28-02-2013

Prachtig fietsrondje van ongeveer 20 kilometer bij Heenvliet. Het weer werkte ook goed mee.

 

multi16476. Stolpersteine Heenvliet; tegen het vergeten by Alice in geoland & geospaap

16476smileyWat een drama! Natuurlijk in de eerste plaats voor de drie oudere Joodse mensen die wreed uit het leven werden weggerukt in WO II. Goed dat daar nog aandacht voor is tegenwoordig. Wel bijzonder trouwens die drie kleine koperen tegeltjes met de teksten die herinneren aan die tijd.

Mijn drama staat natuurlijk totaal niet in verhouding tot hun ellende, maar mijn lijdensweg was zelfs voor mijn doen niet te benijden. Om te beginnen had ik thuis een poging gewaagd de eindcoördinaten te berekenen om zodoende tijdens mijn fietsrondje Heenvlietpad deze cache ook even op te pikken. Op de berekende plek ergens buiten Heenvliet aan het water was er niets dat op de hintmogelijkheid wees.

Geen paniek, gewoon naar het beginpunt van de multi gefietst in de plaats zelf en daar rustig staan rekenen. Daarna gewoon naar het nieuw berekende punt vlakbij een supermarkt gefietst alwaar wel hintmogelijkheden te over waren, maar geen cache. Mijn klomp brak intussen, maar ik gaf niet op.

Dus nog maar eens zitten rekenen op een toevallig aanwezig bankje en weer kreeg ik andere eindcoördinaten, een stuk dichterbij het beginpunt. Niet geheel meer zeker van mijn zaak zijnde begon ik daar de mogelijkheden uit te kammen, zo nu en dan gadegeslagen door argwanende lokale lieden, die ik elke keer voor de zekerheid vriendelijk groette. Ook dat onderzoek leverde in eerste instantie niets op en ik werd langzamerhand al knap radeloos. Pas toen ik eindelijk raak greep, snapte ik de hint volledig.

16476aMijn leed was geleden, dacht ik, en opgelucht fietste ik terug naar mijn geparkeerde bolide ergens bij #01 van het Heenvlietpad. Daar aangekomen mistte ik plots één van mijn lederen handschoenen. In mijn radeloosheid had ik deze namelijk niet meer aangetrokken en even achterop de bagagedrager neergelegd. En blijkbaar was er eentje tijdens het fietsen vanaf gevallen. Er zat niets anders op dan dezelfde route door Heenvliet terug te fietsen, zodat de plaats nu eigenlijk Heen-en-weervliet zou moeten heten. Om een lang verhaal kort te maken, ergens bij de supermarkt lag de handschoen op de weg, zo plat als een dubbeltje. Waarschijnlijk een paar keer  overreden. Maar ik had ik hem terug. Kon ik eindelijk echt deze cache besluiten.

Dank voor deze gedenkwaardige cache.

 

traditional16475. De Loopsteen by Rutty J M

smileyBeter een loopsteen dan een loopneus, al liep ik hier wel mijn neus achterna over de loopstenen. En dat was net goed om de cache te vinden. Dank daarvoor.

 

mystery16474. # 14 Bonus Heenvlietpad by T.yo

16474smileyIk heb mij kostelijk vermaakt gedurende mijn fietstocht bij Heenvliet. Dat kwam gedeeltelijk door het prima weer met weinig wind en behoorlijk veel zon. Desondanks was ik stevig ingepakt, want formeel is het nog steeds winter.

De CO heeft flink zijn best gedaan om dit rondje van heel wat bijzondere caches te voorzien en dat is prima gelukt. Ik was elke keer weer nieuwsgierig wat me nu weer te wachten stond en ik werd niet teleurgesteld. Verder was ook het rondje zelf mooi uitgekiend, zo mooi zelfs dat ik meteen al verkeerd fietste en op de buitenring van Heenvliet op 15 meter van de cache stond die aan de overkant van de sloot lag. Dus maar weer terug naar het begin en toen het juiste pad gekozen.

