28-01-2013

Prachtige voorjaarsdag. Op naar Haastrecht voor een wandeling in en om dit mooie plaatsje. Eerst langs de Vlist nog wat andere caches gevonden.

 

mystery16366. Historisch Haastrecht by Flutteredstraight

16366smileGelukkig zijn er in geocache-land caches zoals deze. Een heerlijke wandeling van dik 6 kilometer in en om een fraai plaatsje als Haastrecht, onderweg goed verzorgde caches op speciale locaties en ten slotte een keurige eindcache.

Met veel genoegen heb ik alle punten onderweg bezocht en eindigde uiteindelijk in de buurt van het Doove Gat, een locatie waar ik bijna 10 jaar geleden ook al eens een cache vond. Toen moest er gewandeld worden vanaf Gouda.

Het gekke is, dat er eigenlijk niets te vertellen valt over mijn belevenissen onderweg. Het lijkt wel of ik in een soort trance het hele traject heb afgelegd en misschien is dat wel het grootste compliment voor deze tocht.

Dank voor deze prachtige cache.

 

traditional16365. Historisch Haastrecht: Het Ooievaars Station by Flutteredstraight

smileEen bezoekje aan het Ooievaars Station te Haastrecht

Was bepaald niet aan dovemans oren gezegd.

Ik kreeg een mooi stukje historie mee,

Dat stemde mij zeer tevree.

 

traditional16364. Historisch Haastrecht: De Hooge Boezem by Flutteredstraight

smileEen Hooge Boezem vlakbij Haastrecht,

16364Dat is maar voor weinigen weggelegd.

De molens zijn bijna alle verdwenen,

Zo kon ik alles gemakkelijk bijbenen.

 

traditional16363. Historisch Haastrecht: Bisdom van Vliet by Flutteredstraight

smileEen monumentaal pand in Haastrecht,

Dat is geen woord te veel gezegd.

Dankzij de V.O.C. werd veel rijkdom verkregen,

Men zei er duidelijk geen nee tegen.

 

traditional16362. Historisch Haastrecht: De Hervormde Kerk by Flutteredstraight

smileEen Hervormde Kerk in Haastrecht,

Vrij normaal, op zijn zachtst gezegd.

Tijdens mijn bezoek luidden plots de klokken,

En schrok ik mij de pestpokken.

 

traditional16361. Historisch Haastrecht: Poldergemaal Haastrecht by Flutteredstraight

smileEen Poldergemaal nabij Haastrecht,

16362Houdt het water op peil zogezegd.

Zo gaat dat hier al duizend jaar,

Overdreven? Nee hoor, echt waar.

 

traditional16360. De Vrouwenbrugh by geojonkies

smileNa twee snelle founds aan de Vlist had ik zoveel zelfvertrouwen, dat ik dacht deze driesterrenmoeilijkheid ook in een mum te degraderen tot één ster. Helaas, de Vrouwenbrugh over de Vlist werkte niet echt mee. In de buurt van mijn nulpunt constateerde ik volop verstopmogelijkheden voor een nano, maar hoe ik ook zocht, ik had geen succes.

Nadat ik zeker drie maal steeds dezelfde plekjes vergeefs had onderzocht, kwam ik tot mijzelven en gooide het over een andere boeg, in dit geval een andere leuning, namelijk die aan de overkant. Voortaan begin ik aan de overkant, heb ik mij nu voorgenomen, want nu had ik wel succes.

Hiermee waren de voorgerechten, die voornamelijk waren opgediend door de geojonkies, opgesoupeerd en ging ik naar Haastrecht voor het hoofdgerecht: een wandeling in en om dit dorp.

Dank voor deze cache.

 

16360traditional16359. Uitzicht Vlist by geojonkies

smileUitzichten over riviertjes zijn alleen mooi, als je er eerst een cache vindt. En dat was het geval. Net als bij de vorige cache, was mijn eerste graai raak. Blijkbaar had ik mijn dag. Heerlijk. En dank voor de cache.

 

traditional16358. Ode aan de knotwilg by geojonkies

smileNogal wat not finds hier. De schrik sloeg even toe bij mijn bezoekje. Onterecht, zo bleek het. Terwijl het ijs op de naast de knotwilg gelegen Vlist zienderogen verdween, sloeg ik in een mum mijn slag. Op naar de volgende langs dit pittoreske watertje. Dank voor deze.

 

traditional16357. De Geer by geojonkies

smileOmdat ik toch in de buurt was, heb ik De Geer ook maar even meegepikt. Niet letterlijk natuurlijk, maar zelfs al had ik het wel gedaan, dan nog zou het mij vergeven worden, zo mocht ik lezen op een brugtekst. Bovendien kreeg ik er gratis een stukje genezing bij. Zo zie je maar weer: op het platteland, daar moet je zijn.

Na een kort wandelingetje bleek de cache niet lastig te zijn verstopt. Dank daarvoor.

 

mystery16356. Chemie in de Polder by Geojonkies

16357smileIn de polder kun je blijkbaar van alles doen. Die plattelanders zijn meer bij de pinken dan je zou verwachten. Ze houden zich zelfs met chemie bezig. Heel vroeger deed ik dat ook. Vond het wel een leuk vak. Zodoende kon ik ook de puzzel oplossen en op deze ochtend naar het einde van de wereld rijden, ergens in de buurt van Stolwijk. Daar trof ik inderdaad de cache aan, vrij van chemische bestanddelen. Dank daarvoor.

 

mystery16355. Welkom !!! by dtsing

smileHoewel ik weet dat ik altijd welkom ben in het mooie Moordrecht, heb ik het toch even gecheckt voor de zekerheid. En het was nog steeds het geval. Bij het zoeken naar de cache vond ik een doosje in het gras. Het bleek het gezochte en na het loggen heb ik het maar ergens tussen gestopt in de hoop goed te hebben gedaan.

Dank voor deze leuke cache.