26-12-2012

In Montfoort lag nog een rest van een powertrail te wachten. Mooi voor mijn jachtkalender. Maar eerst in de buurt een partijtje andere caches gevonden.

 

mystery16265. Dierenbescherming Kennis Cache by RembrandtS

16265SmileZoals alom bekend doe ik geen vlieg kwaad en ook andere levende wezens laat ik zoveel mogelijk in hun waarde. Tenzij het steekmuggen betreft die mij attaqueren, want dan is het oorlog. Verder heb ik het niet op roofdieren, maar door uit hun buurt te blijven, hebben we geen problemen met elkaar. Ook paarden behoren niet tot mijn favorieten. Vooral hun geur staat me tegen. Geen idee wat ze van mijn geur vinden.

Wat mijn kennis op dierenbeschermingsgebied betreft, kan ik mededelen, dat ik voor de test ben geslaagd. Alle vragen goed beantwoord. Wel moet ik eerlijk toegeven, dat ik flink hulp heb gehad. Onderweg bij de Polder Trail had ik namelijk een zeer vruchtbare ontmoeting die er toe leidde dat ik een mooie geconstrueerde cache mocht graaien vandaag. En dat op een plek waar ik in het verleden al eens een andere cache heb mogen vinden. Dank daarvoor.

 

mystery16264. Polder Trail #30 - **BONUS** by RembrandtS

SmileTsjonge, wat ik heb ik een geluk gehad vandaag met deze polder trail. Dat geluk werd vooral veroorzaakt door de ontmoeting met Amsterdamse team de GeoFietsers, die ik ook al eens bij Purmerend heb ontmoet. Toen waren ze trouwens inderdaad aan het fietsen. Nu niet. Te koud en te veel wind.

16245Ik ontmoette hun al aan het begin van mijn tocht die ik fietsend heb afgelegd. Na een gezellig praatje gingen we ieder ons weegs, maar zo nu en dan troffen we elkaar weer. Bij voorbeeld bij #14. Daar zaten ze namelijk te vissen. Het doosje was in de sloot gekukeld, omdat de boom een verborgen gat bleek te bevatten. Het zal me niets verbazen als hier vaker een plons te horen is. Maar gelukkig wist mevrouw GeoFietser dankzij een slinkse manoeuvre met twee lange voorwerpen het doosje op het droge te krijgen.

Het gekke is, dat ik in eerste instantie – waarschijnlijk in trance - #14 had overgeslagen, gewoon erlangs gefietst. Nadat ik dus dacht klaar te zijn met de serie en terugfietste naar mijn bolide, vond voornoemde gebeurtenis plaats. Nu kon ik alsnog loggen en daar bleef het niet bij.

De bonus ging bijna aan mijn neus voorbij. Op 12 december had ik al de eerste 11 caches, zijnde het Woerdense deel van de trail gevonden en daarbij geen bonusinfo aangetroffen. Ik ging ervan uit, dat ik niet goed had gekeken en daarom zelfs de beschrijving niet meegenomen vandaag. Gelukkig hadden de GeoFietsers wel de Bonusbeschrijving en ik intussen toch alle info. Dat combinerend leverde interessante coördinaten op.

Zo kon ik de bonus toch incasseren op een leuk plekje. Dank daarvoor.

 

mystery16263. Verkeer by RembrandtS

16263SmileIk ben ervan overtuigd, dat als men op dit moment verkeersborden zou uitvinden, dat die borden er heel anders uit zouden zien. De basis van de ontwerpen van onze huidige verkeersborden stamt uit 1908 als ik het goed heb begrepen op Wikipedia. Dat was de tijd dat mijn vader nog een jongetje was. Hij heeft mij verteld eens heel kwaad te zijn geweest op zijn broers die hem niet geroepen hadden toen er een auto door het dorp reed. Iedereen had de auto gezien, behalve mijn vader.

Dat kon ik me bijna niet voorstellen vandaag kijkende over de A12 waarover ikzelf hierheen was gekomen. Die dubbele vierbaans autoweg is wel wat anders dan het kronkelweggetje destijds door het Friese dorpje Winsum.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16262. Polder Trail #12 by RembrandtS

SmileNummer #12 van de Montfoortse polder trail.

Na een kloeke fietstocht mijn laatste logritueel.

 

16261traditional16261. Polder Trail #13 by RembrandtS

SmileNummer #13 van de Montfoortse polder trail.

Geen ongelukjes hier was mijn eindoordeel.

 

traditional16260. Polder Trail #14 by RembrandtS

SmileNummer #14 van de Montfoortse polder trail.

Bijna gemist, het scheelde niet veel.

 

traditional16259. Polder Trail #15 by RembrandtS

SmileNummer #15 van de Montfoortse polder trail.

Snel en goed gevonden zoals het merendeel.

 

16258traditional16258. Polder Trail #16 by RembrandtS

SmileNummer #16 van de Montfoortse polder trail.

Alweer een accuraat en succesvol graaitafereel.

 

traditional16257. Polder Trail #17 by RembrandtS

SmileNummer #17 van de Montfoortse polder trail.

Veel wilgenbomen hier en weinig struweel.

 

traditional16256. Polder Trail #18 by RembrandtS

SmileNummer #18 van de Montfoortse polder trail.

