07-02-2013

Leuke multi bij 4 molens nabij Zevenhuizen voorafgegaan door enig struinen in Zoetermeer voor het vinden van een aantal traditionals.

 

traditional16401. Zoetermeerse meerpolder by WiBo54

16401smileyWat doe je als je volgens de planning aan het einde van je cache-dag naar huis wilt vanaf Zevenhuizen en de dienstregeling van TomTom geeft aan, dat je dan om 15.00 uur thuis zult arriveren? In mijn geval krabde ik mij achter de oren, want dat is voor huize Carrotte een hoogst ongelukkige tijd. Het is er dan voor mijn flat vergeven van talloze lukraak (niet) geparkeerde automobielen die bedoeld zijn om kindertjes in te laden die een dagje Montessorischool erop hebben zitten. Dat feest duurt ongeveer een halfuurtje elke schooldag en dan moet je net niet willen thuiskomen.

Gelukkig had ik nog gegevens van caches in Zoetermeer in mijn apparaten geladen en zocht er eentje uit om nog leuk wat tijd door te brengen. Zo kwam ik bij de Zoetermeerse meerpolder terecht en parkeerde op een bijna vol terreintje dat er speciaal voor bedoeld was. Een kort wandelingetje en daar vond ik een doosje precies op de plek waar ik het van verre al verwachtte. Dank daarvoor.

Grote verrassing was daarop de terugweg naar Delft die TomTom voor me in petto had. Niet terug naar de A12 via een ritje door Zoetermeer. Nee, doorrijden naar Leiden en dan over de A4. Ik heb het maar gedaan, al leek het me een behoorlijke omweg. Thuisgekomen geen schooljeugd meer en precies één parkeerplekje. Over timing gesproken.

 

16400mystery16400. Molenviergang Zevenhuizen by M@Jo>

smileyAl tijdens mijn vorige leven (dus voor 2003) kende ik de Molenviergang die je altijd passeert over de A12. Ik parkeerde er toen wel eens om een flink rondje om de Rotte te rennen in het kader van de voorbereiding op de marathon. Prachtig gebied. Ook tijdens mijn huidig leven (dus na 2003) heb ik hier bezoekjes afgelegd, maar dan om caches te vinden.

Maar niet zo leuk als deze, waarbij je met de neus op de molens wordt gedrukt, figuurlijk dan. Wezenlijke vragen over het molengebeuren moesten worden beantwoord en dankzij mijn intussen al bijna legendarische kennis op dit gebied, zou het een eitje moeten worden. Noem mij bij voorbeeld iemand die het verschil kent tussen een bonkelaar en een schijfloop? Ik!

Zo verzamelde ik fluitend alle info, maakte de berekening en wandelde naar de cache-locatie. Helaas kon ik niet de korte weg nemen vanwege een duidelijk verbodsbord. Dan maar de omweg. Toch wel een paar kilometer. Maar goed, ik ben de beroerdste niet en opgewekt trok ik voort. Ongeveer halverwege bleek ik echter niet verder te kunnen. Er liep geen pad langs de spoorlijn. Vervelend nou. De gedachte kwam bij me op, dat ik misschien een foutje had gemaakt. Bijna onmogelijk, want dat overkomt me zelden, hum.

16400aDus terug naar af en ik ontving geen 200 gulden. Zoals wel vaker bleek ik veel te moeilijk te hebben gedacht en was één van de vragen door mij fout beantwoord. Met het goede antwoord bleek ik in de berekening heel wat logischer uit te komen en vond er warempel een cache. Vriendelijk van de groene brigade om die te laten liggen, terwijl het complete struikgewas totaal was verwijderd.

Dank voor deze mooie cache.

 

traditional16399. Hoogspanning by Paul

smileyDe spanning was hoog opgelopen toen ik hier vlak naast de HSL mocht proberen een nano te vinden. Er passeerde zowaar een trein, maar ik kon onder het beton staande niet constateren of het een Fyra was. Met de jas hoog dichtgeritst tegen de snijdende wind lukte het me na een paar minuten om een nano te spotten. Het bleek eentje met volle logrol. Ik heb toch ergens maar mijn initialen geplaatst als teken van mijn bezoek.

Even verderop heb ik nog een teken achtergelaten en mocht over en groot aantal jaren één van de betonnen pilaren van de HSL het begeven, dan zou het kunnen dat ik daar een luttel beetje verantwoordelijkheid voor draag. Alvast mijn excuses daarvoor.

Dank voor deze cache.

 

16398traditional16398. Het vogelhuis by Boekenhoek

smileyTe openen zonder gereedschap? Echt niet! Nadat ik bijna een kwartier lang als een bezetene aan het vogelhuisje had staan rukken, duwen en draaien, waarbij er werkelijk geen millimeter beweging zat in dit bouwwerk in een bosje vlak aan de weg in het altijd vogelvriendelijke Zoetermeer, werd het tijd voor het betere sloopwerk.

Gelukkig heb ik altijd een flinke voorraad nuttige gereedschappen in mijn bolide, zoals waterpomptang, klauwhamer, blindklinktang met spinnerkop, krik, plasma snijder, noem maar op. Naast dit kinderspeelgoed beschik ik natuurlijk ook over echte werktuigen zoals bandenlichters, inbussleutels, e. d..

Voortvarend toog ik op deze wijze geoutilleerd aan de slag en na luttele seconden vertoonde het vogelhuis al tekenen van een komende overgave. Hier en daar kraakte het in zijn voegen en beetje bij beetje ontvouwde zich een schouwspel waarbij de inhoud zich tergend langzaam voor mijn verbaasde ogen ontvouwde. Voor dit hoogstandje waren duidelijk technisch en creatief bedreven professionals verantwoordelijk geweest.

16397Zo kon ik eindelijk tevreden mijn worteltekening plaatsen en proberen het geheel weer zo goed en kwaad als mogelijk in de originele staat terug te brengen. Ik geloof dat zulks wel gelukt is. Dank voor deze mooie cache.

 

traditional16397. De Zoetermeerse Plas by Team Nosce Orbis

smileyEven een boomvruchtje geplukt op een cachevragende plek. Dank daarvoor.

 

traditional16396. Rare vogels die Geuzen by TEAM OHRCBH

smileyHet was mij totaal onbekend, dat Zoetermeer een rol had gespeeld bij de ontzetting van Leiden in 1574. Ik lees zelfs van de slag bij Zoetermeer op 17 september van dat jaar. Zo leer je nog eens wat. Met uitzicht op de stad Leiden vond ik hier aan de rand van Zoetermeer een cache ter ere van die gebeurtenis. Leuk! Dank daarvoor.

 

traditional16395. TB hotel Zoetermeer by Paul

smileyHet hotel leek verlaten en dat had een oorzaak. De deur zat namelijk potdicht. Ik heb een kwartier staan wrikken in alle 16393mogelijke standen en mijn theorie is, dat daardoor het deksel zodanig is opgewarmd en uitgezet, dat ik het er eindelijk af kon draaien. Kon ik toch nog mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional16394. TFTC by Team Xyje

smileyTieglijk Fijn Te Cachen.

 

traditional16393. De Watertoren by melkhagelslag

smileyHoe vaak zou ik deze watertoren in Zoetermeer nog moeten bezoeken om er caches te vinden? Om dit fallussymbool op de kaart te zetten, hoeft dus niet meer. Niet dat ik het erg vond trouwens om hier een bezoekje te brengen. Het was er lekker rustig en ik kon naast de cache parkeren. Kortom een drive in cache. Dank daarvoor.