Verder waren er onderweg verrassingen ingebouwd, waar ik totaal niet op verdacht was. Gelukkig kon ik met het nodige kunst- en vliegwerk mijn slag slaan, zodat alles toch nog goed leek te komen. Toch had de CO nog een listig toetje bedacht, waar ik nog flink lang mee bezig ben geweest. Als je wat ouder wordt, werken niet alle zintuigen meer even onberispelijk, maar ook hier kwam alles op zijn pootjes terecht en kon ik zeer tevreden mijn worteltekening in het logboek plaatsen.

Dank voor deze mooie cache en de mooie fietsroute met de bijzondere caches.

 

traditional16473. # 13 Heenvlietpad by T.yo

16473smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

# 13 was de laatste op dit extraordinaire pad,

Maar daarmee had ik het nog lang niet gehad.

 

traditional16472. Klimop by Rutty J M

smileyDeze voor de bomen dodelijke plant ziet er eigenlijk best mooi uit. En je kunt er een flesje in verstoppen, zoals deze hier. Dank daarvoor.

 

traditional16471. TOKTOK by Rutty J M

smileyDe hier aanwezige kip had niet veel meer in de melk te tokken. Hoefde ook niet, want het ging mij om haar inhoud. Dank daarvoor.

 

traditional16470. # 12 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

16470Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 12 langs dit extraordinaire pad,

Had ik mijn portie nog steeds niet gehad.

 

traditional16469. # 11 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 11 langs dit extraordinaire pad,

Na dik 2 uren fietsen, ruw geschat.

 

traditional16468. # 10 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 10 langs dit extraordinaire pad,

Waar ik behoorlijk de hoogte had.

 

traditional16467. # 09 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

16465Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 09 langs dit extraordinaire pad,

Stond er hoge druk op het reactorvat.

 

traditional16466. Derryvliet by Team MaChrAp

smileyLeuk watertje die Derryvliet hier bij Zwartewaal, kronkelt zich aardig door het graslandschap van centraal Voorne. Ondanks het best wel lekkere weertje voor de tijd van het jaar was het me toch te koud om hier te zitten mijmeren en over het landschap te turen. Daarom na het loggen maar weer verder op mijn toertje Heenvlietpad. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16465. Hollemare by Team MaChrAp

smileyTijdens mijn bezoekje aan deze kreek vlakbij de Derryvliet bij Zwartewaal, passeerde meermalen een politiebusje die mij schijnbaar goed in de gaten hield. Toch had ik geen snode plannen als bij voorbeeld naaktzwemmen in het natuurwater of andere onnozele daden. Behalve dan natuurlijk een doosje graaien. Maar ja, dat is al jaren mijn core busyness. Leuke plek hier trouwens. Dank daarvoor.

 

traditional16464. # 08 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

16463Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 08 langs dit extraordinaire pad,

Stond er geen man onder de lat.

 

traditional16463. # 07 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 07 langs dit extraordinaire pad,

Zowaar een verbod, wat dacht je wat?

 

traditional16462. # 06 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 06 langs dit extraordinaire pad,

Was er koud en vloeibaar water zat.

 

traditional16461. # 05 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

16461Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 05 langs dit extraordinaire pad,

Wist ik nauwelijks meer hoe ik het had.

 

traditional16460. # 04 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 04 langs dit extraordinaire pad,

Leek de cache een onbeschreven blad.

 

traditional16459. ZECC Zwartewaal's Eerste Carpool Cache by The Puffin

smileyCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Zwartewaal,

Met weinig pracht en praal.

 

traditional16458. # 03 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

16457Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 03 langs dit extraordinaire pad,

Stond ik te trillen als een espenblad.

 

traditional16457. # 02 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 02 langs dit extraordinaire pad,

Een doos die ik snel in handen had.

