15-02-2013

Bijna is de jachtkalender op de juiste wijze gevuld. Daarvoor vandaag gefietst langs Vlaardingen en Schiedam om 5 caches op te pikken.

 

traditional16412. I need a magnet by hoekraam

16412smileyDaar stond ik dan met mijn magneet bij een technisch misbaksel vervaardigd door een ellendige puber. Een cache is namelijk alleen maar leuk als je hem weet te vinden en bovendien in handen weet te krijgen. Dat lukte hier van geen kant.

Volgens de beschrijving moest mijn magneet een trekkracht hebben van minstens 1 kilo. Ik heb het thuis even geprobeerd met een zak suiker van 1 kilo en dat gaf geen problemen. Waarom hier in dit struikroversbosje naast de spoorlijn bij Kandelaar dan wel? Ik had geen verklaring.

Keer op keer stak ik mijn magnetische toverstaf in de daarvoor gecreëerde buis, maar evenzo vele keren kwam het ding terug zonder aanhangsel zijnde de cache. Ik overwoog de kraakmethode, dus gewoon het hele geval van de boom losschroeven en dan als slaginstrument tegen boomstammen raggen net zo lang tot de cache eruit vloog.

Gelukkig ben ik goed opgevoed en zette het waanidee snel uit mijn hoofd, borg mijn toverstaf netjes op en accepteerde mijn trieste lot. Voor ik teleurgesteld afnokte, kreeg ik een helder idee: Gewoon nog een keer proberen. Toverstaf weer uit de binnenzak, uitschuiven en in de buis. Het wonder geschiedde! Er werd binnenin stevig contact gemaakt en uiterst voorzichtig haalde ik de buit binnen, of eigenlijk buiten. Eindelijk kon de worteltekening worden geplaatst.

Tijdens het terugstoppen bekeek ik nog eens de fantastisch mooie constructie. Gemaakt door vaardige handen van iemand die weet wat ie doet en een sympathiek iemand bovendien, want dat weet ik vanwege enkele leuke ontmoetingen. Dank voor deze mooie cache, Robbin!

 

16410traditional16411. Voortuincache Woudhoek Noord by troefboer

smileyIn een voortuintje in Schiedam trof ik een keurig verstopte cache aan die ik bovendien snel kon vinden vanwege een keurige hint. Dank voor deze leuke cache van troefboer die woont op troefnel.

 

traditional16410. Verflixt ! by Brokling

smileyIk voelde me hier behoorlijk verflixt. Ik zocht me een slag in de rondte op/onder/naast/tussen/in een betonnen bruggetje, maar vond geen cache. Een paar voorbijgangers zagen mijn wanhoop en vroegen mij of er vis zat. Dachten ze echt, dat ik die met mijn GPS-apparaat ging vangen?

Hoe ik ook deed wat in de hint werd aangeraden, ik zag geen cache. Gelukkig komt er altijd een moment van bezinning, van ontspanning. En dat zijn de beste momenten, ook bij geocaching. Terwijl ik nog eens wat logjes doorlas van betere speurneuzen dan ik, kwam plots de ontlading. Het gammele bruggetje bezweek bijna onder mijn enthousiaste vreugdesprong. De cache was gespot. De rest was een kwestie van techniek.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16409. Welkom in Vlaardingen #2 by Bel.NET

16408smileyEn ja hoor, ik was weer eens ergens welkom. Dat doet de mens altijd goed. Hoewel er geen welkomstcomité mij stond op te wachten, was er wel gezorgd voor een cadeautje. Ik heb er mijn worteltekening op geplaatst en het weer teruggelegd. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16408. Terugkaatsing by debruin4u

smileyVoor kaatsen moet je in Friesland zijn. Daar zijn in het zomerseizoen elk weekend fantastische kaatswedstrijden te bewonderen. Daar komt dan ook het begrip terugkaatsen vandaan. Het gaat er bij kaatsen namelijk om welk team het balletje het verste terugslaat na de opslag van het andere team. Dat levert vette punten op.

Met deze wetenschap in het achterhoofd was ik een half jaartje geleden al op zoek gegaan naar deze cache, maar precies op de dag dat ik liep te zoeken, had de CO de cache verplaatst.

Vandaag mocht ik het op de juiste plek nogmaals proberen en nu was het wel raak. Mooi gedaan. Dank daarvoor.