20-02-2013

Bittere kou dwong mij al na anderhalf uur om mijn geplande cache-dag op Voorne-Putten af te breken en snel naar huis te rijden naar de warme kachel.

 

traditional16443. Het verboden hek by Rutty J M

16443smileyBrrr… IJselijke koude wind… Die zou verboden moeten worden! Na het snel vinden van de cache hier, had ik het helemaal gehad met het koude gedoe. Mijn planning was een dagje hier in de buurt rondhangen, lekker wat caches vinden, waaronder een mooi rondje op de fiets.

Dat komt dus later nog wel eens. Na anderhalf uur geocaching toen het half elf was, scheurde ik gezwind weer in mijn warme bolide terug naar Delft naar de warme kachel.

Dank voor deze cache.

 

traditional16442. De verzonken paal by Rutty J M

smileyTerwijl ik bijna uit mijn jas woei door de ijselijke koude wind die hier over dit bomenloze platte land van Bernisse heerste, trachtte ik het doosje te graaien, dat volgens mij niet meer op de oorspronkelijke wijze verborgen was. Het lukte niet. Muurvast in de bevroren bodem. Gelukkig kon het dekseltje wel open en zodoende de logrol beschreven worden met mijn bibberige worteltekening. Had ik al verteld, dat het klerehard en koud woei? Brrr. Dank voor deze cache.

 

16440traditional16441. Het blinde weegie by Rutty J M

smileyJe zou hier inderdaad blind worden van de ijselijke koude wind die mij probeerde te geselen terwijl ik een doosje vond en de logrol van mijn worteltekening voorzag. Brrr. Voordat ik echt mijn gezichtsvermogen verloor, zat ik alweer hoog, droog en vooral warm weer in mijn bolide. Dank voor deze cache.

 

traditional16440. Flap het konijn by Rutty J M

smileyIk kon Flap het konijn niet langer links laten liggen. Vorige keer op mijn tochtje rond het water van Bernisse, had ik geen tijd meer voor een zijsprongetje. Nu had ik alle tijd en wandelde door de ijselijke koude wind over de vlakke velden. Een hele kolonie ganzen gebruikte het weiland als rustplaats. Waarschijnlijk behoedde hun dikke verenpak hen voor de bittere kou. Ikzelf had 5 lagen kleding over elkaar heen en hield het redelijk warm, mede ook door mijn straffe wandeltempo.

Zo bereikte ik Flap die zwanger bleek te zijn van een cache. Met mijn handige schroevendraaiertje heb ik een soort keizerssnede toegepast om het leuke potje te bevrijden. Dat lukte goed en daarna mocht ik terug naar mijn warme bolide wandelen en de kou van mij afschudden. Brrr. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16439. Plons by Rutty J M

16438smileyHet tweede wat mij hier opviel, was sneeuw! De hele slootkant lag er nog vol mee. Het eerste was natuurlijk de ijselijke koude wind die over de akkers joeg. En het leek zo mooi zonnig vandaag. Dat was het ook wel, maar o o o wat was het koud. Brrr. Gelukkig spotte ik de leuk verborgen cache snel. Dank daarvoor.

 

traditional16438. Gedreven door de wind 1 by Rutty J M

smileyHoewel het keihard woei, waren de wieken niet van plan zich daardoor te laten leiden. Ze stonden stil en lieten de koude windvlagen keurig aan zich voorbijgaan. Voor mij gold hetzelfde toen ik mijn worteltekening op het logrolletje plaatste. IJselijk snel deed ik mijn werk en schoot daarna schielijk de warme bolide weer in. Zo had ik mij deze zonnige ochtend in Zuidland niet voorgesteld. Maar goed, deze cache was binnen. Dank daarvoor.