 

traditional16456. # 01 Heenvlietpad by T.yo

smileyDe bedoeling is dat je optimaal geniet,

Tijdens het fietsrondje hiephiep Heenvliet.

Bij # 01 langs dit extraordinaire pad,

Maakte ik mijn borst alvast flink nat.

 

 

traditional16455. Plof Vogel by Rutty J M

smileyDe plof vogel keek toe hoe een gezin hier bezig was zijn territorium met de grond gelijk te maken. Ze hadden hem daarvoor zelfs een stukje moeten verplaatsen, want ook zijn boom moest eraan geloven. Ze wisten wel iets van geocaching, 16455maar na mijn uitleg heel wat meer. Vooral de vrouw vond het interessant, terwijl de man snel door wilde met zijn cirkelzaag. Daarom ging ik ook maar verder. Dank voor deze cache.

 

traditional16454. Angry Bird by Rutty J M

smileyDeze vogel had weinig kwaads in de zin, volgens mij. Had zich bovendien verstopt en dat doe je niet als je agressief bent. Ik daarentegen was wel gewelddadig en draaide hem zijn nek om, nou ja van het potje dan, om open te maken. Vond ie niet erg. Dank daarvoor.

 

traditional16453. Kuiken aan het gas by Rutty J M

smileyHet kuiken was morsdood, maar dat had weinig met het gas te maken. Dat zat veilig onder de grond, denk ik. En het kuiken was innig verbonden met een cache. En daar ging het mij om. Dank daarvoor.

 

traditional16452. Ruigendijk by Rutty J M

16452smileyVolledig in overeenstemming met de titel ben ik even flink ruig te werk gegaan. Was natuurlijk niet nodig, want de cache lag er eenvoudig bij. Maar ja, die titel, hé? Dank voor deze cache.

 

traditional16451. Thee mutsje by Rutty J M

smileyGeen muts maar een pot. Het was mij lood om oud ijzer. Als er maar een cache in zat. En dat was zo. Dank daarvoor.

 

traditional16450. Snuff by Rutty J M

smileyDie lelijke snuff had mij vorige week flink te pakken, maar vandaag in de herkansing was het andersom en greep ik hem bij de kladden. Ziezo, gerechtigheid. Dank daarvoor.

 

traditional16449. Oeps, een paaltje by Rutty J M

smileyIk kijk niet op een paaltje meer of minder. Als er maar een cache in zit. En dat was hier het geval. Dank daarvoor.

 

traditional16448. 3 plaatsen punt by Rutty J M

smileyIk zag wel meer dan 3 plaatsen vermeld staan op het richtingbord en denk dan ook dat de CO bedoelt: 3 richtingen punt. Allemaal niet belangrijk, want ik ging gewoon aan de fles. Wie de cache al gevonden heeft, snapt wel waarom. Dank daarvoor.

 

16447traditional16447. Zicht op de Mac ... maar dan by EdenCorien

smileyThuis al even uitgevogeld hoe ik hier in Spijkenisse naar het grote aankondigingsbord zou kunnen wandelen. Mijn voorbereiding bleek uitstekend. Ik parkeerde op de juiste plek en trok te voet door de Voornse klei. De Mac heb ik verder gelaten voor wat is was, want ik had net thuis al ontbeten. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16446. Carpool... The Spykcity Way by Jeandix

smileyCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Spijkenisse,

En even gelegenheid om te eten.

 

Een goed begin van de dag hier bij Spijkenisse met een wandelingetje naar een bijzondere cache. Het verband tussen de vorm van de tag bij wp2 en de cache zag ik niet. Ik had de cache in de vorm van een waakhond verwacht. Maar ja, mijn fantasie is niet echt groot, dus ik was behoorlijk verrast door de uiteindelijk vorm van de cache. Misschien kan de boel wel eens door de wasstraat, want mijn nette kantoorhandjes werden behoorlijk vervuild bij het graaien.

Toch dank natuurlijk voor de Spykcity-cache.