28-12-2012

Ochtendje in Capelle aan den IJssel en het Bergse Bos van Rotterdam. De jachtkalender is weer wat voller.

 

traditional16274. Bos 4: De lege pijp? by team-caes

16273SmileQua aantal sterren de lastigste van de vier caches die ik vandaag in het Bergse Bos mocht vinden. In de praktijk had ik hem het snelst in handen. Dankzij mijn verfijnde motoriek en vaste hand bleek het een fluitje van een cent te zijn om de cache tevoorschijn te toveren. Compliment ook voor het technisch vernuft van de CO, dat ik het zo moeiteloos voor elkaar kon krijgen. Dank daarvoor.

 

traditional16273. Bos 1: Duits in bos by team-caes

SmileIn eerste instantie totaal over de cache heengekeken ondanks het feit, dat ik deze verstopmethode al heel wat keertjes ben tegengekomen. Blijkbaar kan men mij er nog steeds mee verrassen. Door die eerste misser heb ik een vrij groot areaal van het Bergse Bos lopen onderzoeken en allemaal voor niks. Ten slotte maar gewoon overnieuw begonnen en ja, daar zag ik de reden van de titel van deze cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

16272traditional16272. Bos 2: Welke van de 12 by team-caes

SmileJa hoor, het was weer zover. Elk jaar gebeurt het wel een paar keer. Lollige CO’s die me even willen jennen. Het zal zo ongeveer de 20ste keer zijn, dat ik probeerde de statistische kans aan mijn zijde te krijgen. Deze keer lukte dat. Poging 3 had al succes.

Overigens was ik op grond van mijn GPS-apparaat begonnen te zoeken aan de overkant, maar zag na ampele vergeefse pogingen aldaar, dat hier ook sporen van menselijke activiteiten waren achtergelaten.

Na het loggen op een piepklein logrolletje verliet ik met een tevreden gevoel deze tweede cache in het Bergse Bos. Dank daarvoor.

 

traditional16271. Bos 3: Bosvrucht by team-caes

SmileJa, dit soort bosvruchten ken ik. Al meerdere tegengekomen in het verleden. Ik had redelijk geluk, dat mijn lodderoog vrij snel op deze vrucht viel, anders had ik me waarschijnlijk een slag in de rondte moeten zoeken in dit drassige gedeelte van het Bergse Bos. Dank voor deze leuke cache.

 

16270mystery16270. De Berreboompjes houden van... onderwijs by de berreboompjes

SmileIk woon tegenover een school die één van de lesmethoden in de praktijk brengt die in de puzzel van deze cache waren verwerkt. Al mijn drie kinderen hebben van deze vorm van onderwijs mogen genieten. Toch staat of valt volgens mij het succes van onderwijs aan kinderen met de persoon van de onderwijzer of onderwijzeres. Als die goed is, heb je al 90% binnen. De gevolgde methode doet dan de rest.

Zelf heb ik niet één van die methoden mogen ontvangen, waarschijnlijk vooral door het feit dat ze gewoonweg niet bestonden in Leeuwarden zo rond 1950. Toch kan ik redelijk lezen en rekenen. Het schrijven is nooit wat geweest met mijn twee linkerhanden, maar daarvoor brengt het toetsenbord tegenwoordig prima uitkomst.

Het vinden van de cache hier in Capelle aan den IJssel was overigens een eitje. Dank daarvoor.

 

16269multi16269. Wie van de drie by PA3EKI

SmileHet lijkt me toch lastig voor een kind van 7 jaar om de cache te graaien. Ik ben 10x zo oud, maar had er best moeite mee. Niet alleen om de doos te pakken, maar ook om daar de doos te pakken als je snapt wat ik bedoel.

Ik heb me er verder niet druk om gemaakt, want na een kort wandelingetje hier in Capelle aan den IJssel waarbij menige trein voorbij reed, was de buit binnen. Dank daarvoor.

 

traditional16268. De Berreboompjes houden van... lekker eten by de berreboompjes

SmileHet verband tussen de verstopplek en lekker eten ontging mij, maar dat weerhield mij er niet van om vrolijk mijn worteltekening te plaatsen. Blijkbaar weten de kinderen Berreboompjes de weg naar het restaurant met de lekker hapjes in Capelle aan den IJssel vanaf hier. Fijn voor hen en dank voor de cache.