23-02-2013

Twee nieuwe caches in Delft. Even een wandelingetje naar het centrum op deze koude dag.

 

traditional16445. DUCK #4 - See you in court! by vanbaarsel

16445smileySlechts eenmaal heb ik in geocache-verband te maken gehad met justitie. Natuurlijk ben ik meermalen door politieagenten en boswachters staande gehouden wegens vermeende illegale praktijken, maar die tel ik niet mee.

Die ene keer had ik te maken met een Politie-Rechter die mij indringend ondervroeg over het feit dat ik 3x op één dag een wp had gepleegd. Hier kun je het verhoor lezen: http://www.carrottelogs.nl/2006/jul-2006/09-07-2006.html . Ik kwam er gelukkig vanaf met een waarschuwing.

Vandaag mocht ik in Delft even het Gerechtsgebouw anno 1907 bekijken, een indrukwekkend gebouw op de hoek van de Breestraat en de Koornmarkt. Geen idee of daar nog veel criminelen worden berecht. Het is gelukkig niet mijn wereld. Na de buitenkant van het gebouw kort te hebben geogenschouwd dook ik de geocache-wereld in op zoek naar een doosje. Dat kwam wonderlijk snel tevoorschijn, vooral ook dankzij mijn jarenlange goochelervaring opgedaan bij geocaching.

Dank voor deze leuke cache.

 

 

 

16444traditional16444. Met STIP op de kaart ... Delft by vanbaarsel

smileyMijn eerste gevonden STIP. Ik had al eens in De Lier een poging gedaan, maar die was gestrand op het ontbreken van het doosje precies toen ik langskwam. De CO herstelde vliegensvlug zijn cache, maar voor mij net te laat. Het gaat overigens goed met de STIPPEN. In 174 gemeentes zijn ze intussen geplaatst. Fijn dat vanbaarsel die taak hier in Delft op zich heeft genomen.

Hij koos een plek op 40 meter van de echte STIP-plek, zijnde het centrum van Delft op sommige veel gebruikte kaarten. Op mijn wandeling erheen passeerde ik op een steenworp afstand (als je tenminste in staat bent om een steen zover te werpen) mijn voormalige cache-plek bij de synagoge. Met enige weemoed dacht ik hieraan terug alvorens de resterende 60 meter af te leggen.

Ter plekke was het niet lastig om de petling ongezien te graaien en dat was mooi. Dank daarvoor.

 

 

(Studenten Techniek In Politiek, kortweg STIP, is een gemeenteraadspartij in de gemeente Delft. Een aanzienlijk deel van de partijleden is student aan de Technische Universiteit Delft. De partij is in 1993 opgericht en begonnen met een zetel in de gemeenteraad. De studenten in de gemeenteraad rouleren ieder jaar.)