de andere drie op een rij.

Al moest ik wel een klein stapje opzij.

 

traditional16484. Vier op een rij nr. 2 by bonkie57

smileyOok deze tweede maakte tevreden en blij,

Lag keurig met de andere drie op een rij.

Pas hier op met overdreven veel stampij.

 

traditional16483. Vier op een rij nr. 1 by bonkie57

16483smileyDeze eerste cache maakte tevreden en blij,

Lag keurig met de andere drie op een rij.

Karakteristieke boom met erachter een wei.

 

mystery16482. Rondje Werkhoven; de Bonus by pino_v_r

smileyThuis had ik al mijn vermoeden onderzocht omtrent de locatie van de bonuscache. Het klopte wel aardig en dat deed me goed. Voordat er echter zekerheid was, heb ik een keurig rondje om Werkhoven gereden. Ik weet nu bovendien uit welke contreien een ver familielid met deze achternaam afkomstig was.

Omdat ik niet de indruk heb dat je heel Werkhoven moet hebben gezien in je leven – Wikipedia vermeldt een kerk, een molen, een muziekvereniging en ten slotte een kasteel dat je niet mag bezoeken – ben ik meteen naar de stash area gereden en heb de fraai verborgen cache tevoorschijn gehaald. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.

 

traditional16481. Rondje Werkhoven Deel 1: HWW by pino_v_r

16481smileyLeuk om een rondje te bekokstoven

Rond de Utrechtse plaats Werkhoven.

Langs de Hollendewagenweg aangestoven.

 

traditional16480. Rondje Werkhoven Deel 2: OSW by pino_v_r

smileyLeuk om een rondje te bekokstoven

Rond de Utrechtse plaats Werkhoven.

Bij Ossenwaard bijna een kool gestoven.

 

traditional16479. Rondje Werkhoven Deel 3: CNL by pino_v_r

smileyLeuk om een rondje te bekokstoven

Rond de Utrechtse plaats Werkhoven.

Van Cothen naar Langbroek opgeschoven.

 

traditional16478. Rondje Werkhoven Deel 4: LBW by pino_v_r

16477smileyLeuk om een rondje te bekokstoven

Rond de Utrechtse plaats Werkhoven.

Langbroeker Wetering moest eraan geloven.

 

traditional16477. Rondje Werkhoven Deel 5: PRW by pino_v_r

smileyLeuk om een rondje te bekokstoven

Rond de Utrechtse plaats Werkhoven.

Bij een Poort vervolgens je uitsloven.