Netjes in het lange en regelmatige gareel.

 

16255traditional16255. Polder Trail #19 by RembrandtS

SmileNummer #19 van de Montfoortse polder trail.

Ervaring met zoeken bleek hier een voordeel.

 

traditional16254. Polder Trail #20 by RembrandtS

SmileNummer #20 van de Montfoortse polder trail.

Overdreven inzicht was hier niet essentieel.

 

traditional16253. Polder Trail #21 by RembrandtS

SmileNummer #21 van de Montfoortse polder trail.

Hier overheersten de kleuren groen en geel.

 

16252traditional16252. Polder Trail #22 by RembrandtS

SmileNummer #22 van de Montfoortse polder trail.

Goed vindbaar en logbaar momenteel.

 

traditional16251. Polder Trail #23 by RembrandtS

SmileNummer #23 van de Montfoortse polder trail.

Louter onderzoeksdrift en ook nog punctueel.

 

traditional16250. Polder Trail #24 by RembrandtS

SmileNummer #24 van de Montfoortse polder trail.

Goed kijken en voelen was substantieel.

 

16249traditional16249. Polder Trail #25 by RembrandtS

SmileNummer #25 van de Montfoortse polder trail.

Mijn aanpak hier was gewoonweg functioneel.

 

traditional16248. Polder Trail #26 by RembrandtS

SmileNummer #26 van de Montfoortse polder trail.

Normale nieuwsgierigheid, dus niet crimineel.

 

traditional16247. Polder Trail #27 by RembrandtS

SmileNummer #27 van de Montfoortse polder trail.

Gegraaid met het gebruikelijke ceremonieel.

 

16246traditional16246. Polder Trail #28 by RembrandtS

SmileNummer #28 van de Montfoortse polder trail.

Lastig te vinden? Integendeel.

 

traditional16245. Polder Trail #29 by RembrandtS

SmileNummer #29 van de Montfoortse polder trail.

Gevonden zonder gebruik van een pikhouweel.

 

traditional16244. Vissen op het droge by 5Jutters

SmileVolgens mij reden de 5Jutters om precies 11.30 uur net weg toen ik arriveerde voor hun huisje in Harmelen om droog te vissen. Het duurde wel even voordat ik mijn handen dusdanig uit mijn mouwen durfde te steken, dat ik de cache-locatie ontdekte. Hoewel ik de aanwijzingen daarna pico bello wist te ontcijferen, heb ik toch gebruik gemaakt van mijn eigen pientere pookje, dat ik een uurtje hiervoor in Woerden ook al nodig bleek te hebben.

Zo viste ik een keurige cache op. Dank daarvoor.

 

16243traditional16243. Not recommended for kids: Thorns! by straategisch geodaan

SmileVolgens mij hebben kinderen sowieso minder last van doornstruiken dan dat bejaarden dat hebben. Zoals ik bij voorbeeld. Bukken en kruipdoor sluipdoor zijn activiteiten die mijn arme onbuigzame oude rug niet graag doet. Kinderen zijn kleiner en buigzamer. Gelukkig had ik het jaargetijde mee. In de zomer had ik het waarschijnlijk niet gered. Overigens wel een leuk plekje hier aan de Oude Rijn tussen Woerden en Harmelen. Dank daarvoor.

 

traditional16242. KODK-'t Oortjeshek by De Hammies

SmileIk begrijp nu waarom dit buurtschap Kanis heet. Het komt van Canis lupus familiaris ofwel hond. Man, wat een geblaf tijdens mijn bezoekje hier. Bovendien heb ik best wel lang gezocht, dus ook best wel lang van die hondse keelgeluiden kunnen genieten. Je zult hier maar wonen. Denk nu niet, dat ik geen dierenliefhebber ben. Als ze hun kop maar houden. Bij voorbeeld zoals het vriendelijke zwarte hondje dat kwam kijken hoe ik probeerde een cache te graaien. Uiteindelijk kwam het doosje uit zijn linke schuilplaats tevoorschijn. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

16241traditional16241. KODK-De Boerinn by De Hammies

SmileHet woei te hard denk ik voor boerengolf. Er waren namelijk geen activiteiten op de baan met de vlaggetjes hier bij Kamerik. Ik heb maar snel de cache gegraaid en in de auto gelogd. Dank voor deze cache.

 

traditional16240. Schilderskwartier - Jan Steen by RembrandtS

SmileIk had nog wel een steen verwacht bovenop de cache, maar zelfs dat niet. Dat zal de reden zijn geweest, dat het doosje flink zichtbaar vlak naast het trottoir lag. Ik heb hem teruggeplaatst door hem een eindje in de grond te duwen.

Overigens lijkt het mij geen goede plek voor een cache. Tenzij Woerden vrij is van honden die juist de hoekpaaltjes uitzoeken om hun vlag te zetten.

Toch dank voor de cache.

 

16239traditional16239. Molenvliet by Dionny0

SmileMolenvliet is een wijk van Woerden. Dat weet ik nu dankzij deze fraaie cache. Dank daarvoor.

 

traditional16238. Het pientere putje #2 by straategisch geodaan

SmileDaar stond ik dan bij het pientere putje met mijn pientere pookje. De klus was zodoende in een mum geklaard. Mijn eerste cache vandaag hier in Woerden. Dank daarvoor.