21-12-2012

's Morgens een prima fietsweertje met warempel zon. Snel op de fiets oostwaarts voor 2 caches.

 

traditional16237. Het boomkevertje 3 by cheffers/mepako

16237SmileAls ik google op boomkevertje, dan vraagt google meteen of ik boomklevertje bedoel. Dat is namelijk een grappig vogeltje dat even hard langs een boomstam omhoog als omlaag kan rennen. Vandaar zijn naam. Volgens Wikipedia fluit de boomklever een helder 'twiet-twiet-twiet' en een meesachtig 'tsit', bij opwinding een schel trillend 'tirr', maar ook een luid 'tuwiehe-tuwiehe', ook wel omschreven als een kwelend 'tu-tu-tu', dat overgaat in 'kwie-kwie' en haastig 'twet-twet-twet'. Kortom een herrie van jewelste.

Dat kunnen we de boomkever #3 niet verwijten. Die bleek doodstil op zijn plekje te zitten afwachten hoe ik door de blubber heen wadend hem tijdelijk kwam bevrijden uit zijn holletje. En wie ben ik dan om niet aan dit stilzwijgend verzoek gehoor te geven? Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16236. Het boomkevertje 2 by cheffers/mepako

SmileDe planning voor deze dag was om ’s middags een stukje te fietsen en dan 2 boomkevertjes bij Delfgauw en Oude Leede te graaien. Toen ik echter ’s morgens door mijn raam buiten de zon zag schijnen, heb ik om een uur of 10 de fiets gegrepen en ben oostwaarts gepeddeld.

Na 6,3 kilometer fietsen trof ik boomkevertje #2 aan op een mooi plekje. Tijdens een eerdere fietstocht was ik hier ook gepasseerd en had de locatie al bepaald. Vanwege het selectief vullen van mijn jachtkalender heb ik toen niet gelogd, omdat ik later het puntje harder nodig zou hebben. En dat was vandaag. Nog voor de apeklips toesloeg, had ik de cache binnen. Dank daarvoor.